Οι Towers of Hanoi σε … λειτουργικό σύστημα!

Published by ispofacto in General

hanoi_towers 

Οι Towers of Hanoi είναι ένα γνωστό αλγοριθμικό πρόβλημα που η πιο συνηθισμένη λύση του είναι μία αναδρομική λύση. Συγκεκριμένα, σκοπός του προβλήματος είναι η μετακίνηση ενός αριθμού δίσκων (στην original μορφή 64) ,άνισου μεγέθους όμως, από έναν πάσσαλο σε έναν άλλο με την ενδιάμεση βοήθεια ενός τρίτου πασσάλου. Στην πορεία όμως της λύσης δεν πρέπει κανένας δίσκος που είναι μεγαλύτερου μεγέθους από έναν άλλο να βρίσκεται από πάνω του. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε εδώ.

Τυχαία όμως έπεσα σε ένα site που περιέχει λύσεις του αλγόριθμου σε 100 διαφορετικές γλώσσες! Το απίστευτο της υπόθεσης, εκτός του ότι τις λύσεις τις έκανε ένα μόνο άτομο, είναι ότι έφτιαξε επίσης ένα λειτουργικό σύστημα που σαν σκοπό έχει τη λύση του αλγόριθμου σε DOSόειδή μορφή! Ότι να ‘ναι δηλαδή! Για του λόγου το αληθές μπορείτε να πάτε στο εν λόγω site.

Comments (2)

stelabouras
December 15th, 2007 at 9:39 pm

Ο Amit Singh είναι καταπληκτικός programmer, γεγονός που φαίνεται από τις δουλειές σε Google (που εργάζεται και εκεί ως τώρα) και IBM αλλά και από τα projects του. U rock Amit!

RooF
December 16th, 2007 at 7:25 am

Ενα θα πω. WOW! Ειναι ως και σοκαριστικο μπορω να πω!