Me World, ένα ελληνικό social network γίνεται 3D

Published by stelabouras in Gadgets, Internet

me-world 

Το Me.gr, που είχαμε παρουσιάσει παλαιότερα, πρόκειται για ένα ελληνικό social network με προεκτάσεις στο Facebook, live-chat, geotagging και mini-games. Οι δημιουργοί του αποφάσισαν να κάνουν ένα βήμα ακόμη, μεταφέροντας τα μέλη του Me σε μια 3D πλατφόρμα, μέσω του Me World.

Το Me World πρόκειται για ένα τρισδιάστατο κόσμο, στον οποίο κάθε χρήστης έχει ένα 3D avatar -στυλ Second Life- που μπορεί να χειριστεί και να επικοινωνήσει με τους υπόλοιπους Me users. Το περιβάλλον και οι κινήσεις που μπορεί να κάνει κάποιος στον κόσμο του Me είναι εύκολα στην εκμάθηση και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πως θα χρησιμοποιήσουν αυτό το νέο χαρακτηριστικό οι δημιουργοί για να φέρουν περισσότερα μέλη.

Παρόλα αυτά, το Me World είναι διαθέσιμο μόνο μέσα από τον browser ως ActiveX control, περιορίζοντας έτσι τους χρήστες σε Windows με Internet Explorer (ή σε Windows και Firefox με IEtab αν το θέλετε).

Προσωπική μου γνώμη είναι πως εφαρμογές τέτοιου τύπου θα ήταν καλύτερο να τρέχουν εκτός browser, ως standalone applications, και ανεξαρτήτως λειτουργικού, πράγμα που θα τις έκανε διαθέσιμες σε όλους τους χρήστες. Κάτι τέτοιο άλλωστε έκανε και το Second Life γνωστό σε ένα μεγάλο κοινό, ανεξάρτητα από την ποιότητα των γραφικών και του gameplay του (που σηκώνουν μεγάλη συζήτηση).

Ανεξάρτητα πάντως από την υλοποίηση ενός τρισδιάστατου κοινωνικού δικτύου, που όμως παίζει μεγάλο ρόλο, ένα σημαντικό ερώτημα που γεννιέται είναι ο σκοπός. Για ποιο λόγο ένας χρήστης να συνδεθεί στην τρισδιάστατη αναπαράσταση του social network που συμμετέχει; Τι παραπάνω μπορεί να προσφέρουν οι δημιουργοί; Θα μπορούσαν ποτέ οι δύο όροι “social networks” “massively multiplayer games” να συνυπάρξουν;

Περιμένω τις σκέψεις σας πάνω στο θέμα.

Comments (3)

DrSato
June 21st, 2008 at 9:13 pm

Το second life ειναι χάλια από γραφικά. Φαντάζομαι πως θα είναι αυτό… Καλή ιδέα, αλλά….

Κωνσταντίνος
June 23rd, 2008 at 12:08 pm

Εγώ είχα πάει πόσες φορές και δεν ήταν ποτέ κανένας…

Κωνσταντίνος
June 23rd, 2008 at 12:09 pm

Κι αν δεν το βρήκες μπορείς να πετάξεις με το “+” του αριθμιτικού πληκτρολογίου.