Το παρκάρισμα όπως όλοι το έχουμε φανταστεί

Published by stelabouras in Coding, Hardware, Misc, Tech, Videos

omni-directional-wheels 

Ερευνητές κατασκεύασαν ένα μικρό robot που κάνει χρήση omni directional wheels, πραγματοποιώντας το όνειρο αρκετών (αν όχι όλων) των οδηγών, που είναι η κάθετη κίνηση του αυτοκινήτου == γελοίο παρκάρισμα.

Με αυτό τον τρόπο λοιπόν και χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε 100 φορές ταχύτητα, να πάρετε μέτρα από πεζοδρόμιο και γενικά να σας βγει η πίστη κάθε φορά που πρέπει να παρκάρετε, δεν θα χρειάζεται πλέον ούτε τις ρόδες να στρίψετε!

Το μόνο που μένει να δούμε είναι κατά πόσο η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να μεταφερθεί στα κανονικά αυτοκίνητα και να είναι ασφαλής. Έχει γίνει εφαρμογή από ότι έχω δει σε βιομηχανικά οχήματα, παρόλα αυτά η αυτοκινητοβιομηχανία είναι κάτι το διαφορετικό.

Comments (4)

Sugar
January 29th, 2008 at 11:24 am

Yay! Επιτέλους!

(πώς καταλαβαίνει κανείς ότι δεν ξέρω να παρκάρω…)

nonis
January 29th, 2008 at 12:52 pm

Afto den 8a gini tulaxisto se 50 xronia apo simmera stin kaliteri periptosi stin aftokinitoviomixania! Den exi kamia sxesi to Video epano me ena sini8ismeno oxima ,vsk to aftokinitaki pano vasizete afto pu kani sto oti to patoma kato ine olis8iro ke i troxi tu ine idiki troxi giana kanun afto to kilisma.

Καρντάσι
January 29th, 2008 at 2:36 pm

Ε δε λέει όπως και νάχει, χάνει τη γλύκα του το παρκάρισμα έτσι! :D

HitMan
January 29th, 2008 at 5:43 pm

@nonis: Το πάτωμα δεν παίζει ρόλο.. αν ήταν έτσι στην βιομηχανική του εφαρμογή θα έπρεπε το εργοστάσιο ή η αποθήκη να βάλει ολισθιρό πάτωμα;

οι τροχοί του όντως είναι περίεργοι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να δημιουργηθούν παρόμοιοι που θα μοιάζουν με κανονικούς και θα έχουν την κατάλληλη αντοχή. Μην βάζεις τόσο μακρία τον χρονικό ορίζοντα γιατί θα διαψευστείς! Όπως η επικοινωνία μας προχωράει με αλματώδεις ρυθμούς, το ίδιο συμβαίνει και στις μετακινήσεις μας τα τελευταία 10-15 χρόνια και προβλέπεται ακόμα ταχύτερη ανάπτυξη… τα αυτοκίνητα από μηχανικά με μικρές ηλεκτρονικές “βοήθειες” έχουν φτάσει να είναι προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.

Ένα θέμα είναι ότι έτσι όπως αναπτύσσονται τα αυτοκίνητα κάποτε θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν οι δρόμοι.. Στο Ελλάντα… ντεν! Αμα τσουλήσει, ευχαριστημένος να ‘σαι!