Fringe

Published by stelabouras in Multimedia, Television

fringe-cast 

Με το φθινόπωρο να έχει κάνει πλέον αισθητή την παρουσία του, καιρός να αρχίσει ξανά ο χορός των σειρών, με νέες σειρές και νέες seasons να μας περιμένουν. Ακούγοντας πολλά τις τελευταίες μέρες για την νέα σειρά του J.J. Abrams (δημιουργού των Lost, Alias, Cloverfield), αποφάσισα να παρακολουθήσω τα 2 πρώτα επεισόδια του Fringe.

Fringe λοιπόν είναι το όνομα της σειράς και ασχολείται με την … fringe science, την επιστήμη δηλαδή έξω από τα καθιερωμένα (παρα-επιστήμη), με την ιστορία να περιστρέφεται γύρω από διάφορα περίεργα συμβάντα, μια πράκτορα του FBI, έναν περίεργο επιστήμονα (μίξη Frankenstein – Einsten) και μια ακόμη πιο μυστήρια πλοκή που αφορά κάποιο…pattern.

Χωρίς να θέλω να αποκαλύψω κάτι για την νέα αυτή σειρά, θα προσπαθήσω να κάνω μια μικρή κριτική αυτών που είδα στα δύο πρώτα επεισόδια.

Καταρχάς είναι γνωστό για οποιονδήποτε έχει παρακολουθήσει μια από τις σειρές / ταινίες του Abrams ότι τα περίεργα και μεταφυσικά φαινόμενα είναι από τα αγαπημένα του, οπότε μην περιμένετε αυτή η προσπάθεια να αποτελεί εξαίρεση.

Κάθε επεισόδιο από ότι φαίνεται θα αποτελεί και μια ξεχωριστή ιστορία που όμως θα εξελίσσει την κεντρική πλοκή, με αρκετά περίεργα hints στο τέλος, που ομολογώ πως δεν μου προκάλεσαν ακόμη την περιέργεια όπως θα περίμενα.

Οι κεντρικοί χαρακτήρες της ιστορίας φαίνονται καλοδουλεμένοι, παρόλα αυτά κάτι ακόμη δεν μου έχει κολλήσει, ή για την ακρίβεια, δεν με έχει κάνει να κολλήσω. Δεδομένου πως έτσι κάπως ένιωσα ξεκινώντας το Lost και στην συνέχεια κόλλησα, ίσως να δώσω στο Fringe λίγα επεισόδια ακόμη περιθώριο.

Σε όσους πάντως αρέσει το μυστήριο, το ανεξήγητο, ο Χαρδαβέλας και η ιατρική (ως ένα βαθμό), ας ρίξουν μια ματιά στο Fringe! Άλλωστε μέχρι να ξαναρχίσει το Lost, κάπως πρέπει να απασχολούμαστε!

Comments (6)

dkalo
September 18th, 2008 at 8:48 pm

Ξεκίνησα και γω να βλέπω Fringe, περίεργη σειρά, έχει κάτι από Lost (μάλλον λόγω JJ Abrams).. Όταν όμως αρχίσουν και πάλι όλες οι σειρές που ήδη παρακολουθώ, δεν ξέρω αν θα χω χρόνο/διάθεση να βλέπω και Fringe..

Anilikos
September 18th, 2008 at 9:21 pm

Απ’ ότι είδα και στο δεύτερο επεισόδιο, τελικά πάει σε αυτοτελή επεισόδια με μια βασική ιστορία που διαιωνίζεται και αναπτύσσεται.
Νομίζω ότι μια τέτοια φιλοσοφία είναι καλή και θα ήθελα να την δω απ’ τον Abrams(σσ. δεν έχω δει Alias).

@dkalo, μια φορά την εβδομάδα είναι ρε, πόσες βλέπεις δηλαδή; :Ρ

dkalo
September 18th, 2008 at 10:04 pm

Παίρνω βαθιά ανάσα και ξεκινάω:

Prison break, Lost, Entourage, Californication, Boston Legal, CSI:NY, The big bang theory, Gossip Girl (δεν θέλω σχόλια), Las Vegas, Top Gear. Ε, αυτά μωρέ.. :P

Giama
September 19th, 2008 at 12:53 am

Έχοντας δει μόνο το πρώτο επεισόδιο θα συμφωνήσω απόλυτα με το post. Είναι μεν ενδιαφέρον αλλά δεν ξεκίνησε τόσο δυνατά όσο το Lost (ίσως βάλαμε πολύ ψηλά τον πήχη). Θα το συνεχίσω μέχρι να ξεκινήσει full η σαιζόν και αν πείσει ως τότε καλώς…

Theox2
September 22nd, 2008 at 5:17 pm

Kalo ine na doume prota 5-6 episodia gia na ehoume pio ka8ari ikona. To 8ema ine pados oti i seira ina ena migma X Files ke LOST.
Ean i seira provalotan sto ABC (ke ohi sto FOX) 8a evaza stihima oti o JJ Abrams 8a enone tin seira me to LOST. Exigoume…
Xanadite ti leei stin iroida to afediko tis (o psilos afroamericanos) gia na tin pisei na asholi8ei me aftes tis ipo8eseis…(itan shedon etipmos na tis pei oti oi diaso8edes apo tin ptisi 811 ehoun perierges ebiries…)

Ka8e sholio dekto…

Anilikos
September 23rd, 2008 at 3:02 pm

Πωπω τι είπε το άτομο!
@Theox2 θα ήταν utterly cooooooool