Φοίβος Βανδή: 10 χρόνια αντιγραφής

Published by Petrakeas in Music, Videos

558210-25298300 

10 χρόνια συνεργασίας κλείνουν η Βανδή με το Φοίβο. Σίγουρα έβγαλαν κάποια κομμάτια που θα μείνουν και κάποια άλλα επίκαιρα που ξεχάστηκαν ακαριαία ,αφού πρώτα έκαναν χαρούμενη τη μαμά heaven. Αρκετά από αυτά τα κομμάτια ήταν αντιγραφές ξένων κομματιών, άλλα σε έντονο βαθμό και άλλα με απλές επιρροές.

Για να γιορτάσουμε και να σφραγίζουμε τώρα αυτή την πορεία 10 χρόνων ο Φοίβος έβγαλε ένα κομμάτι. Λέγεται “Θέλω” και είναι κραυγαλέα αντιγραφή του “clocks” των Coldpaly! Έλεος ρε παιδιά! Γιορτάζετε 10 χρόνια. Βάλτε λίγη πρωτοτυπία μέσα….. Για του λόγου το αληθές ακολουθούν τα 2 video clip.

ΥΓ. στο παρελθόν είχαμε παρουσιάσει και κάποιες άλλες αντιγραφές της ελληνικής δισκογραφίας: link1, link2, link3,link4.

Comments (22)

« 1 2 [3] Show All

Διχασμένη προσωπικότητα « ShoutBox

[...] πρώτα για την ομοιότητα από το post του Petrakea των [...]

October 19th, 2007 at 6:05 pm

Sotiris Koukios

Απολύθηκε ο Guy Krief επειδή είπε το ίδιο από το mad tv. Και έκοψαν έτσι και το μόνο πολιτκό θέμα που είχαν επειδή το ζήτησε η Δέσποινα με τον Φοίβο. Α ρε playlist που σας χρειάζεται. Τους coldpaly γιατί δεν τους ειδοποιεί κανείς;
http://www.sotiris-koukios.blogspot.com

October 19th, 2007 at 8:50 pm

Petrakeas

“Απολύθηκε ο Guy Krief επειδή είπε το ίδιο από το mad tv. Και έκοψαν έτσι και το μόνο πολιτικό θέμα που είχαν επειδή το ζήτησε η Δέσποινα με τον Φοίβο. Α ρε playlist που σας χρειάζεται.”
Σόρυ, αλλά δεν κατάλαβα πραγματικά τι λες. Μπορείς να το ξαναγράψεις λίγο εκτενέστερα?

October 19th, 2007 at 9:03 pm

Sotiris Koukios

Ok, ο Guy Krief είναι παρουσιαστής στο MAD TV εδώ και κανά χρόνο νομίζω. Είχε την απογευματινή ζώνη που με έναν δικό του τρόπο δεν έπαιζε απλώς μουσική αλλά σχολίαζε καυστικά και αυθεντικά και την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα (ώντας ξένος και μεγαλωμένος στην Ελλάδα, αλλά όχι Έλληνας). Σε μια εκπομπή του είπε ότι το νέο τραγούδι Φοίβου Βανδή αποτεελί αντιγραφή του τραγουδιού των cold play clocks. Ε την επόμενη μέρα απολυθηκε. Δες και σχετικό βίντεο από youtube στο πρέζα tv.

θα έπρεπε λοιπόν μάλλον ως bloggers να διαμαρτυρηθούμε και να το κάνουμε θέμα. Γιατί δεν φτάνει το πολιτικό φίμωτρο τώρα θα έχουμε και “μουσικό φίμωτρο¨;
http://www.sotiris-koukios.blogspot.com

October 19th, 2007 at 9:16 pm

nikosk

Εγώ ένα έχω να πω. ξεφτίλες

October 19th, 2007 at 9:54 pm

arkoudos.com » Το πρόβλημα δεν είναι η αντιγραφή - το πρόβλημα είναι η προδοσία

[...] η κακή διαχείριση έκανε κακό και στον Φοίβο (δεν είναι η πρώτη φορά που ακούει οτι αντιγράφει – μόνο που τώρα χρεώνεται και την άδικη απόλυση) και [...]

October 31st, 2007 at 4:01 pm

Jungle

Μολις εχεις χάσει ενα reader.

December 5th, 2007 at 2:33 pm

mpa

Το θέμα δεν ειναι ιδιο στο κομματι.. Απο τις 12 νοτες που παιζουν στο “κρίσιμο” σημειο της ενλογω μελωδίες συμπίπτουν οι τρεις νότες.. Και…;;; Θα πρέπει να ξέρετε ότι μεχρι 8 μέτρα δεν ειναι κλοπή πνευματικων δικαιωμάτων.. Έλεος!!!!

April 9th, 2008 at 11:08 pm

Petrakeas

@mpa δεν είναι μόνο η μελωδία αλλά η όλη ενορχήστρωση, από την επιλογή των οργάνων, τον τρόπο που “μπαίνει” και άλλα πολλά..

April 9th, 2008 at 11:19 pm

ΝΙΚΟΣ

εμενα δεν μου μοιαζουν..παρα πολυ λιγο!!!! πραωο τοθ ποθ μπορει και γραφει τετοια τραγουδια!!!!!!
ναι μπορει να περνει σοιχεια αλλα μην τα ισιπεδονουμε ολα!!!!!!!! εε!!

July 14th, 2008 at 12:25 pm

« 1 2 [3] Show All

Leave a reply