Κάντε τα Vista να θυμούνται τα folder views

Published by Petrakeas in General

snap116 

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα των Vista είναι ότι αν βάλετε κάποιο folder να εμφανίζεται με “medium icons” ή “details” ή κάτι άλλο, μετά από λίγο καιρό χάνει τη ρύθμιση για το view. Επίσης αν βάλετε μέσα του μια εικόνα μετατρέπεται σε φάκελο για εικόνες και έτσι αλλάζει και folder type. Αυτό είναι γενικά εκνευριστικό.

Καταρχήν στα Vista υπάρχουν 5 folder types (any item,Pictures and videos κλπ) και 7 διαφορετικά views (details,tiles,medium icons κλπ). Ένα είδος folder type αντιστοιχεί σε ένα συγκεκριμένο view. Ωστόσο τα Vista δε “θυμούνται” το view και το folder type για μερικούς φακέλους με αποτέλεσμα αν τον ανοίξετε μετά από λίγο να εμφανίζεται αλλιώς.

Ευτυχώς υπάρχει λύση. Με τη λύση αυτή όλοι οι φάκελοι που δεν έχουν κατηγορία δε μετατρέπονται σε φάκελο εικόνων,μουσικής ανάλογα με το περιεχόμενό τους,αλλά παραμένουν φάκελοι “any items”. Οπότε ό,τι view έχετε βάλει για αυτή την κατηγορία χρησιμοποιείται ως default. Αν πάλι θέλετε να αλλάξετε το view ή την κατηγορία ενός φακέλου αυτό παραμένει!

Για να το πετύχετε αυτό ακολουθήστε τις οδηγίες εδώ, η απλά τρέξτε αυτό το .reg

Ωστόσο δώστε προσοχή στο ότι κάποιοι φάκελοι αντιμετωπίζονται διαφορετικά ανάλογα με τον τρόπο που θα μπείτε. πχ ο φάκελος F:\My Documents και Petrkakeas\My Documents είναι ο ίδιος, αλλά έχει διαφορετικές ρυθμίσεις views. Οπότε αν πάω σε αυτόν μέσω του σκληρού θα εμφανιστεί διαφορετικά από το αν πάω από το φάκελο “petrakeas”.

Comments (4)

telakos
October 9th, 2008 at 8:29 pm

Απίστευτα εκνευριστικό! thanx mate :)

Petrakeas
October 9th, 2008 at 8:38 pm

@telakos τπτ! Απλά αν χρησιμοποιείς το ccleaner να το ρυθμίσεις να μη σβήνει την cache των folder views

Wise_One
October 10th, 2008 at 7:06 am

Να ‘σαι καλά ρε φίλε, αναρωτιόμουν πώς στο καλό θα έχω ένα ενιαίο folder view…

mesasola
October 13th, 2008 at 9:45 am

Μπράβο ρε παιδιά και με είχε σκάσει αυτό το μικρό εκνευριστικό πραγματάκι. Δεν γράφετε και κάτι για αυτές τις (μπιπ μπιπ) ειδοποιήσεις που πετάγονται κάθε φορά που πας να κάνεις κάτι.