Searchme – You’ll know when you see it!

Published by stelabouras in Internet

searchme1 

Η πληροφορία στο web είναι τόσο αχανής που στον χώρο των μηχανών αναζήτησης ξεπροβάλλουν κατά καιρούς εφαρμογές που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, προσφέροντας διαφορετικές προσεγγίσεις στην αναζήτηση των δεδομένων.

Η Searchme πρόκειται για μια (beta προς στιγμήν) μηχανή αναζήτησης που απευθύνεται σε…οπτικούς τύπους. Δεδομένου πως όταν ψάχνουμε οτιδήποτε, συνήθως στο μυαλό μας έχουμε μια εικόνα για αυτό που ζητάμε, η Searchme παραθέτει, μέσω Coverflow-like πλοήγησης, snapshots των σελίδων που περιέχουν τα αποτελέσματα της αναζήτησης, διευκολύνοντας την όλη διαδικασία.

Κάθε φορά που ο χρήστης αρχίζει να πληκτρολογεί κάτι στο search box, η μηχανή παρουσιάζει σε πραγματικό χρόνο τις κατηγορίες στις οποίες ανήκει το searched term (π.χ. για “Lord of the Rings” παρουσιάζονται οι κατηγορίες “Science fiction & fantasy, Computer & video games, Movies, Dvds…) δίνοντας έτσι την δυνατότητα για πιο λεπτομερή αναζήτηση σε αυτές τις θεματικές ενότητες.

Το interface της μηχανής μπορεί να αλλάξει τόσο ως προς το adult-content filtering, τον τρόπο που ανοίγουν τα νέα links, όσο και στο theme (day ή night) όπως μπορείτε να δείτε και στα screenshots.

H πλοήγηση στα αποτελέσματα είναι αρκετά απλή, με ένα classic view να διατίθεται στο κάτω μέρος της σελίδας, για όσους προτιμούν το κείμενο!

Comments (2)

internaut
April 10th, 2008 at 8:00 pm

Cool Stuff…

Filippos
April 13th, 2008 at 3:00 am

good and fresh idea. Very practical and useful