Data Traveler HyperX 8GB review

Published by Petrakeas in Hardware, Tech, review

p4100001_resize 

Πρόκειται για ένα usb 2.0 stickάκι των 8GB της Kingston, το οποίο ανήκει στη σειρά HyperX. Το όνομα προϊδεάζει για μεγάλες ταχύτητες, τις οποίες και θα επιχειρήσουμε να μετρήσουμε στο review που ακολουθεί.

Για να μη σας κρατάω σε αγωνία σας λέω από τώρα ότι πρόκειται για ένα από τα πιο γρήγορα αν όχι το γρηγορότερο flashάκι όσο αφορά την ταχύτητα ανάγνωσης. Αλλά αρκεί μόνο αυτό;

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια.

Εξωτερική εμφάνιση

Το πρώτο πράγμα που διαπίστωσα όταν το είδα είναι ότι είναι ένα μεγάλο στικάκι. Υπάρχουν στικάκια με την ίδια μνήμη στο ένα τρίτο του μεγέθους του. Οπότε αν το συνδέσετε σε ένα laptop θα εξέχει αρκετά.

p4100003_resize

Η ποιότητα κατασκευής φαίνεται πολύ καλή και στο μαύρο σημείο είναι απαλό, ενώ το μπλε κομμάτι γυαλιστερό και σκληρό. Το USB βύσμα βγαίνει έξω, σέρνοντας το πλαϊνό “διακόπτη”.

p4100002_resize

Ταχύτητες ανάγνωσης/εγγραφής

Πέρα από τις παραπάνω υποκειμενικές εντυπώσεις, νομίζω πως πρέπει να αφήσουμε τα νούμερα να μιλήσουν. Κάναμε τεστ χρησιμοποιώντας το IOMeter benchmark. Δοκιμάσαμε εγγραφή και ανάγνωση τόσο sequential αλλά και random. Οι ταχύτητες σε sequential ανάγνωση και εγγραφή είναι αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως, γιατί αυτές τις ταχύτητες πιάνει ένα flashάκι όταν αντιγράφετε σε αυτό μουσική,βίντεο ή αντιγράφετε αρχεία από αυτό στον σκληρό σας.

Δοκιμάσαμε διαφορετικά μεγέθη πακέτων (chuck size στο γράφημα) και παρατηρήσαμε ότι συμπεριφέρεται καλύτερα σε πακέτα μεγέθους 64ΚΒ και πάνω.

snap290

Όπως βλέπετε καταφέραμε να γράψουμε 22MB το δευτερόλεπτο στο στικάκι. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορείτε να μεταφέρετε 300 κομμάτια mp3 μέσα σε ένα λεπτό ή να αντιγράψετε μια ταινία των 600MB σε μισό λεπτό! Οι ταχύτητες αυτές, σε σχέση με άλλα στικάκια, είναι από τις μεγαλύτερες που υπάρχουν αυτη τη στιγμή, αν και υπάρχουν κάποια ελαφρώς πιο γρήγορα.

snap291

Η ταχύτητα ανάγνωσης άγγιξε τα 31MB/sec. Να σας θυμίσω ότι το θεωρητικό όριο της USB 2.0 είναι 60ΜΒ/sec.. Αν δεν κάνω λάθος δεν υπάρχει άλλο stick με flash memory που να έχει φτάσει αυτή την ταχύτητα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αναπαράγετε fullHD videos από το στικάκι ή να αντιγράψετε από αυτό στο σκληρό σας 3 ταινίες των 600MB σε ένα λιγότερο από ένα λεπτό.

Θα μου πείτε τώρα ότι αυτές τις μετρήσεις τις κάναμε σε συνθήκες “εργαστηρίου” αφού ήταν 100% sequential. Για να δω αν ισχύουν στην πραγματικότητα αντέγραψα κάποια αρχεία στο στικάκι με τον explorer των Vista και μέτρησα το συνολικό χρόνο. Οπότε μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι οι ταχύτητες αυτές είναι πέρα για πέρα ρεαλιστικές.

Να συμπληρώσω ότι το στικάκι είναι συμβατό και με Usb1.0, αλλά θα είναι σαν να βάζετε μία Ferrari σε χωματόδρομο.

Και η.. σούμα

Το Kingston Data Traveler HyperX 8GB πρόκειται για ένα από τα πιο γρήγορα flash memory sticks αυτή τη στιγμή. Θα το βρείτε γύρω στα 45 ευρώ. Είναι τόσο γρήγορο που μπορείτε να δείτε HD video από αυτό, ή να δουλέψετε κάποιο project στα αρχεία του χωρίς να τα αντιγράψετε πρώτα στο σκληρό σας. Ωστόσο, δεν ξέρω πόσοι από σας ενδιαφέρονται για την παραπάνω αυτή ταχύτητα σε σχέση με τα συμβατικά flashάκια που κοστίζουν 20 ευρώ λιγότερο. Το μέγεθός του ενδέχεται να προβληματίσει αρκετούς. Προσωπικά θα έδινα 20 ευρώ παραπάνω για να έχω μικρότερους χρόνους μεταφοράς αρχείων, αλλά αυτό έχει να κάνει με τις ανάγκες του καθενός.

Comments (11)

Titanas
April 20th, 2009 at 2:44 pm

Το θέλω εδώ και τώρα στα 16GB (αν κυκλοφορεί)!!

Petrakeas
April 20th, 2009 at 2:50 pm

@Titnanas υπάρχει σε 8, 16 και 32 GB
Από άποψη τιμής σαν να συμφέρει καλύτερα στα 16GB!

RemAliPasas
April 20th, 2009 at 4:19 pm

Πολύ καλό review… σύντομο και συνάμα επεξηγηματικό. Μπράβο, Πετρακέα!

OPM
April 22nd, 2009 at 1:09 am

Corsair voyager gt pio grigoro pio anthektiko adiavroxo 16GB 40 euro pano kato kai einai Corsair pou einai top se flash based products. a… exei kai 10 xronia eggihsh. http://techgage.com/article/corsair_voyager_gt_8gb/ den vrika review gia 16 gb kai evala ayto apo to techgage.com

juegos xbox 360 descargar 1 link
July 29th, 2014 at 2:20 am

He topado el presente internet web de suerte y en el presente va a favoritos.
Excelente hallazgo. Mis Mayores Felicitaciones.

videojuegos xbox 360 nuevos
August 2nd, 2014 at 2:16 am

¿En que pagina seria posible adquirir algo mas posteo acerca
de el topico? Me ha satisfecho bastante.

juegos para ps3 gratis download
August 5th, 2014 at 8:40 am

 Me da laa impresion que no te has informado satisfactoriamente.

Sea como sea aceptablemente puesto

Es Estupenda
August 19th, 2014 at 9:41 am

¿Seria Posible proclamarme donde has podido encontrar tanta posteo eficaz?
Representa algo sencillamente extraordinario!

jugando multiplayer
August 23rd, 2014 at 4:29 am

El estilo de el weblog resulta ser extremadamente tentador.
¿Serias Tan Amabl De darme una coleccion de cheats de estilo?
En Parte Gracias.

Trucos de Destiny
August 27th, 2014 at 2:11 am

Jamas pienso que lo que has post resulte ser de esta manera.
Deberias documentarte mejor o cambiar las fuentes de info.

trucos juegos
September 2nd, 2014 at 2:38 am

No he podido resistirme a dar mi opinion. Impresionantemente bien dicho