Winamp 5.5 : ο καλύτερος player έγινε ομορφότερος

Published by Petrakeas in Multimedia, Music, Software

promo_bg_all 

To Winamp κλείνει 10 χρόνια και γιορτάζει! Ο πιο αγαπημένος media player έβγαλε νέα έκδοση η οποία εισάγει πολλά νέα στοιχεία τα οποία θα δούμε ένα ένα.

Καταρχήν, έρχεται με ένα νέο skin το “Bento” το οποίο σε αντίθεση με την παραθυρική φιλοσοφία του winamp, τα χωράει όλα σε ένα παράθυρο. Είναι πραγματικά πολύ όμορφο! Ένα feature του skin είναι ο notifier, το οποίο είναι ένα μικρό παραθυράκι το οποίο εμφανίζεται για λίγο κάτω δεξιά στην οθόνη όταν ξεκινάει ένα τραγούδι. Εκεί εμφανίζονται πληροφορίες και album art! Μετά, γίνεται διαφανές και εξαφανίζεται. Επίσης, έχει το windowshade mode το οποίο μετατρέπει τον player σε μία πολύ λεπτή φέτα για να μην πιάνει χώρο στην οθόνη.

radio.jpg

οι ελληνικοί ραδιοσταθμοί στο winamp

Επίσης, αυτή είναι η πρώτη έκδοση winamp που υποστηρίζει album art. Μάλιστα μπορεί να ψάξει και να βρει album art για ένα κομμάτι και να το σώσει σαν αρχείο jpeg στο αντίστοιχο φάκελο. Ωστόσο θα ήταν καλύτερο αν έκανε embed την εικόνα μέσα στο mp3. Αλλά ας μη τα θέλουμε όλα δικά μας! Λογικά θα γίνει σε επόμενη έκδοση.

Ένα άλλο feature είναι το auto tagging και χρησιμεύει αν δε γνωρίζετε τον καλλιτέχνη και τον τίτλο ενός τραγουδιού. Πατώντας auto tag, το winamp αναλύει τη κυματομορφή και επιστρέφει πληροφορίες! Μου έκανε εντύπωση ότι βρήκε και κάποια όχι mainstream ελληνικά κομμάτια.

lyrics.jpg

οι στίχοι και το visualisation ενός κομματιού

Επίσης έχει ενσωματωμένο browser ο οποίος χρησιμεύει αν κάνετε κλικ πχ στο όνομα κάποιου καλλιτέχνη. Τότε εμφανίζει αποτελέσματα από AOL search engine.

Κάποια από τα μειονεκτήματα της νέας έκδοσης είναι ότι είναι ελαφρώς πιο βαριά. Επίσης, στο “now playing” όπου βλέπεις πληροφορίες για το κομμάτι που παίζει, δεν καταφέρνει να εντοπίσει όλα τα κομμάτια όπως γινόταν παλιά. Αυτό ίσως να οφείλεται στο ότι το feature στηρίζεται στη gracenote πλέον και όχι στην AOL όπως παλιά.

nowplaying.jpg

πληροφορίες για το κομμάτι που παίζει

Συμπερασματικά, κατεβάστε το αμέσως! Είναι και free!!

Comments (23)

« 1 2 [3] Show All

Petrakeas

Ότι κολλάει υπό κάποιες συνθήκες κολλάει, αλλά να σου βγάλει bluescreen δεν ξέρω… Έχεις κάποιο πρόβλημα με τους drivers σου σίγουρα. Είχα το ίδιο πρόβλημα με διάφορα προγράμματα που κάνουν cd-rip και έφταιγε ο promise SATA controller μου. Ψάξε το…

October 20th, 2007 at 12:21 pm

John

Πάντος έχω μια απορία…..αυτό νομίζο ισχύει σε όλες τις εκδόσεις του winamp…

όταν πάς στην playlist και πατίσεις δεξι κλικ εκει που βλέπεις τα file info… δέν έχει μια επιλογή για να ανοίγεις και τον περιέχοντα φάκελο του τραγουδιού μεγάλη μαλακία αυτή και πολυ σπαστικό όταν θες να ανίχξεις τον φάκέλο …

μήπως υπάρχει κάπια λύση σε αυτό ???

Petrakeas εσύ γνωρίζεις κάτι ?

October 20th, 2007 at 12:51 pm

Petrakeas

@John καταρχήν ωραίο το κόλπο με το φιδάκι! Πολύ γέλιο!
Όσο αναφορά το open folder έχει δίκιο δεν υπάρχει άμεσος τρόπος. Βέβαια στο file info δείχνει και που βρίσκεται το αρχείο, οπότε μπορείς να κάνεις paste τη διαδρομή.
Εναλλακτικά αν το αρχείο υπάρχει στη βιβλιοθήκη του winamp, υπάρχει με δεξί κλικ η δυνατότητα “open folder”, αλλά από τη media library και όχι από την playlist. Σπαστικό!!!

October 20th, 2007 at 12:56 pm

Kevin_Jim

Ο καλύτερος player-Music Manager όλων των εποχών είναι ο Amarok, ΤΕΛΟΣ. Τώρα ας λέει όποιος θέλει ότι θέλει… Aπλά για την ιστορία, ο winamp δεν έχει απόλυτος τίποτα το προηγμένο… ούτε plug-ins !

October 20th, 2007 at 6:02 pm

Petrakeas

Το τι είναι καλύτερο είναι υποκειμενικό θέμα, αλλά τι εννοείς δεν έχει plugins?

October 20th, 2007 at 6:06 pm

ArisMartelis

Amarok είναι(ακόμα) μόνο για Linux(λένε οτι θα βγει και έκδοση για win amarok 2.0). Απο Plugins τα μόνα χρήσιμα είναι αυτά για Lyrics για ήχο , άααντε και κανα εφε. Και το τι είναι καλύτερο δεν είναι υποκειμενικό , με τοσα πολλά ΔΕΝ που έχει ο winamp δεν μπορεί να είναι καλύτερος απο ενα άλλο πρόγραμμα που δεν έχει τόσα πολλά ΔΕΝ.

October 20th, 2007 at 6:58 pm

Petrakeas

@ArisMartelis κάνεις λάθος. Όταν λες ότι κάτι είναι καλό ή όχι το βαθμολογείς με βάση το τι θέλεις εσύ και αυτό είναι υποκειμενικό. πχ αν θέλαμε να δούμε ποιος player έχει πιο πολλά features ίσως να κέρδιζε το amarok, αν θέλαμε τον πιο γρήγορο και εύχρηστο ίσως να κέρδιζε το winamp2.
Το winamp έχει και άλλα χρήσιμα plugins όπως έξοδο σε asio αλλά τεσπα. πχ εγώ ούτε θα καθόμουν να ασχοληθώ με το amarok με τέτοια εμφάνιση. Δεν πάει να έχει ό,τι θες. Άρα είναι υποκειμενικό.

Κ ο λόγος που το winamp είναι ο πιο δημοφιλής audio player δεν έχει να κάνει με τις δυνατότητές του…

κ για να ξεκαθαρίσω αυτή είναι η άποψή μου για όλα. Δεν υπάρχει το καλύτερο λειτουργικό, ούτε η καλύτερη κονσόλα κλπ. Και στο post που γράφω καλύτερο εννοώ για μένα

October 20th, 2007 at 7:36 pm

ArisMartelis

Ε ναι κατά την γνώμη μας είναι ολα πάντα.Πολλές γνώμες = πολλές επιλογές ( αρκεί να μην προέρχονται απο γιατρούς γιατί τότε υπάρχει πρόβλημα ) Ήδη αναφέραμε Winamp – Amarok – Mediamonkey – Helium όχι και λίγες επιλογές και ολες έτη φωτός καλύτερες του windows media player

October 21st, 2007 at 10:17 am

Pan

Βάλτε Foobar2000 για όλα τα αρχεία ήχου και VLC PLAYER για όλα τα αρχεία video και θα βρείτε την υγεία σας!!! Ταχύτητα – αξιοπιστία – συμβατότητα!

October 22nd, 2007 at 6:49 am

Petrakeas

Τελικά για να ανοίξει το winamp το folder του κομματιού που παίζει κάνεις διπλό κλικ στο album art (ή το λάμα) στο παράθυρο που λέει title,genre κλπ!

October 23rd, 2007 at 7:59 pm

« 1 2 [3] Show All

Leave a reply