Αir applications!

Published by stelabouras in Coding, Internet, Software, Tech

adobe-air 

Τελευταία όλο και περισσότεροι developers έχουν “αγκαλιάσει” την νέα πλατφόρμα που έβγαλε στον “αέρα” πρόσφατα η Adobe, το Adobe Air!

Το πρώην επονομαζόμενο Apollo project, δίνει την δυνατότητα κατασκευής (cross-platform) online desktop applications που χρησιμοποιούν Flash, Javascript, Html και Ajax technology και μπορούν να λειτουργήσουν (αν έχει προβλεφθεί από τον κατασκευαστεί) σε offline mode, κάνοντας sync τις αλλαγές κατά την σύνδεση / αποσύνδεση.

Η πλατφόρμα της Adobe έχει αρκετά μεγάλο ανταγωνισμό από την Microsoft (Silverlight) και την Google (Google Gears) που σημαίνει πως ο χορός σε αυτό τον τομέα έχει αρχίσει για τα καλά, έχοντας μόνο θετικά αποτελέσματα!

Κάποιες Air εφαρμογές που έχω δοκιμάσει τελευταία και λειτουργούν άψογα, είναι ο client του Pownce, ο αντίστοιχος client για το Twitter γραμμένος σε Air και το Μatchmine, μια εφαρμογή/website που σας προτείνει ταινίες βασισμένο στις προτιμήσεις σας!

Comments (2)

HitMan
July 8th, 2007 at 4:39 pm

Είναι και η δική μου προτίμηση αφού λόγω εργασίας δουλεύαμε σε κάτι παρόμοιο [καμία σχέση... απλά ψάχναμε εναλλακτικές για desktop update των web εφαρμογών] και το Apollo [τότε] με είχε εξεπλήξει!

Βέβαια ότι το SDK, ή εφαρμογή και τα Docs είναι ακόμα archived στο desktop με στενοχωρεί :p

Mobile mobile mobile at Wiggler
March 4th, 2008 at 12:30 pm

[...] Τέλος η Nokia ανακοίνωσε την ενσωμάτωση του Silverlight της Microsoft σε όλα τα Symbian s60 και s40 κινητά της, γεγονός που αποτελεί μια σημαντική νίκη για την τελευταία, καθώς η φιλανδική εταιρία προτίμησε το πακέτο της Microsoft από άλλα σχετικά και πιο…διαδεδομένα (Air?). [...]