Ubuntu Studio, το δημιουργικό distro

Published by stelabouras in Linux, Software, Tech

ubuntu_studio1 

 Το Ubuntu Studio είχε ανακοινωθεί εδώ και αρκετό καιρό, και όταν επιτέλους κυκλοφόρησε (προχθές), το site τράβηξε τόση κίνηση που δεν μπόρεσε να μείνει up & running! Έτσι λοιπόν εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα στο loading του site, μην απορήσετε για την σύνδεσή σας!

Τι είναι το Ubuntu Studio? Το linux distribution που βασίζεται στο γνωστό Ubuntu και απευθύνεται ως επι τω πλείστον σε δημιουργούς κάθε είδους (μουσικούς, γραφίστες, σκηνοθέτες)! Φυσικά τα εργαλεία που έρχονται μαζί με το Ubuntu Studio είναι open-source, free to us, modify & redistribute!

Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσον οι εφαρμογές που διαθέτει το Ubuntu Studio μπορούν να ανταγωνιστούν τις αντίστοιχες εμπορικές αλλά η ιδέα ενός dedicated Operating System για creation purposes φαίνεται αρκετά καλή!

Ακολουθούν κάποια ενδεικτικά screenshots:

  ubuntu studio login

  ubuntu studio music

  ubuntu studio graphics

Comments (4)

Petrakeas
May 15th, 2007 at 1:49 pm

Χμ.. Πρέπει να δοκιμάσουμε κανά πρόγραμμα ήχου να δούμε τι λέει..
Πάντως εμφανισιακά είναι φοβερό! Ειδικά η login screen και το όλο γκρι dark interface

aliendna51
May 15th, 2007 at 4:28 pm

Υπάρχουν καιρό τώρα distros για multimedia (ενδεικτικά αναφέρω τις 64studio, artistx & dynebolic). Αλλά η αλήθεια είναι ότι χρειαζόταν κάτι με τη φήμη και την υποστήριξη του ubuntu..
Όσον αφορά τα προγράμματα ήχου που ανέφερε ο φίλος είναι σε εξαιρετικό επίπεδο και θα μπορούσαν άνετα να κοντράρουν εμπορικές εφαρμογές σε άλλες πλατφόρμες αν υπήρχε καλύτερη υποστήριξη για τις κάρτες ήχου από τους κατασκευαστές τους..

Γιώργος Μαργαρίτης
May 19th, 2007 at 6:42 pm

Φαίνεται λίγο καταπληκτικό ή μου φαίνεται?

fanisatt
October 18th, 2008 at 8:32 am

Εγκατέστησα (με cmake) και το LMMS 4 !! Έπαθα πλάκα …. φορτώνει κανονικά πολλά vst plugins που έβλεπα και άκουγα μόνο σε περιβάλλον windows. Ψάχνομαι βέβαια , διότι δεν τα βλέπει όλα , όπως θα έπρεπε, Έχει μέλλον αυτό το εργαλείο και οι ενδείξεις είναι εντυπωσιακές. Το Rosegarden επίσης είναι φοβερό σε αυτό που τάχθηκε να κάνει. Ολοκληρωμένο και ωραίο. Δεν έχει όμως τις προδιαγραφές του LMMS. ΜΠΡΑΒΟ σε κάθε περίπτωση.