Microsoft PlayTogether

Published by stelabouras in Hardware, Internet, Software, Tech, Videos

playtogether 

Το PlayTogether γεννήθηκε στα research labs της Microsoft με σκοπό να μπορεί να ενώσει remote users που θέλουν κάτι παραπάνω από συνεργασία σε μία οθόνη υπολογιστή. Με το σύστημα αυτό, οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν πάνω σε οποιαδήποτε (λεία) επιφάνεια, τα αντικείμενα του απομακρυσμένου χρήστη και να αλληλεπιδρούν μέχρι ένα σημείο με αυτά. Για παράδειγμα, μπορούν να παίξουν board games ή να ζωγραφίσουν από κοινού πάνω σε ένα χαρτί, χωρίς να μπερδεύονται.

Το όλο σύστημα αποτελείται από έναν προβολέα ανα χρήστη που κάνει track τις αλλαγές και στέλνει τα αποτελέσματα στον απομακρυσμένο προβολέα που κάνει αντίστοιχη δουλειά, έτσι αν κάποιος μετακινήσει το χαρτί τότε ο προβολέας θα το καταλάβει και θα μετακινήσει και τα αποτελέσματα τις απομακρυσμένης προβολής, όπως φαίνεται στο παρακάτω video.

Μια ακόμη χρήσιμη εφαρμογή του συστήματος PlayTogether είναι τα augmented reality games, στα οποία κανονικά εμπόδια πάνω σε μια επιφάνεια γίνονται track από τους ειδικούς προβολείς και εισάγωνται ως υψομετρία, κάτι σαν το The Eye of Judgement για Playstation 3, αλλά σε next level!


Comments (1)

RooF
December 18th, 2007 at 7:14 am

Απίστευτο!!!

Λίγο άχρηστο μου φαίνεται αλλά είναι τρελό!