Δύο αρκετά χρήσιμες συντομεύσεις για τον Firefox

Published by stelabouras in Internet, Software, Tech

internet-user 

Για έναν αρκετά δραστήριο Internet user που θέλει να παρακολουθεί οτιδήποτε νέο υπάρχει στον χώρο, δύο είναι τα πιο χρήσιμα εργαλεία για αυτό: ο feed reader του για να “ξεφυλλίζει” τα RSS του και μια υπηρεσία bookmarking για να αποθηκεύει τα νέα που του κέντρισαν το ενδιαφέρον.

Θεωρώντας πως στον τομέα τα Google Reader και del.icio.us ξεχωρίζουν ως υπηρεσίες feed reading και bookmarking αντίστοιχα, έχω να προτείνω σε όσους τις χρησιμοποιούν 2 bookmarklets που ίσως αποτελούν τον κατάλληλο συνδυασμό.

Το καλοκαίρι η Google είχε ανακοινώσει την ύπαρξη ενός bookmarklet στην επιλογή “Settings > Goodies” του Google Reader που ονομάζεται “Next >>”. Το bookmarklet αυτό, αφού ο χρήστης το σύρει πάνω στο Bookmarks Toolbar, δίνει την δυνατότητα παρακολούθησης του επόμενου unread feed item που υπάρχει στο Google Reader account σας, φορτώνοντας απευθείας την πηγή και όχι το περιβάλλον του Google Reader! Αρκετά χρήσιμο, καθώς μπορείτε να το παραμετροποιήσετε περαιτέρω, ορίζοντας το “Next >>” να σας επιστρέφει νέα από feeds που έχουν συγκεκριμένο tag μόνο (π.χ. gaming).

Google End of Internet

Easter Egg: Όταν τελειώσουν όλα τα unread items πληροφορείστε από την Google ότι φτάσατε στο τέλος του Internet!

Η δεύτερη συντόμευση έρχεται από το del.icio.us firefox extension και είναι το “Bookmark this page” button που με ένα click αποθηκεύετε απευθείας την είδηση που σας ενδιαφέρει στο del.icio.us account σας! Συνδυάστε το με το “Next >>” bookmarklet του Google Reader και βελτιώστε κατά πολύ τον χρόνο που τρώτε διαβάζοντας RSS!

Bookmarklets

Τα δύο χρήσιμα buttons

Comments (1)

eno
January 11th, 2008 at 2:47 am

thank you