Ο Richard Garriott σε τροχιά

Published by stelabouras in Gaming, Videos

richard_garriott_july_2008 

Ο γνωστός game designer, Richard Garriott, δημιουργός της σειράς Ultima που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη των cRPGs και νυν δημιουργός του sci-fi mmo, Tabula Rasa, βρίσκεται από τις 12 Οκτωβρίου στο διάστημα, ως επισκέπτης του International Space Station.

Η εκτόξευση έγινε στις 2:00 a.m. CST από το Kazakhstan και ο -για πολλούς- εκκεντρικός Garriott, λίγα λεπτά μετά την απογείωση, έδειξε στην εσωτερική κάμερα του διαστημοπλοίου (Soyuz TMA-13) ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα. Το μήνυμα που μπορείτε να δείτε παρακάτω είναι γραμμένο στην γλώσσα του Tabula Rasa, στην οποία κύριο ρόλο παίζουν τα σύμβολα “logos” με τα οποία οι παίκτες αποκτούν νέες ικανότητες.

Λίγη ώρα μετά την εμφάνιση του μηνύματος, ήρθε και η αποκρυπτογράφηση του που πάει κάπως έτσι:

“Earth is the cradle of humanity but mankind will not be in the cradle forever.”

…και ανήκει στον Ρώσο επιστήμονα Konstantin Eduardovich Tsiolkovskii.

Ακόμη δεν έχω καταλάβει τι μήνυμα ήθελε να περάσει ακριβώς ο Garriott, πέραν ίσως της “εξωγήινης” διαφήμισης του Tabula Rasa, παρόλα αυτά κατάφερε να αποσπάσει την προσοχή για ακόμη μια φορά.

Έχοντας φτάσει μόλις σήμερα στον διαστημικό σταθμό, o Garriott αναμένεται να επιστρέψει στην Γη, στις 24 του ίδιου μήνα.

Comments (1)

Abraxas
October 17th, 2008 at 1:27 am

Τί εννοείς δεν έχεις καταλάβει τι μήνυμα ήθελε να περάσει?
Προφανώς ότι αν και το ανθρώπινο είδος προέρχεται από τη Γη, κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αποχωρήσει και να βρει καταφύγιο σε άλλους πλανήτες.
Πάντως μου άρεσε που αν δεις τη μετάφραση, η σημασία των συμβόλων γίνεται προφανής :-)