Tutsearch και PleaseDressMe, content specific μηχανές αναζήτησης

Published by stelabouras in Internet, Tech

pleasedressme 

Η ταχύτητα παραγωγής και κατανάλωσης content στις μέρες μας, τουλάχιστον όσων αφορά το web, είναι μια χιλιοσυζητημένη ιστορία που ίσως να ταιριάζει σε ένα data overload related post.

Προς στιγμήν θα ήθελα να αναφερθώ σε 2 ενδιαφέρουσες υλοποιήσεις που ανακάλυψα πρόσφατα, η μια λιτή και η άλλη πιο οργανωμένη, που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τους χρήστες να αναζητήσουν ποιοτικό content γρήγορα και εύκολα.

TutSearch

Ξεκινώντας απλά λοιπόν και δεδομένου πως γενικότερα το internet σφύζει από tutorial sites, η μηχανή Tutsearch βοηθάει οποιονδήποτε ζητάει απλούς (ή και όχι) οδηγούς γύρω από κάθε θέμα που καλύπτεται από τα 80+ tutorial sites που έχει στο index της. Συγκεκριμένα η Tutsearch πρόκειται για μια custom google search engine, κάτι που όμως δεν μετριάζει την χρησιμότητα της, αν σκεφτεί κανείς πόσες ώρες μπορεί να γλυτώσει κάποιος μέσα από την συγκεκριμένη μηχανή.

Κάνοντας μια μικρή παρένθεση στο θέμα των tutorial sites, θα ήθελα να αναφέρω πως η σειρά των sites Nettuts, PSDtuts, Vectortuts, Audiotuts είναι πραγματικά ένας θησαυρός πληροφορίας για όποιον ασχολείται με web development, web design, design και audio, καθώς και από το ίδιο network (envato) τα FlashDen, AudioJungle και ThemeForest παρέχουν καταπληκτικά resources στην αντίστοιχη θεματολογία.

PleaseDress.me

Από την άλλη το PleaseDress.me μπορεί να φαίνεται απλό σαν ιδέα αλλά η δουλεία που έχει πέσει είναι πραγματικά θεαματική. Εκτός λοιπόν από μία μηχανή αναζήτησης για μπλουζάκια, που ουσιαστικά μαζεύει τα tees από γνωστά cool tees eshops (Threadless, Busted Tees, etc) και έχει δημιουργηθεί από γνωστά ονόματα όπως Gary Vaynerchuk (Wine Library), Joe Stump (Digg lead architect) και άλλους, το site παρέχει πολλά περισσότερα.

Η δυνατότητα να αναζητήσει κανείς tees βάσει tags, χρώματος ή τιμής είναι από τα δυνατά χαρακτηριστικά του PleassDress.me με τους δημιουργούς να προσπαθούν να δικτυώσουν περισσότερο την μηχανή, παρέχοντας blog widget, ένα twitter account που αριθμεί αρκετούς followers μέχρι στιγμής, εύκολη φόρμα για τους vendors καθώς και… API (!?), μετατρέποντας έτσι μια απλή μηχανή αναζήτησης σε πραγματικό web service.

Startups σαν το PleaseDress.me είναι πραγματικά inspiring!