Mobile mobile mobile

Published by stelabouras in Gadgets, Hardware, Internet, Software, Tech

mobile 

Δεν ξέρω αν το έχετε αντιληφθεί, αλλά τα νέα σχετικά με τις mobile τεχνολογίες και τα κινητά γενικότερα έχουν αρχίσει να κατακλύζουν το Internet, οπότε θα συμπεριλάβω παρακάτω κάποια σημαντικά που συγκράτησα (αρκετά από τα οποία, τις τελευταίες μόνο ώρες).

Από την πλευρά της Google, το Android έχει αρχίσει να δείχνει την δύναμή του, αργά αλλά σταθερά, έχοντας την ικανότητα να τρέξει Quake και Google Maps Street View με ιδιαίτερη ευκολία. Επίσης έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους αρκετές εφαρμογές που αναπτύσσονται από ανεξάρτητους developers για την πλατφόρμα της εταιρίας, από Twitter / moblog clients μέχρι GPS-based RPGs!

Μια αρκετά σημαντική είδηση από την Google, είναι η διάθεση του Google Gears για κινητά, υποστηρίζοντας όμως μόνο Windows Mobile (5,6) συσκευές, δίνοντας την δυνατότητα στους προγραμματιστές να κάνουν διαθέσιμες τις εφαρμογές τους και off-line!

Η Apple από την άλλη αναμένεται να ανακοινώσει το SDK του iPhone αυτές τις ημέρες, έστω και μια μικρή καθυστέρηση. Πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, θέλουν το iTunes να γίνεται κέντρο εγκατάστασης, αγοράς και download των εφαρμογών καθώς επίσης και την εταιρία να μην “ανοίγει” τόσο πολύ το Development kit, θέτοντας έτσι αρκετούς περιορισμούς. Το iPhone SDK αναμένεται σε beta στις 6 Μαρτίου, με την τελική έκδοση να έρχεται τον Ιούνιο στην WWDC ’08.

Τέλος η Nokia ανακοίνωσε την ενσωμάτωση του Silverlight της Microsoft σε όλα τα Symbian s60 και s40 κινητά της, γεγονός που αποτελεί μια σημαντική νίκη για την τελευταία, καθώς η φιλανδική εταιρία προτίμησε το πακέτο της Microsoft από άλλα σχετικά και πιο…διαδεδομένα (Air?).