Ο νέος Flash player από την Adobe που όλοι περιμέναμε!

Published by stelabouras in Internet, Multimedia, Software, Tech

flash_logo 

Ο Flash player, ίσως το πιο σημαντικό και πολύ-χρησιμοποιημένο plugin που εγκαθίσταται στους browsers, είχε αρχίσει να δείχνει τα χρονάκια του (αν και ακολουθούσε πάντα τις νέες εκδόσεις του Flash της Macromedia στην αρχή και της Adobe αργότερα) τουλάχιστον στον τομέα του video που η υποστήριξή γενικά για νέα standards ήταν περιορισμένη.

Με την μαζική χρήση του video μέσω του Internet αυτά τα χρόνια, με τα vidcasts, τα streaming channels και τα online video sites, ήταν καιρός για την Adobe να σχεδιάσει την νέα έκδοση του flash player με κωδικό όνομα Moviestar, η οποία θα υποστηρίζει το H.264 video codec με δυνατότητα decoding Base, Mainline και High profiles, το AAC audio codec με υποστήριξη για τα AAC Main, AAC LC και SBR (HE-AAC) επίσης μερική υποστρήριξη quicktime, 3gp και mpeg-4 movies.

Χρησιμοποιώντας τα λόγια ενός από τους δημιουργούς του flash player:

“…You can load and play .mp4,.m4v,.m4a,.mov and .3gp files using the same NetStream API you use to load FLV files now……Video needs to be in H.264 format only. MPEG-4 Part 2 (Xvid, DivX etc.) video is not supported, H.263 video is not supported, Sorenson Video is not supported. Keep in mind that a lot of pod casts are still using MPEG-4 Part 2…”

Αρκετά καλά και ενδιαφέροντα τα νέα σχετικά με το update του Flash player, να δούμε πότε τα features θα γίνουν κοινώς αποδεκτά και θα χρησιμοποιηθούν…Ελπίζω πολύ σύντομα!

Comments (1)

Nikos
November 23rd, 2009 at 4:37 pm

Let’s see what’s now