Smart Bookmark folders στον Firefox

Published by Petrakeas in Internet, Software

firefox-on-breast 

Ο Firefox3 έχει τη δυνατότηα να εμφανίζει δυναμικά αποτελέσματα σε κάποιους φακέλους στα bookmark σας (smart bookmark folders). Αυτοί οι φάκελοι έχουν ένα μπλε εικονίδιο με ένα μεγεθυντικό φακό. Εμφανίζουν links με βάση κάποια κριτήρια όπως:

  • τα 5 site που επισκέπτεστε πιο συχνά
  • τα 10 bookmark που ανοίξατε τελευταία και περιείχαν τη λέξη wiggler στον τίτλο,κλπ

Ο FF3 με την εγκατάσταση του δημιουργεί 3 τέτοια smart folders. Το ένα είναι στη toolbar κάτω από τη βασική toolbar πλοήγησης με όνομα “Πιο συχνά αναγνωσμένοι” και τα άλλα 2 είναι μέσα στο menu “Σελειδοδείκτες” και λέγονται: “Πρόσφατες ετικέτες” και”Νέοι σελιδοδείκτες“. Για να δείτε πώς να δημιουργήσετε τα δικά σας smart folders διαβάστε τη συνέχεια του post.

Φυσικά μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας smart folders με δικά σας κριτήρια. Υπάρχου 2 τρόποι για να το πετύχετε αυτό. O ένας να κάνετε “Νέος σελιδοδείκτης” και στο παράθυρο που εμφανίζετε στο πεδίο “Τοποθεσία” να γράψετε:

  1. πχ αν θέλετε να δείτε τα 10 site που επισκέπτεστε πιο συχνά και περιέχουν μέσα τους ή στον τίτλο τη λέξη wiggler γράψτε: place:queryType=0&sort=8&maxResults=10&terms=wiggler
  2. αν θέλετε να δείτε τις 10 σελίδες μέσα στο wiggler.gr που μπαίνετε πιο σχυνά τότε γράψτε: place:queryType=0&sort=8&maxResults=10&domain=wiggler.gr

Ο άλλος τρόπος είναι από την οργάνωση σελιδοδεικτών με πιο “γραφικό” τρόπο. Η διαδικασία περιγράφεται εδώ. Περισσότερα για τον πρώτο τρόπο μπορείτε να βρείτε εδώ.