Audeo, μιλήστε χωρίς φωνή!

Published by stelabouras in Gadgets, Hardware, Internet, Software, Tech, Videos

audeo 

Το παρακάτω video ίσως να αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες τεχνολογίες που θα αλλάξουν αρκετά τον τρόπο σκέψης μας (στην κυριολεξία) μόλις κυκλοφορήσουν.

Το Audeo λοιπόν, πρόκειται για ένα σύστημα που μεταφράζει σε ομιλία τα μηνύματα του εγκεφάλου μέσω ενός ειδικού κολάρου που φοράει ο χρήστης. Έτσι με μια μικρή εκπαίδευση, ο χρήστης μπορεί να στέλνει τα μηνύματα αυτά στις φωνητικές του χορδές χωρίς όμως να χρειαστεί να βγάλει κάποιο ήχο, με το neckband να καταγράφει τα σήματα και να τα στέλνει ασύρματα σε έναν υπολογιστή που τα μετατρέπει σε ψηφιακή ομιλία.

Το σύστημα μπορεί προς το παρόν να αναγνωρίσει 150 λέξεις και φράσεις, με τους δημιουργούς του να σκοπεύουν να το διευρύνουν ώστε να καταλαβαίνει τα πάντα, κάνοντας έτσι πραγματικότητα τις κλήσεις σε τηλέφωνο χωρίς ομιλία (χρήσιμο σε λεωφορεία κ.τ.λ.) ή σε ερωτήσεις σε μηχανές αναζήτησης μόνο με την σκέψη και άλλα πολλά που φαίνονται έως και σήμερα στοιχεία μυθιστορήματος του Arthur C. Clarke.

Comments (1)

chzigkol
March 13th, 2008 at 12:22 pm

Xmmmm impressive.. Omws einai arketa argo akoma kai epishs den mou fainetai na einai kai toso eykolh h genikeysh tou systhmatos wste na antilamvanetai ta panta. Einai omws mia arxh ayto to systhma..