Photoshop CS4

Published by Petrakeas in Hardware, Multimedia, Software, Videos

photoshop-cs3-logo 

To Photoshop CS4 της adobe πλησιάζει! Η νέα έκδοση έχει αρκετές αλλαγές στο user interface και είναι πλέον: GPU accelerated! Γεγονός που σημαίνει αυξημένη ταχύτητα στην επεξεργασία κατά πολύ σημαντικό ποσοστό.

Εδώ δεν μπορώ να μη σχολιάσω το ότι η intel με το larrabee προσπαθεί να φέρει τα 3D γραφικά στον επεξεργαστή, αλλά η τάση αυτή την εποχή είναι ακόμα και τα προγράμματα να φεύγουν από τη CPU και να τρέχουν στη GPU. Βέβαια σε βάθος χρόνου μπορεί πλέον να καταργηθεί η GPU και να έχουμε vector units κλπ μέσα σε μια νέα μορφή CPU, που να έχει στοιχεία από τον Cell της IBM, τον larrabee της intel και το Fusion της AMD…

Σχετικά με το Photoshop CS4, δείτε το video που ακολουθεί.

UPDATE: συγκριτικό video με χρήση GPU και χωρίς.


Comments (2)

GritZ
September 26th, 2008 at 12:50 am

Μου φαίνεται ή σε κάθε CS είναι σα να παίρνεις καινούριο εντελώς πρόγραμμα; Έχω την αίσθηση πως γίνονται άλματα από κάθε προηγούμενη έκδοση στην επόμενη…

Καλογήρου Χάρης
September 26th, 2008 at 11:10 am

Μπορεί το να προσπαθείς να φέρεις τα 3Δ στον επεξεργαστή να ακούγεται περίεργο. Αλλά σκέψου ότι σήμερα τα GPU δεν απέχουν πολύ από ένα επεξεργαστή! Τα GPUs έχουν πάψει εδώ και καιρό να είναι απλοί rasterizers, και οι εταιρίες δίνουν την δυνατότητα προγραμματισμού τους σαν CPU! (Βλέπε CUBA).

Αυτό που κάνει ουσιαστικά η INTEL είναι να προσπερνά το θέμα rasterizer, και από ότι βλέπω το ίδιο κάνουν και οι nVidia, ATI, κλπ. Ο στόχος τους είναι ουσιαστικά κοινός, ένας υπερ-παράλληλος επεξεργαστής γενικής χρήσης. Ο καθέ ένας βέβαια ξεκινάει από αυτό που γνωρίζει ;)