Open Social API

Published by stelabouras in Coding, Internet, Network, Software, Tech, Videos

diabetes_home 

Σε λίγες ώρες λογικά, η Google θα ανακοινώσει και επίσημα πλέον το Open Social, το ανοικτό API που φιλοδοξεί να ενώσει όσα networking sites το υποστηρίζουν γρήγορα και εύκολα και το οποίο αποτελεί το πρώτο stage του μεγαλόπνοου σχεδίου της που ακούει στο όνομα Maka-maka (βρείτε κάποιο άλλο όνομα!).

Με το Open Social, οι developers θα είναι σε θέση να δημιουργούν εφαρμογές όπως περίπου το Facebook χωρίς όμως περιορισμούς όπως η χρήση ειδικής mark-up γλώσσας (call me FBML) [αν και μάλλον θα υποστηρίζει μόνο HTML και Javascript και όχι Flash] ή την απομόνωση της εφαρμογής μόνο μέσα στο social network που περικλύεται καθώς το API θα είναι καθολικό.

ninja home

Για authentication, η Google μάλλον θα υιοθετήσει το O(pen)Auth API και θα έχει αρκετά social websites με το μέρος της, από την ημέρα κυκλοφορίας του Open Social, μεταξύ των οποίων τα hi5, iLike, Slide, LinkedIn, Plaxo, Ning και SixApart.

Open Social API

Αρκετά ενδιαφέρουσα η κίνηση της Google! Αναμείνατε μέχρι την επίσημη ανακοίνωση από την εταιρία για περισσότερες λεπτομέρειες! Πως θα αντιδράσουν άραγε Facebook και Myspace?

Update: Open Social is Live!
Update 2: Από ότι φαίνεται το MySpace θα μπεί και αυτό στον χορό του Open Social!