Φοίβος Βανδή: 10 χρόνια αντιγραφής

Published by Petrakeas in Music, Videos

558210-25298300 

10 χρόνια συνεργασίας κλείνουν η Βανδή με το Φοίβο. Σίγουρα έβγαλαν κάποια κομμάτια που θα μείνουν και κάποια άλλα επίκαιρα που ξεχάστηκαν ακαριαία ,αφού πρώτα έκαναν χαρούμενη τη μαμά heaven. Αρκετά από αυτά τα κομμάτια ήταν αντιγραφές ξένων κομματιών, άλλα σε έντονο βαθμό και άλλα με απλές επιρροές.

Για να γιορτάσουμε και να σφραγίζουμε τώρα αυτή την πορεία 10 χρόνων ο Φοίβος έβγαλε ένα κομμάτι. Λέγεται “Θέλω” και είναι κραυγαλέα αντιγραφή του “clocks” των Coldpaly! Έλεος ρε παιδιά! Γιορτάζετε 10 χρόνια. Βάλτε λίγη πρωτοτυπία μέσα….. Για του λόγου το αληθές ακολουθούν τα 2 video clip.

ΥΓ. στο παρελθόν είχαμε παρουσιάσει και κάποιες άλλες αντιγραφές της ελληνικής δισκογραφίας: link1, link2, link3,link4.

Comments (22)

kapoios
October 16th, 2007 at 8:15 pm

ο μι τζι! :) ξεφτίλα…

zisis
October 16th, 2007 at 8:21 pm

Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από το Φοίβο! Εδώ έχει αντιγράψει Fatboy Slim, Rockafella Skunk και άλλα πολλά που βαριέμαι να τα θυμηθώ. Δείτε εδώ και ένα παλιότερό μου ποστ γύρω από ένα παρόμοιο θέμα, αντιγραφές βίντεο-κλιπ !!

aritoni
October 16th, 2007 at 9:08 pm

πολύ καλο τραγούδάκι και ωραία μουσική. Μπράβο στον Φοιβο.

aritoni
October 16th, 2007 at 9:10 pm

τα λέμε στην επέτειο των 20 χρόνων αντιγραφής…

Νικόλας
October 16th, 2007 at 9:31 pm

Άντε βρε ζηλιάρη! Ζηλεύεις και ορέγεσαι τις επιτυχίες του μεγάλου Έλληνα μουσουργού, για αυτό τα λές. Επειδή εσύ δεν αντιγράφεις … εεεε… γράφεις ωραία κομμάτια! Συγκρίνεται το ούυυυυ ού ού ού ού ούυυυυυ της Βανδή με το μά-κριά-σου-θαα-υποφέεεεε-ρωωω της Βάλιας;! Ποιός μουγκός μπορεί να τραγουδήσει ένα τραγούδι με στίχους σαν το Συνήθεια, ε;! Κανείς! Ενώ το ού ού ού ούου της Βανδή όλοι (οι μουγκοί) το τραγουδάνε! Αυτό είναι ποιότητα.

:-)

Υ.Γ. Πάντως οι Δεσποινάρα είναι μ@#$@#%$*@#$ρος και δεν δέχομαι κουβέντα! :-)

Petrakeas
October 16th, 2007 at 10:08 pm

@Νικόλα έχεις μελετήσει βλέπω τόσο τη “Συνήθεια” όσο και τον αντίπαλό μου το Φοίβο ε??? χαχαχαχα
Οι Δεσποινάρα ναι.. είναι… ειδικά από κοντά!

πρεζα tv
October 16th, 2007 at 11:11 pm

Εισαι σοβαρος;;;Τολμας να λες κατι τετοιο;;;Παρουσιαστης του mad tv που ειπε κατι τετοιο τον εδιωξαν επειδη εφαγε μηνυση απο τη δισκογραφικη εταιρεια της Βανδη…

Topdim
October 17th, 2007 at 1:19 am

Δεν περίμενα και τίποτα καλύτερο από την μοντέρνα (και καλά), σκυλολαϊκή Ελληνική μουσική σκηνή που για τον π…τσο είναι. Συγνώμη αλλά για τα μπάζα είναι και ο Φοίβος και οι άλλοι όμοιοι ελαφρολαϊκοί, που το παίζουν και καλλιτέχνες. Αλλά να ήταν μόνο η μουσική που αντιγράφετε στις μέρες μας. Τόσες σειρές στην τηλεόραση που τις πάτε, που είναι κακή μίξη από ξένες. Τέλος πάντων να είναι καλά το ίντερνετ που μας δίνει την δυνατότητα της επιλογής μουσικής και σειρών.

chzigkol
October 17th, 2007 at 8:24 am

μπράβο φοίβο, πάλι ξεφτιλίστηκες!!!! καλά τώρα θα το παίζουν όλα τα ραδιόφωνα και θα γίνει σούπα…θα μας πρίξουν!!!

Angel_GR
October 17th, 2007 at 5:55 pm

Ρε παιδιά, ο Φοίβος δεν βγήκε ποτέ να πει οτι είναι καλλιτέχνης… Ούτε είπε οτι δεν αντιγράφει! Μπράβο του που εκμεταλλεύεται τη βλακεία του κόσμου και βγάζει λεφτά χωρίς να ιδρώσει. Αφού και 99% να μοιάζει το τραγούδι που θα κάνει για την κάθε Βανδή, πάλι θα πουλήσει…

Petrakeas
October 19th, 2007 at 2:55 am

Δείτε εδώ το βίντεο που έπαιξε στο MAD για το θέμα και είχε ως αποτέλεσμα να απολυθεί ο παρουσιαστής:
http://nanakos.blogspot.com/2007/10/ninja-tv-is-this-end.html
Τι να πω…ντροπή στο MAD…

sl
October 19th, 2007 at 11:13 am

freedom of speech

des edoιδέαkai edoιδέα

opios thelei as symetasxei

Διχασμένη προσωπικότητα « ShoutBox
October 19th, 2007 at 6:05 pm

[...] πρώτα για την ομοιότητα από το post του Petrakea των [...]

Sotiris Koukios
October 19th, 2007 at 8:50 pm

Απολύθηκε ο Guy Krief επειδή είπε το ίδιο από το mad tv. Και έκοψαν έτσι και το μόνο πολιτκό θέμα που είχαν επειδή το ζήτησε η Δέσποινα με τον Φοίβο. Α ρε playlist που σας χρειάζεται. Τους coldpaly γιατί δεν τους ειδοποιεί κανείς;
http://www.sotiris-koukios.blogspot.com

Petrakeas
October 19th, 2007 at 9:03 pm

“Απολύθηκε ο Guy Krief επειδή είπε το ίδιο από το mad tv. Και έκοψαν έτσι και το μόνο πολιτικό θέμα που είχαν επειδή το ζήτησε η Δέσποινα με τον Φοίβο. Α ρε playlist που σας χρειάζεται.”
Σόρυ, αλλά δεν κατάλαβα πραγματικά τι λες. Μπορείς να το ξαναγράψεις λίγο εκτενέστερα?

Sotiris Koukios
October 19th, 2007 at 9:16 pm

Ok, ο Guy Krief είναι παρουσιαστής στο MAD TV εδώ και κανά χρόνο νομίζω. Είχε την απογευματινή ζώνη που με έναν δικό του τρόπο δεν έπαιζε απλώς μουσική αλλά σχολίαζε καυστικά και αυθεντικά και την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα (ώντας ξένος και μεγαλωμένος στην Ελλάδα, αλλά όχι Έλληνας). Σε μια εκπομπή του είπε ότι το νέο τραγούδι Φοίβου Βανδή αποτεελί αντιγραφή του τραγουδιού των cold play clocks. Ε την επόμενη μέρα απολυθηκε. Δες και σχετικό βίντεο από youtube στο πρέζα tv.

θα έπρεπε λοιπόν μάλλον ως bloggers να διαμαρτυρηθούμε και να το κάνουμε θέμα. Γιατί δεν φτάνει το πολιτικό φίμωτρο τώρα θα έχουμε και “μουσικό φίμωτρο¨;
http://www.sotiris-koukios.blogspot.com

nikosk
October 19th, 2007 at 9:54 pm

Εγώ ένα έχω να πω. ξεφτίλες

arkoudos.com » Το πρόβλημα δεν είναι η αντιγραφή - το πρόβλημα είναι η προδοσία
October 31st, 2007 at 4:01 pm

[...] η κακή διαχείριση έκανε κακό και στον Φοίβο (δεν είναι η πρώτη φορά που ακούει οτι αντιγράφει – μόνο που τώρα χρεώνεται και την άδικη απόλυση) και [...]

Jungle
December 5th, 2007 at 2:33 pm

Μολις εχεις χάσει ενα reader.

mpa
April 9th, 2008 at 11:08 pm

Το θέμα δεν ειναι ιδιο στο κομματι.. Απο τις 12 νοτες που παιζουν στο “κρίσιμο” σημειο της ενλογω μελωδίες συμπίπτουν οι τρεις νότες.. Και…;;; Θα πρέπει να ξέρετε ότι μεχρι 8 μέτρα δεν ειναι κλοπή πνευματικων δικαιωμάτων.. Έλεος!!!!

Petrakeas
April 9th, 2008 at 11:19 pm

@mpa δεν είναι μόνο η μελωδία αλλά η όλη ενορχήστρωση, από την επιλογή των οργάνων, τον τρόπο που “μπαίνει” και άλλα πολλά..

ΝΙΚΟΣ
July 14th, 2008 at 12:25 pm

εμενα δεν μου μοιαζουν..παρα πολυ λιγο!!!! πραωο τοθ ποθ μπορει και γραφει τετοια τραγουδια!!!!!!
ναι μπορει να περνει σοιχεια αλλα μην τα ισιπεδονουμε ολα!!!!!!!! εε!!