Wikia: o Open Source αντίπαλος του google…

Published by Petrakeas in Coding, Internet, Network

snap676 

Το Open Source και τα sites που στηρίζονται στη δύναμη της κοινότητας σίγουρα έχουν κοντράρει και έχουν εκτοπίσει σε κάποιες περιπτώσεις εμπορικές ή κλειστές αρχιτεκτονικές. πχ η wikipedia είχε τεράστια απήχηση. Η mysql,o apache server κλπ βρίσκονται πίσω από τα περισσότερα websites. Tα περισσότερα blogs παίζουν σε wordpress και οι περισσότεροι servers τρέχουν linux. Ένας από τους καλύτερους και πιο αγαπημένους browsers, ο firefox, είναι επίσης open source.. To limewire, το γνωστό “κατεβαστήρι” επίσης!

Tι θα γινόταν λοιπόν αν εμφανιζόταν μία open source μηχανή αναζήτησης; Μια μηχανή της οποίας τα μειονεκτήματα και τα bugs θα μπορούσε μεν να τα δει ο καθένας, αλλά και να προτείνει λύσεις; Αυτό σκέφτηκε ο δημιουργός της wikipedia και κατέληξε στη wikia! Ένα από τα πλεονεκτήματά της είναι ότι ο κάθε χρήστης θα μπορεί να κατεβάσει έναν crawler ο οποίος θα τρέχει από τον υπολογιστή και τη σύνδεσή του και θα βοηθάει τη wikia να ταξινομήσει το web, χωρίς όμως να της κοστίζει σε αντίθεση με τους crawler του google.

Άραγε το google βρήκε έναν άξιο και αρκετά διαφορετικό αντίπαλο; Περισσότερα διαβάστε σε αυτά τα 2 άρθρα, αλλά ακόμα καλύτερα… δοκιμάστε τη wikia μόνοι σας!

Comments (1)

Καρντάσι
January 15th, 2008 at 2:18 pm

Έστω και λίγο να φάει από την google θα τα πάει μια χαρά! Εξάλλου το open source έχει την αίγλη του! Όλοι μας λίγο πολύ χρησιμοποιούμε διάφορα open source goodies!