Chumby, εσείς θα το αγοράζατε?

Published by stelabouras in Gadgets, Hardware, Internet, Software, Tech

chumby 

Τα νέα σχετικά με το Chumby τα ακολουθώ αρκετό καιρό τώρα, αλλά δεν έτυχε να κάνω post σχετικά με αυτό το έπιπλο/gadget. Αυτές τις μέρες όμως το Chumby έγινε διαθέσιμο σε όσους το ζήτησαν σε preorder και σύντομα θα είναι έτοιμο προς μαζική πώληση, οπότε αξίζει να αφιερώσουμε ένα post για αυτό.

Καταρχάς, τι είναι το Chumby? Το Chumby πρόκειται για έναν μικρό wireless “υπολογιστή” που έχει πακεταριστεί σαν μαξιλάρι και έχει την δυνατότητα να δείξει οτιδήποτε έχει προγραμματιστεί για αυτό σε μορφή gadget (Flash animations), με λίγα λόγια οτιδήποτε σας απασχολεί για τον κόσμο που μπορείτε να μάθετε μέσω του διαδικτύου (δηλαδή…τα πάντα), από τον καιρό αύριο και τα τελευταία auctions σας στο eBay, μέχρι εικόνες στο Flickr, video browser και απλό ξυπνητήρι!

Για τους θερμούς υποστηρικτές του open-source και τους Linux-άδες, η συσκευή είναι παράδεισος αφού όλα είναι ανοιχτά, από το firmware και το BIOS μέχρι το σχέδιο του μαξιλαριού! Η συσκευή διαθέτει οθόνη touchscreen 3.5”, 2 USB 2.0 θύρες στο πίσω μέρος για σύνδεση με iPod (yeap, παίζει και μουσική), motion και squeeze (!) sensor, line-out για ακουστικά και όλα αυτά στην τιμή των $200 περίπου!

Αν κάποιος προσπαθήσει να σκεφτεί τις χρησιμότητες μιας τέτοιας συσκευής τόσο στον τομέα της πληροφόρησης αλλά και της ψυχαγωγίας, οι επιλογές είναι πράγματι πάρα πολλές…Πόσοι από εσάς όμως θα αγοράζατε το Chumby?

Comments (1)

kyanos
October 18th, 2007 at 11:35 am

Δεν θα το αγόραζα αλλά θα ήθελα πολύ να μου το έκανε κάποιος δώρο…