Η Nintendo φτάνει τη Sony σε market value!

Published by ispofacto in Consoles, Gaming, Tech

nintendo_wii2 

Χρηματιστηριακά το market value της Nintendo έχει φτάσει τα ύψη και έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία αναλυτών. Χθες, οι μετοχές της Nintendo έφτασαν άνοδο 1,4 και συνολικά πήγαν στα 44,500 yen, αυξάνοντας έτσι τη συνολική αξία στην αγορά κοντά στα 6.30 trillion yen ($51 billion)!

Σε σύγκριση με τις 2 μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο, την Sony και την Matsushita η διαφορά είναι μηδαμινή. Συγκεκριμένα, για την Matsushita είναι 6.23 trillion yen ενώ για την Sony είναι 6.64 trillion yen. Αν λάβει κανείς το γεγονός μάλιστα ότι έχουν πολλαπλάσιες συνολικές πωλήσεις από την Ν ενώ η Ν βγάζει μόνο βιντεοπαιχνίδια μπορεί να αντιληφθεί κανείς την ,σχεδόν αναμενόμενη πια, επιστροφή της N στην πρώτη θέση στην καινούρια γενιά. Όλα αυτά φυσικά αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης.

Comments (1)

Πικος Απίκος
June 22nd, 2007 at 1:21 pm

Η μαγκιά της Nintendo είναι ότι ανεξάρτητα από το πόσο καλά πάει μια κονσόλα της σε πωλήσεις φροντίζει πάντα να πουλάει σε κέρδος τα κομμάτια hardware της. Η Sony (σε μεγαλύτερο βαθμό με το PS3) θα έχει χασούρα από το hardware για πολύ καιρό κυρίως λόγου του κόστους κατασκευής του Blu-Ray drive. Ειδικά αυτή η γενιά κονσολών με DS και Wii προδικάζει μεγάλα πράγματα για τη Nintendo που πάντος πορεύεται πάντα με την ίδια επενδυτική φιλοσοφία ανεξάρτητα απο τα αποτελέσματα και αυτό της έχει βγει μακροπρόθεσμα σε καλό.