Johnny 5

Published by Petrakeas in Cinema, Hardware, Videos

Johnny5

Φαντάζομαι πως όλοι θα έχετε δει μία από τις 2 ταινίες Short Circuit με πρωταγωνιστή τον συμπαθή Johnny 5.  Παραξένως η δεύτερη ταινία μου άρεσε περισσότερο από την πρώτη. Θυμάμαι χαρακτηριστικά  πως όταν  ήμουν μικρός και έβλεπα τη σκηνή όπου οι κακοποιοί χτυπούσαν το ρομπότ και αυτό φώναζε  “I’m alive” στεναχωριόμουν. Τώρα σαν “μεγαλύτερος” καταλαβαίνω το λόγο που συνέβαινε αυτό.

Ο Johnny 5 αν και δημιουργήθηκε το 1986 είναι το πιο εξελιγμένο ρομπότ που έχει παίξει σε ταινία, μέχρι και σήμερα. Το είχαν σχεδιάσει ώστε να μπορεί να μοιάζει με άνθρωπο και να μπορεί να εκφράσει συναισθήματα. Αν η ταινία αυτή γυριζόταν σήμερα, τότε ο Johnny 5 θα ήταν πλήρως ψηφιακός (CGI). Αλλά η μαγεία αυτής της ταινίας ότι το ρομπότ αυτό όντως υπάρχει, χωρίς βέβαια να σκέφτεται μόνο του αλλά το χειρίζεται ένας τύπος με τηλεχειριστήριο πιο πολύπλοκο από πιλοτήριο αεροπλάνου. Μάλιστα πολλές από τις κινήσεις του ελέγχονται από μία “στολή” τηλεμετρίας που φοράει ένας “ηθοποιός”.

Δείτε τα παρακάτω βίντεο, και σκεφτείτε ότι μιλάμε για κάτι που δημιουργήθηκε πριν 25 χρόνια… Μπορεί σήμερα να έχουμε πρόοδο στα διάφορα ρομποτικά συστήματα που παρουσιάζουν οι sony κλπ και να γίνονται πολλές επιστημονικές διατριβές πάνω σε αλγορίθμους με τους οποίους ο υπολογιστής αντιλαμβάνεται το περιβάλλον γύρω του, και μπορεί να κινηθεί μέσα σε αυτό κλπ κλπ, αλλά όταν είχα πρωτοδεί την ταινία περίμενα πως σήμερα θα είχαμε προχωρήσει πολύ περισσότερο στα ρομπότ…

Comments (2)

telas
February 24th, 2010 at 12:20 am

lol! Πολύ καλό! Κάηκαν για να το φτιάξουν!

AlexMikro
February 24th, 2010 at 3:35 am

Από τις αγαπημένες μου ταινίες… η 2η ήταν σαφώς καλυτερη από την 1η :)