Black Mesa: Half Life 1 remake

Published by stelabouras in Gaming

black-mesa 

Λίγες ημέρες μετά τα δέκατα γενέθλια του Half Life, ενός παιχνιδιού-σταθμός στα first person shooters, κυκλοφόρησε ένα αρκετά ενδιαφέρον trailer.

Το trailer που μπορείτε να δείτε παρακάτω, ανακοινώνει εν ολίγοις την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του Black Mesa mod. Τι είναι όμως το Black Mesa;

Φέροντας τον τίτλο του γνωστού ερευνητικού εργαστηρίου, οι δημιουργοί αυτού του modification αποφάσισαν να δημιουργήσουν από την αρχή το original Half Life game, αυτή την φορά με την μηχανή που τρέχει πίσω από το Half Life 2 (Source Engine).

Κρίνοντας από το trailer (μπορείτε να βρείτε high definition εκδόσεις του στην σελίδα του mod), οι δημιουργοί έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, παραμένοντας πιστοί παράλληλα στον αρχικό τίτλο.

Να σημειώσω πως η Valve, όπως και κάθε άλλη εταιρία που σέβεται το user-base της και επιθυμεί την αύξηση του χρόνου ζωής των τίτλων της, διαθέτει δωρεάν το SDK της μηχανής Source, με το οποίο ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει από maps μέχρι και αυτοτελή modifications, έχοντας πάντα τις απαραίτητες γνώσεις προγραμματισμού. Με τα κατάλληλα εργαλεία και αρκετή όρεξη, όλα είναι δυνατά!


Comments (2)

Petrakeas
December 2nd, 2008 at 9:41 pm

Δυστυχώς όμως η source τα έχει τα χρονάκια της και η “ανανέωση” του Half Life 1 δεν είναι και τόσο εντυπωσιακή.. Αλλά κάτι μου λέει ότι θα το παίξω για να νιώσω σε αρκετά σημεία το υπέροχο συναίσθημα Deja Vu!!

staber
December 2nd, 2008 at 11:04 pm

ΠΡιν απο λιγες μερες η valve ειχε 0,94€ το hl1 :D