Staseis.gr – Τα λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ. στο κινητό σας

Published by stelabouras in General, Internet, Software, Tech, review

staseis-logo

Το Staseis.gr πρόκειται για ένα mobile website σχεδιασμένο για όλα τα κινητά τηλέφωνα με πρόσβαση στο Internet, που μπορεί να βοηθήσει τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να μάθουν τις ώρες άφιξης των λεωφορείων γρήγορα, εύκολα και σε πραγματικό χρόνο (real-time)!

Σχεδιασμένο από εμάς (Stelabouras, Petrakeas), το Staseis.gr μπορεί μέσα σε τρία βήματα να σας ενημερώσει για τον εκτιμώμενο χρόνο άφιξης λεωφορείων μιας συγκεκριμένης γραμμής στην στάση που σας ενδιαφέρει, παρουσιάζοντας επίσης σχετικές πληροφορίες για άλλες γραμμές και στάσεις.

Σκοπός μας στο Staseis.gr είναι να κρατήσουμε μόνο την πληροφορία που θα χρειαστεί κάποιος άμεσα, όπως επίσης και να προσπαθήσουμε ώστε το website να παρουσιάζεται σωστά σε όσα περισσότερα κινητά και mobile browsers γίνεται.

Ελπίζουμε το εργαλείο αυτό να φανεί χρήσιμο σε όσους χρησιμοποιούν την αστική συγκοινωνία στην συμπρωτεύουσα. Για όποιες παρατηρήσεις, feel free to comment!

staseis1

staseis2

staseis3

Comments (20)

Tweets that mention Staseis.gr – Τα λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ. στο κινητό σας at Wiggler -- Topsy.com
December 8th, 2009 at 5:08 pm

[...] This post was mentioned on Twitter by Stelabouras, Y. Konstantakopoulos. Y. Konstantakopoulos said: Check: mobile website http://staseis.gr , learn more here http://bit.ly/91sI1o [gr language] (via @stelabouras) [me: amazing work dude!] [...]

DIMI7
December 8th, 2009 at 5:22 pm

ωραίοι!

Gerasimos
December 8th, 2009 at 5:26 pm

Well done!

jimis
December 8th, 2009 at 6:21 pm

Αν κι ακόμη δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω, σας αξίζει ένα μπράβο για την προσπάθεια

Mikko Oustamanolakis
December 8th, 2009 at 6:23 pm

oraia protovouleia, poly sosto kai filiko interface, alla ti logotypo einai ayto re paidia?

Wise_One
December 8th, 2009 at 7:18 pm

Πολύ ωραίοι! Ασύρματο δεν έχω σπίτι για να το δοκιμάσω αλλά μπράβο! Με την πρώτη ευκαιρία…

JohnGR
December 8th, 2009 at 9:01 pm

Μπράβο παιδιά, πολύ καλή δουλειά! Έχει ο ΟΑΣΘ κάποιο API για αυτή τη δουλειά;

DaNaH
December 8th, 2009 at 9:37 pm

Συγχαρητήρια παιδιά, πολύ καλή η προσπάθεια! Δεν έχω κινητό κατάλληλο για να το βάλω, αλλά σίγουρα θα το χρησιμοποιώ από τον υπολογιστή αν κάποια στιγμή θελήσω να πάρω λεωφορείο! Well done! :)

izanami
December 8th, 2009 at 10:13 pm

Τέλειοοοο!!! Μπράβο παιδάκια!!

Petrakeas
December 8th, 2009 at 10:36 pm

Παιδιά ευχαριστούμε!!
@DaNaH αρκεί το κινητό σου να έχει java. Βάζεις το opera mini και είσαι έτοιμη!
@JohnGR δεν έχει API o ΟΑΣΘ…
@Mikko Oustamanolakis η ιδέα πίσω από το logo είναι ότι το T και το I σχηματίζουν μία στάση. Απ’ ό,τι είδα ειδικεύεσαι στη δημιουργία logos.. Οπότε αν έχεις κάποια πρόταση είναι ευπρόσδεκτη ;-)

Νικος Ντ.
December 9th, 2009 at 12:24 am

Μια χαρά είναι το logo :))

Τα συγχαρητήρια μου για την προσπάθεια!

blAck PR
December 9th, 2009 at 10:52 am

Είναι οι ώρες που έχει ο ΟΑΣΘ στο site ή παίρνει στοιχεία από GPS;

nickop
December 9th, 2009 at 12:33 pm

Πολύ καλό μπράβο σας.
Μόλις το δοκίμασα με το iphone μου και τρέχει σαν app .Τόσο φιλικές πρέπει να είναι οι σελίδες στο ιντερντετ σε μια mobile εκδοχή τους.

Αν και δε χρησιμοποιώ αστικά και δεν θα τη χρησιμοποιήσω αλλά είναι πολύ χρήσιμη.
Και δεν θέλω να γίνει συζήτηση πάνω σε αυτό αλλά να και κάτι που είναι μόνο για Θεσσαλονίκη ….προς το παρών τουλάχιστον

Albatross
December 10th, 2009 at 1:38 am

Καταπληκτικό…!!!!! Μπράβο! Μιας και χρησιμοποιώ πολύ συχνά αστικά, θα μου χρησιμέψει.. Αλλά πως το κάνατε..;;

To Staseis.gr βάζει λουκέτο; at Wiggler
December 10th, 2009 at 5:03 pm

[...] περασμένη Τρίτη εγώ και ο Stelabouras παρουσιάσαμε το project μας, Staseis.gr Τις 2 μέρες λειτουργίας του έφτασε [...]

To Staseis.gr βάζει λουκέτο; | BLOG...ΟΤΣΑΡΚΑ
December 11th, 2009 at 12:10 am

[...] Την περασμένη Τρίτη εγώ και ο Stelabouras παρουσιάσαμε το project μας, Staseis.gr Τις 2 μέρες λειτουργίας του έφτασε [...]

prokrisi
July 7th, 2010 at 12:06 am

πολυ καλη προσπαθεια αν αλαξετε και τα λεωφορεια ολα θα ειναι μια χαρα.

mikros
August 11th, 2010 at 12:09 pm

Η μη εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Επικρατείας είναι ένα απλό ανώδυνο παιχνίδι για τους διπλωμάτες του Υπουργείου Εξωτερικών, που καλούνται να τις εκτελέσουν. Έτσι στο http://www.equal-rights-greece.com/metafrasi_prodikastikis_strasbourg.htm φαίνεται πολύ απλό: Επί δέκα χρόνια όπως διαπιστώνεται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι πανέξυπνοι διπλωμάτες μέλη του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών, αδιαφορούσαν για το διατακτικό των ακυρωτικών αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας και επαναλάμβαναν απλά το ίδιο περιεχόμενο της προηγούμενης ακυρωθείσας πράξης τους, με άλλη με νέα ημερομηνία που είχε και πάλι τις ίδιες ακριβώς παρανομίες τους και την ίδια έλλειψη αιτιολογίας.

Ξεκίνησε σαν απλό θέμα, κάτι σαν παιχνίδι με την τράπουλα. Εμείς παίζουμε και ο Ελληνικός λαός πληρώνει την αποζημίωση για την ηθική βλάβη που επιδικάζουν στον παθόντα πολίτη τα διοικητικά δικαστήρια. «Εμείς δεν πληρώνουμε τίποτα, δεν μας καταλογίζεται τίποτα από το Ελεγκτικό Συνέδριο, είμαστε διπλωμάτες και δεν διατρέχουμε κανένα κίνδυνο».

Όπως θα δείτε στο http://www.equal-rights-greece.com/metafrasi_prodikastikis_strasbourg.htm τώρα το παιχνίδι αυτό των διπλωματών, τα σπασμένα του οποίου πληρώνει ο ελληνικός λαός, μέσω της Εφορίας, φτάνει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Όπως φαίνεται στην προδικαστική απόφαση περί παραδεκτού (πρώτη φορά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε τυπικά παραδεκτή μια υπαλληλική υπόθεση, αυτή τη φορά λόγω της ιδιάζουσας θρασύτητας των οργάνων του Ελληνικού Κράτους, που όπως αναφέρει το Δικαστήριο έκαναν μια απλή αντιγραφή), το παραπάνω δικαστήριο του Στρασβούργου, θέτει πλέον προς την ελληνική κυβέρνηση ερωτήματα που δεν είναι δυνατόν να απαντηθούν, με τρόπο που να καλυφθούν για μια ακόμα φορά οι πανίσχυροι διπλωμάτες μας.

Τώρα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οδεύει προς μια σίγουρη καταδίκη της Ελλάδας, για παραβίαση του άρθρου 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (=δικαίωμα πρόσβασης στη δικαιοσύνη, όπως έχει ερμηνευτεί από τη νομολογία). Και δεν είναι μια απλή απόφαση π.χ. εναντίον του ΙΚΑ ή του ΤΕΒΕ ή της ΔΕΗ. Εδώ το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα έχει πιάσει ένα πολύ μεγάλο ψάρι, το Υπουργείο Εξωτερικών, το θεματοφύλακα δηλαδή της τήρησης των διεθνών συνθηκών που έχει υπογράψει η χώρα μας, το οποίο θα είναι και ο δράστης της πιο χοντρής παρανομίας. Θα βγει δηλαδή μια καταδικαστική απόφαση που θα τη φέρνουν συνεχώς οι Ευρωπαίοι φίλοι μας στο τραπέζι, όταν εμείς θα προσπαθούμε να τους πείσουμε για τα δίκαιά μας στα μειονοτικά θέματα της Θράκης κλπ.

Θα το εξηγήσει κανείς εγκαίρως στους πανίσχυρους διπλωμάτες μας;

Γιάννης
August 24th, 2011 at 5:51 pm

Συγχαρητήρια για τη δουλειά σας παιδιά! :)
Σκεφτόμουν να κάνω ένα πρόγραμμα για symbian και αναρωτιόμουν πως μπορώ αποστέλοντας τις συντεταγμένες μου να πάρω πληροφορίες στάσεις και αφίξεων… Λογικά, εφόσον ο ΟΑΣΘ δεν προσφέρει κάποιο API αυτό είναι αδύνατο;

Γιάννης
August 24th, 2011 at 5:52 pm

στάσης*