Nvidia hybrid Sli: γιατί η ΔΕΗ δεν παλεύεται

Published by Petrakeas in General

hybrid_sli_header1 

To SLI όπως θα έχετε παρατηρήσει είναι ένα από τα πιο ισχυρά brands στο χώρο των 3D γραφικών, πνευματικό παιδί της nvidia. Επιτρέπει την παράλληλη λειτουργία 2 και (πολύ πρόσφατα) τριών καρτών γραφικών για την αύξηση των επιδόσεων στα 3D γραφικά! Γιατί αν θέλετε να παίξετε στις native αναλύσεις των 22” και 24”οθονών (1920×1200) δεν αρκεί ούτε η 8800 ultra. To SLI είναι τόσο ισχυρό brand που οι εταιρίες κατασκευής motherboards, chipsets, PSU, ram κλπ καμαρώνουν να δηλώνουν SLI compatible.

To SLI στη σημερινή γενιά Geforce 88XX είναι πιο ώριμο από ποτέ, καθώς τα προβλήματα σταθερότητας είναι σχεδόν μηδαμινά και η αύξηση των επιδόσεων στα περισσότερα games μεγάλη. Μάλιστα ένας συνδιασμός που “φοριέται” πολύ τελευταία είναι 2 Geforce 8800GT που κοστίζουν όσο μία 8800GTX, αλλά έχουν πολύ καλύτερες επιδόσεις ειδικά σε μεγάλες αναλύσεις. Όλοι οι geeks παρακαλώ να δουν το benchmark εδώ και αναλυτικές οδηγίες εδώ.

Ωστόσο το SLI ακόμα και σε idle mode καταναλώνει αρκετά Watt.. Γι αυτό η nvidia στη CES 2008 παρουσίασε το hybrid SLI, το οποίο θα απενεργοποιεί όλες τις κάρτες γραφικών όταν δε χρειάζονται. Μάλιστα πάνω στη motherboard θα υπάρχει μία mGPU που θα παρέχει μια μικρή τρισδιάστατη επιτάχυνση για ελαφριές 3D εφαρμογές (vista aero). Έτσι, αντί να ξοδεύονται γύρω στα 180W σε idle mode θα ξοδεύονται .. 0 Watt! Αυτή η τεχνολογία αναμένεται να εφαρμοστεί στις νέες motherboards nForce 700a σε συνδυασμό με τη νέα γενιά καρτών γραφικών Geforce 9xxx που αναμένεται αρχές Ιουνίου. Περισσότερα εδώ.

14.jpg

Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει αλλά η κατανάλωση των PC ανεβαίνει συνεχώς. Ωστόσο με αυτή την κίνηση σε συνδυασμό με speed down των σκληρών και άλλες έξυπνες τεχνολογίες που ήδη εφαρμόζουν οι amd και intel cpu κινούμαστε προς ένα πιο “οικολογικό” αλλά και ισχυρό σε επιδόσεις pc.

Comments (2)

telas
February 5th, 2008 at 12:48 am

είναι η ιδέα μου ή αρχιζουν να νιωθουν τα μεγαθηρια οτι αμα δεν κανουν κατι για τον πλανητη δεν θα ζησουν πολυ ακομη για να δουνε κέρδη;

το ιδιο περιμενω να γινει και απο εταιρειες καυσιμων (να επενδυσουν δηλαδή σε άλλες μορφές ενέργιας) γιατί και τα φράγκα εχουν να διαθέσουν σε research και πρέπει να γινει, διότι σε λίγο θα είναι αργά και δεν θα εχουν να πιουν ουτε να φανε απο την καταστροφη!

Titanas
February 5th, 2008 at 12:50 am

Καιρός ήταν να γίνει κάτι γιατί οι GPU ακολουθούν τον δρόμο των CPU σε MHz και δεν νοιάζονται για τίποτα άλλο.