Momenta PC – Φορέστε και εσείς το…κολάρο σας!

Published by stelabouras in Gadgets, Hardware, Tech

momenta-pc 

Όταν διεξάγεται διαγωνισμός με το όνομα “Next Gen PC design“, είναι απολύτως λογικό να δει κάποιος συμμετοχές που ξεφεύγουν αρκετά από την κλασσική έννοια του όρου “Personal Computer”.

Ο λόγος για το Momenta PC, ή όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα αριστερά, του PC-κολιέ ή καλύτερα (για να είναι unisex ο όρος) του PC-κολάρου! To Momenta PC τρέχει λειτουργικό από την Microsoft (που διοργανώνει τον διαγωνισμό), είναι ελαφρύ, διαθέτει OLED οθόνη, υποστηρίζει gestures, διαθέτει επιφάνεια αφής, ενσωματωμένο projector, 200gb hdd καθώς και Wifi.

Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί το Momenta PC όμως (εκτός από τον σχεδιασμό του) σε σχέση με τα κανονικά PCs; Μπορεί να καταγράψει τα συναισθήματα σας τα τελευταία 5 λεπτά και να τα απεικονίσει στην οθόνη του. Η καταγραφή γίνεται μέσω των αισθητήρων που διαθέτει όπως heart rate sensor, galvanic skin response και θερμοκρασία σώματος, μπορώντας έτσι να αντιληφθεί πότε ο χρήστης γελάει, είναι αγχωμένος ή λυπημένος κ.ο.κ.

momenta pc 1

Η ενσωματωμένη camera μπορεί να καταγράψει τα πάντα και να τα στείλει over Wifi στον οποιονδήποτε.

Καλή ιδέα, αλλά το πόσοι θα δεχτούν να φορέσουν τον υπολογιστή τους…κολάρο είναι μάλλον κάτι που δεν το σκέφτηκε ο σχεδιαστής!

momenta pc 2

Comments (1)

ProBlog
April 9th, 2008 at 8:14 pm

Θέλω και εγώ ένα !!!