Πλήρες ελληνικό menu και πληκτρολόγιο για το iPhone

Published by ispofacto in Gadgets, General, Hardware, Misc, Software, Tech

iphone_greek_menu 

Παρόλο που το iPhone επίσημα δεν έχει κυκλοφορήσει πουθένα αλλού εκτός Αμερικής, στην πραγματικότητα υπάρχει προς πώληση σε παρά πολλές χώρες. Πολλοί αναλυτές μάλιστα υποστηρίζουν ότι οι πωλήσεις του σε χώρες εκτός της Αμερικής έχουν φτάσει περίπου το 10% των πωλήσεων του τηλεφώνου συνολικά.

Από τις χώρες λοιπόν που κυκλοφορεί δεν θα μπορούε να λείπει η Ελλάδα φυσικά. Κάποιοι τύποι μάλιστα κάθισαν και έφτιαξαν πλήρες ελληνικό menu και πληκτρολόγιο για το iPhone για τους επίδοξους πρώιμους έλληνες αγοραστές. Αναλυτικές οδηγίες για το πως λειτουργεί η όλη διαδικασία μπορείτε να βρείτε στο σχετικό site.

Comments (24)

Νικόλας
October 9th, 2007 at 9:36 pm

Απορώ! Πότε επιτέλους θα σταματήσετε να ασχολείστε με αυτή την ΜΑΛΑΚΙΑ;! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! 3G ΔΕΝ έχει, Ελληνικά ΔΕΝ έχει, GPS ΔΕΝ έχει, Υποστήριξη ΔΕΝ (θα) έχει, Σοβαρή κάμερα ΔΕΝ έχει! Υποστήριξη στα Ελληνικά δίκτυα κινητής (προς το παρόν) ΔΕΝ έχει.

Τί σκατά έχει τέλος πάντων και κάνετε σαν τη χήρα στο κρεβάτι;! ΑΑΑΑΑΑ ΤΟ άι-φόοοοοουν! καλέεεεεεε!

Το μόνο που έχει είναι ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ για να το αποκτήσεις.

Αν είναι δυνατόν να πρέπει να γίνω mobile hacker για να πάρω ένα γαμοτηλέφωνο τη γκόμενα!

Πόσες γκόμενες παραπάνω θα ρίξετε, μόλις το κυκλοφορήσετε;! 1 … 2 …. 3!!!! Με τα λεφτά που κοστίζει παίρνω ΤΗΝ βίζιτα!

Νισάφι!!!

σημ. Δεν αναφέρομαι προσωπικά στους threeGller! Μην με παρεξηγήσετε κιόλας άδικα! :-)

Petrakeas
October 9th, 2007 at 10:22 pm

@Nikolas χαχαχα καλό!!!!!!!!!!! Πες τα!!! Συμφωνώ!
Αν και από την άλλη (κατά τη γνώμη μου) απλά έχει στυλ! Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Τις δουλειές που κάνω με το παλιό μου πλέον Qtek s100 δεν μπορεί να τις κάνει, αλλά σίγουρα μπορεί να εντυπωσιάσει…

multidanze
October 10th, 2007 at 11:40 am

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια… Κάτσε εσυ με ένα Nokia το οποίο το αγοράζεις 750€ και κρεμάει χωρίς να υπάρχει λόγος κι ασε την Apple να κατασκευάζει κινητά από το 0 μιας και είναι το πρώτο της… Όταν μάθεις να είσαι αντικειμενικός κάτσε και γράψε ότι έγραψες. Αυτή τη στιγμή αυτό το κινητό βουλώνει πολλά στόματα και ιδιαίτερα της Nokia μιας και την ποιότητα αυτήν για να την παρέχει η Nokia θα σου ζητήσει 700€ και μάλιστα επίσημα!!!! Οπότε μην γράφεις χωρίς να έχεις σκεφτεί τι θέλεις να πεις… και ιδιαίτερα χωρίς να έχεις εξετάσει τα πράγματα.

BillDanos
October 10th, 2007 at 1:07 pm

Καταρχήν όσοι δεν ενδιαφέρεστε γιατί ασχολείστε??? Σας το έδωσε κανείς με το ζόρι?
Το έχω 2 εβδομάδες τώρα σε συνδυασμό με τη sim της Vodafone και έχω να πω πως δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιήσω άλλο κινητό! Ότι και να λέτε, όσο και να κράζετε, δεν υπάρχει σε κανένα άλλο κινητό τέτοιος browser, mail client, ui, youtube, ipod, movie player, screen! Όλα τα άλλα μου είναι αδιάφορα! Ποτέ σε έστειλα πάνω από 5-6 mms συνολικά και σπάνια χρησιμοποιούσα το 3G (5euro/mb σας λέει κάτι???). Έχω wifi σε όλους τους χώρους που κινούμαι και είναι κυριλέ!
Επίσης μαζί με τα μεταφορικά μου κόστισε από την Αμερική 330 ευρώ! Βρείτε μου εσείς με αυτά τα λεφτά άλλο κινητό με 8gb κλπ και θα σας παραδεχτώ! Το ότι μερικοί απατεώνες στην Ελλάδα ζητάνε 800 ευρώ, δεν είναι θέμα της Apple!

Στο θέμα μας τώρα: Το Ελληνικό πληκτρολόγιο κάνει το iphone ολίγον ασταθές! Ειδικά στον safari δημιουργεί αρκετά κολλήματα και πολλές φορές αντί για Ελληνικά εμφαζίζονται ρώσικοι χαρακτήρες! Επίσης έβαλαν τους χαρακτήρες με τους τόνους σε επιπλέον κουμπιά με αποτέλεσμα να μικτύνουν και άλλο τα πλήκρα και να είναι σχεδόν αδύνατον να πληκτρολογήσεις! Αυτά μου ήταν αρκετά για να το ξηλώσω από το τηλέφωνο!
:)

Νικόλας
October 12th, 2007 at 3:19 pm

@multidanze: Ποιός μίλησε για NOKIA;! Προφανώς το μόνο στόμα που βουλώνει είναι το δικό σου, γιατί εμ δεν βλέπεις τί γράφουμε, εμ δεν έχεις ξαναδεί κινητά (προφανώς) και επιπλέον, προφανώς είσαι 16 χρονώ και θαυμάζεις ακόμα τις εικονούλες!
@BillDanos: Με ότι θέλω εγώ θα ασχολούμαι, δεν σε ρώτησα και ότι με ενοχλεί το λέω! Προφανώς από τα όσα λές εσύ δεν θές κινητό τηλέφωνο, αλλά υπολογιστή τσέπης. Και πάλι όμως, έλα να συγκρίνουμε ένα pda με το καβουρδιστήρι που αποκαλείς trend/hype/gadget!

Απλά επιβεβαιώνεται τα λεγόμενά μου. Προφανώς γουστάρετε να κάνετε ή να δείχνετε άλλα πράγματα με τις συσκευές που κουβαλάτε. Εγώ αυτό που λέω και υποστηρίζω είναι, ότι αν να πιω ελληνικό καφέ δε θα αγόραζα τοστιέρα, αλλά γκαζάκι. Οπότε θα σας ρωτήσω το απλό.
Εντάξει όλα τα ωραία του iPhone (εικονίδια, γραφικούλια, βίντεο κλπ μαλακίες), τηλέφωνο μπορείς να κάνεις;! :-)

BTW. Σοβαρά τώρα … δεν ξέρω …. αλλά bluetooth έχει;! Συνεργάζεται με όλα τα bluetooth περιφερειακά της ΕΥΡΩΠΗΣ ή χρειάζεται καμιά homebrew/hacked έκδοση του firmware;! :-)

BillDanos
October 12th, 2007 at 4:06 pm

@Nikolas: Βασικά ωραία επιχειρήματα έχεις! Απλά αυτό που είπα είναι πως για να κάνεις κριτική σε κάτι καλό θα ήταν να γνωρίζεις καλά το αντικείμενο! Επίσης γουστάρουμε να κάνουμε καλά τη δουλειά μας και απο τη στιγμή που το iphone με εξυπηρετεί καλύτερα αυτό θα υποστηρίζω! Επίσης όταν θα μου φέρεις ένα pda με καλύτερο browser από το iphone θα σε παραδεχτώ!

Επίσης τι ενοείς “Τηλέφωνο μπορείς να κάνες”? Όπως έγραψα πριν ,το τηλέφωνό του είναι μια χαρά και το λειτουργώ με sim της Vodafone, όπως επίσης και h άψογη διαχείριση των επαφών και του ημερολογίου!

Το bluetooth του όπως γνωρίζεις λειτουργεί μόνο με hands free και όχι για ανταλλαγή data.

Και συνοψίζω:

Έχω ένα τηλέφωνο,
με 8gb μνήμη,
wifi
safari full browser
email client
οθόνη απίστευτης ανάλυσης
άψογη αναπαραγωγή video, youtube κλπ
Google Maps
multi touch screen
κορυφαίο look & feel
ipod
μπορώ να συνεχίσω και άλλο αν θέλεις…

και όλα αυτά μου κόστισαν 330 euro!

Συνεπώς χαλάρωσε και σκέψου λίγο λογικά! Δεν χρειάζεται πόρωση, αν εσύ βολεύεσαι με κάτι άλλο …περί ορέξεως…

Άσε μας εμάς να το απολαμβάνουμε και να κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά μη χρησιμοποιείς ανακρίβιες για να κάνεις εντύπωση!

kisses
:p

BillDanos
October 12th, 2007 at 4:18 pm

Επίσης αν ήταν τόσο ασήμαντο και άχρηστο όπως πιστεύεις, δεν θα γινόταν αυτό:
http://www.engadget.com/2007/10/12/nokia-and-others-launching-iphone-like-gear-by-q2-2008/

χιχιχιχιχιχιιχχιιχιχιχιχ
:p

multidanze
October 12th, 2007 at 7:23 pm

Νικόλας. Ontws exw apo 16 xronwn kinhto kai eimai 25. Exw allaksei panw apo 40 syskeyes mexri twra. Exeis allaksei esy toses h’ periorizesai se ena aplo kinhto pou to mono pou kanei einai na pairnei thlefwno? An se endiaferei mono ayto na sou dwsw to 3210 mias kai einai eksaisio gia esena pou mallon 8a eisai 50 xronwn me barhkoia kai se endiaferei an mporeis mono na kaleis. Milhsame genika gia tis dynatothes tou kinhtou kai aplws to sygrina me ta nokia epeidh ayth th stigmh ftiaxnei ta kalytera kinhta.

Nicholas S
October 13th, 2007 at 5:20 pm

Φίλοι μου τα έχετε παίξει,

Όταν δουλέψεις έστω και 1 λεπτό με το iphone θα καταλάβεις τι σημαίνει κινητό με web, mail, camera use, music, video, τηλέφωνο για να μην το ξεχάσω, και φυσικά Apple device για τους κολλημένους……

Ευχαριστώ

P.S. το έχω πολύ καιρό και δουλεύει απίθανα.

Tom T
November 9th, 2007 at 5:03 pm

@Billdanos :To use iPhone, you’ll need to sign up for a 2-year service agreement with AT-T
Auta ta diavasa sto online store tis Apple!
Esi pws kataferes kai to pires 330 euro xwris to simbolaio? an iparxei tropos enimerwseme pws to pires.
thanks

atma
December 1st, 2007 at 4:00 pm

Το iPhone δεν το έχω, αλλά το ipod touch που πήρα κυριολεκτικά “τα σπάει”. Τι μου λέτε τώρα… :-P

Billyiphone
February 9th, 2008 at 4:25 pm

nIKOLAS…
Prwta des to Iphone kai meta mila….an exakoloutheis na to thewreis moufa….XTIPA KANA MOUSAKA BAS KAI SINELTHEIS kai ertheis sta isia sou….
xexexexexexexexexexe

Boulis
April 14th, 2008 at 11:28 pm

pedia,exw iphone k to xrisimopio kiolas aftn tin stigmi pou sas grafw edo pera…ine poli gamato kalitero apo t n95 8 gb p pire o adelfos m.egw to i phone to pira apo ameriki k to ekana unclock mena programa k doulevoun ola teleia k dn exw problems ase p m kostise girw sta 600 dolaria coz pira to 16 gb. Kamia sxesi me tin padofla to n95.egw pada snobara tin apple alla me to iphone exi allaxi i apopsi mou! Exw akousi oti stn elada fernoun kapii to iphone to 8 gb k to poulane800 europoulakia.oso gia to 3g p anefere enas filos doulevi mia xara!aplos exi ena kako dexeto mono apple bluetooth

aLEXIS
May 27th, 2008 at 12:19 am

EGW AGORASA PROX8ES TO IPHONE KAI EXW MHNEI KYRIOLEKTIKA MA ANOIXTO TO STOMA!APLA STO EIDOS TOU EINAI TO KALYTERO!!PISTEVW OTI TO 3G DEN XRHSHMEVEI SE ARKETOUS STHN ELLADA OPOTE TI NA TO KANEIS?TO BLUETOOTH EINAI ENA MEIONEKTHMA ALLA PISTEVW TO MONADIKO!TELEIA O8ONH,TELEIOS HXOS(EIDIKA MESW HANDSFREE),FOVERO INTERNET(POLY GRHGORO GIA KINHTO),KA8WS KAI POLY EPITHXYMENH DIAXEIRHSH ARXEIWN!OI KLHSEIS EINAI FOVERES EPISHS!EIMAI 16 XRONWN KAI DOULEVW YPOLOGISTES THS APPLE APO TA 6 MOU…TETOIO LOGISMIKO DEN 8A 3ANADEITE SE KINHTO!TO LOGISMIKO TOU IPHONE PIANEI XWRO OSO H MNHMH TWN YPOLOIPWN KINHTWN!1 GB DHLADH…H NOKIA,H SONY ERICSSON KAI H MICROSOFT AS DOULEPSOUN MPAS KAI FTIA3OUN TIPOTA KALO STHN ZWH TOUS WS ETAIRIES!

(-Λ-)
June 14th, 2008 at 2:34 am

Αναρωτιέμαι…
Δεν έχω ακούσει τίποτα για το αν θα έρθει στην Ελλάδα στα Ελληνικά?
Μπορεί για κην. να είναι φθηνό αλλά εδώ ακόμα και τα win mobile εξελινίστηκαν (χωρείς ανταγωνιστή)
Η Apple τι θα κάνει?
Αν γνωρίζεται κάτι σχετικό ……

odysseas111
July 3rd, 2008 at 4:44 pm

nai ,nai,vevea sifonos se ola

ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ
September 25th, 2008 at 10:05 pm

ΣΙΓΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ. ΟΛΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ (ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΓΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ) ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΥΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ? ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ. Η APPLE ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ! ΕΧΕΙ ΛΕΕΙ ΚΑΙ YOUTUBE KAI GOOGLE MAPS. Ε ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΔΗΛΑΔΗ???? ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ ΑΛΩΝΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ GOOGLE MAPS KAI YOUTUBE KAI MAILCLIENT ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ Ε?
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, H APPLE ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΕ ΜΕ ΤΟ I PHONE. KAI ΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΤΕ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΙΝΑΙ: ΄΄ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΑΣ΄΄.

stamatis
November 7th, 2008 at 10:33 am

που θα βρω ρε παιδια λογισμικο ελληνικο για το ι phone

alekakis
November 8th, 2008 at 11:00 pm

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ.ΚΑΤΕΒΑΣΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΝΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΩΣ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ IPHONE ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ?

Геннадий
November 29th, 2008 at 3:14 am

Провокационный пост. Поэтому такие и комментсы :)

giorgio
December 20th, 2008 at 11:25 am

geia sas paidia mou aresei polu to iphone alla lypamai na dwsw tosa lefta gia kainourio kai thelw na vrw kanena metaxeirismeno…to thema einai oti vriskw alla den exoun ellinika yparxei dinatotita na valw mesw kapoiou programatos ellinika estw mono gia ta minimata sto menu de me enoxlei…i apantisi sas tha me voithouse thnx…

EGO
January 22nd, 2009 at 6:29 pm

Giannare… fadazomai esi an exeis kinito einai to Panasonic GD-70 i kapoio adistixo etsi…ade re rebeske pou nomizeis oti eipes kati kalo. Se lipame re kakomoiri pou se troei i zilia kai o fthonos gia kati pou den boreis na to katalaveis kai oute prokeite pote…kai sto pc pou grafeis kakos grafeis! Tha eprepe na epikinoneis me simata kapnou kai ade kai me tilegrafo (ektos ki an kai afton ton theoreis tertipi tou marketing).Kollimenoi bourzovlaxoi!!!!

nikos
April 16th, 2009 at 10:27 pm

Aman pia me auto to apotuximeno upertimimeno axristo tilefwno pou exei pa8ei frenitida olos o kosmos.
Yparxoun polla kalutera tilefwna, alla oxi, ekei, ta kollimena miala stin ili8iotita.
To tilefwno einai A-x-r-i-s-t-o
I apple ws diva pou einai, den to kukloforei ektos amerikis alla emeis ta provata na spefsoume na to agorasoume.
Agorazoume apo ellada xvris elliniko menou kai leme kai euxaristw pou to vrikame. Xupnate reeeeee
Tosa kalutera uparxoun… Provataaaaaaaa!!!!

niki
August 13th, 2009 at 12:37 pm

beeeeeeeeeeeeeeeeeeeee…………beeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!