Ελέγξτε την TV του σαλονιού από.. μακρυά

Published by Petrakeas in Multimedia, Software

snap142

Τα windows 7 έχουν πολλά νέα features και ντρέπομαι που θα το πω, αλλά αυτό το ανακάλυψα από το Hitech. Καταρχήν, το DLNA είναι ένα standard που επιτρέπει πολλές συσκευές (υπολογιστές, κονσόλες, τηλεοράσεις) να κάνουν share τα media (βίντεο,μουσική,φωτογραφίες) μεταξύ τους. Οι τελευταίες τηλεοράσεις (από 1500 ευρώ και πάνω) έχουν DLNA supprort , καθώς και κονσόλες όπως PS3, Xbox 360.

Τα windows7 (όχι όλες οι εκδόσεις) μπορούν να παίξουν το ρόλο του server καλύτερα από ό,τι μπορούσαν οι προηγούμενες γενιές. Αυτό σημαίνει ότι μέσα από το Xbox360 μπορείτε να streamάρετε και να δείτε υλικό το οποίο διαχειρίζεται το PC με windows 7 και media player 12 (ή άλλο λειτουργικό και αντίστοιχο πρόγραμμα όπως mythTV).

Μία ακόμα δυνατότητα του DLNA είναι να μπορείτε να διαχειριστείτε απομακρυσμένα τις συσκευές που το υποστηρίζουν. Φανταστείτε με ένα δεξί click σε ένα κομμάτι και “Play to” να βάλτε μία μπαλάντα να παίζει στην TV του σαλονιού και μετά να παράλληλα να βάλετε στο διπλανό υπνοδωμάτιο να παίζει το τελευταίο επεισόδιο “Family guy“. Έναν απλό οδηγό  θα βρείτε εδώ και εδώ.

Γενικά δεν είχα ποτέ ευχάριστη εμπειρία με τις δικτυακές λειτουργίες του media player και του library management που κάνει, αλλά αυτή τη φορά φαίνεται ότι όλα δουλεύουν σωστά. Ρίξτε μερικά folders ώστε να τα κάνει monitor, πατήστε “Play To” και ακούστε τα ηχεία της Tv διπλανού δωματίου να δονούνται! Δείτε εδώ μία λίστα συσκευών που υποστηρίζουν το “Play To”.

PS1. Δεν ξέρω για εσάς αλλά βρίσκω απαρχαιωμένη την απαίτηση του itunes για import των κομματιών στη βιβλιοθήκη του, ενώ οι βιβλιοθήκες στα win7 μπορούν να ανανεώνεται αυτόματα με monitoring των φακέλων…

PS2. η εικόνα του post είναι από το media browser plugin για media center

Comments (5)

Cheez
November 25th, 2009 at 11:31 am

Καλημέρα!Είμαι Windows 7 user και Mac user (τα τελευταία 3 χρόνια).
Σε αυτό που πάντα θα δίνω respect είναι το mp της Microsoft.
Θέλω ρε φίλε να κάνω double click να ακούσω ένα κομμάτι κ μετά να κλείσω τον player και όλα να είναι όπως πριν. Αν θέλω library με τα albums μου , τότε θα βάλω το zune player (εξαιρετικός, αν δεν τον έχεις δει, ρίξε μια ματιά). Το itunes δεν με βόλεψε ποτέ και του έδωσα ουκ ο λίγες ευκαιρίες. have a nice day peeps :o

24gr.gr
November 25th, 2009 at 7:35 pm

υποστήριξη DLNA έχουν πλέον και φθηνότερες τηλεοράσεις. Πρόσφατα πήρα μια philips 42″ με 1000ευρώ και υποστηρίζει κανονικά.

Με τον media player των win7 όλα ήταν πολύ εύκολα και πλέον δεν γράφω δισκάκια ή ότιδήποτε άλλο όταν θέλω να δω κάτι στην TV

Petrakeas
November 25th, 2009 at 7:52 pm

@Cheez zune player? της MS είναι;
Το itunes και εγώ το δοκίμασα και μου έκανε τρομερή εντύπωση το ότι δεν έχει “now playing” list όπως όλοι οι φυσιολογικοί players..

@24gr μια και το έχεις δοκιμάσει δε μου λες… Μπορείς να streamάρεις και βίντεο; Πέφτει η ποιότητα από το transcoding; Ποια Philips πήρες; Καλορίζικη!!

Δημήτρης
November 29th, 2009 at 6:08 pm

Πολύ ωραία είναι τα καινούργια windows, αλλά εγώ δεν αλλάζω με τίποτα το front row και το itunes… Όσο για τον Cheez πως γίνεται να είναι χρήστης mac 3 χρόνια και να μην χρησημοποιεί το preview??
Και για όσους δεν γνωρίζουν http://www.cultofmac.com/tip-using-the-new-automatic-import-folder-in-itunes-9/16163

Airplay: παίξε μουσική και βίντεο από το iPhone στο PC σου at Wiggler
May 15th, 2012 at 8:26 pm

[...] AirPlay είναι το apple proprietary ισοδύναμο του DLNA . Το τελευταίο ήδη υποστηρίζεται από πληθώρα [...]