Το μέλλον βρίσκεται στα 3D chips!

Published by stelabouras in Hardware, Tech

3d-semiconductor 

Και δεν εννοώ τα chips των graphics cards, αλλά τα πραγματικά τρισδιάστατα chips (3D semiconductors) που πρόκειται μάλλον να αντικαταστήσουν τα απλά chips στο μέλλον αν όλη η έρευνα αποδεικτεί επιτυχής.

Ο εφευρέτης της flash memory, Fujio Masuoka, CTO της Unisantis Electronics, ανακοίνωσε την συμφωνία του με το Institute of Microelectronics της Σιγκαπούρης ώστε να δουλέψουν πάνω στην νέα τεχνολογία των 3D semiconductors. Τα 3D chips υπόσχονται τρομακτική αύξηση των επιδόσεων (10x) καθώς και [humor]την δυνατότητα να τρέχουν το Crysis με όλα τα options στο full[/humor]!

Υπομονή δύο χρόνια λοιπόν ώστε να ανακοινωθεί κάτι πιο χειροπιαστό για την αγορά των επεξεργαστών!

[via]

Comments (2)

Petrakeas
December 5th, 2007 at 4:21 pm

Ενδιαφέρον, αλλά δε νομίζω να αρχίσουν να σχεδιάζουν chip οι κατασκευαστές με τέτοια τεχνολογία ολοκλήρωσης στο άμεσο μέλλον. Πρέπει να προσαρμοστούν και τα προγράμματα σχεδιασμού chips (σχεδιασμός, έλεγχοι κλπ), αλλά και τα μηχανήματα που κατασκευάζουν στο τέλος το chip. Και το κόστος δε το γνωρίζουμε ακόμα…

Dr. Teddy
December 7th, 2007 at 11:33 pm

Σαφώς και είναι ενδιαφέρον, αλλά λίγο επιστημονική φαντασία ακόμη;; Αν και το κινητό τηλέφωνο κάποτε τέτοια ήταν…. Ίδωμεν!