m.oasth.gr : ο ΟΑΣΘ στα κινητά

Published by Petrakeas in Internet

m-oasth-gr

Χθες έβγαλε σε δοκιμαστική λειτουργία ο ΟΑΣΘ το mobile site του. Ανοίξτε τον browser του κινητού σας και γράψτε “m.oasth.gr“.  Ανάλογα με το αν έχετε iphone (webkit) ή όχι εμφανίζεται η βελτιωμένη και η απλή έκδοση του site αντίστοιχα, όπως φαίνεται στην εικόνα του post. Η εφαρμογή φαίνεται αρκετά λειτουργική με πολλές δυνατότητες, όπως εμφάνιση χρόνου άφιξης, βέλτιστης διαδρομής, χάρτες γραμμών κλπ. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται (επίσημα) κάτι τέτοιο στην Ελλάδα και χαίρομαι που γίνεται στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός όμως από τα θετικά σχόλια θα ακολουθήσει και η κριτική. Να θυμίσω ότι πριν 6 μήνες υπήρχε η ίδια δυνατότητα ενημέρωσης από το κινητό με το staseis.gr, ένα δωρεάν mobile site που είχα αναπτύξει εγώ με το Stelaboura. Ωστόσο ο ΟΑΣΘ απαγόρευσε την πρόσβαση στα δεδομένα του ισχυριζόμενος αβάσιμους λόγους παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία τα δεδομένα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τρίτες εμπορικές και μη εφαρμογές. Όσο αφορά αυτό το θέμα να συμπληρώσω ότι συνεχίζουμε την προσπάθειά μας από νομικές οδούς ώστε το staseis.gr να επαναλειτουργήσει.

Τέλος θα ήθελα να προσθέσω κάτι πιο γενικό. Για να καταφέρει η Ελλάδα να “προχωρήσει” πρέπει να εμπιστευθεί  και να εκμεταλλευτεί τους νέους ανθρώπους και να μη τους ωθεί στο εξωτερικό. Η υπόθεση με το staseis φανερώνει ακριβώς το ανάποδο. Ένας οργανισμός με σύμβαση με το δημόσιο αντί να αγκαλιάσει  την προσπάθεια φοιτητών που προσέφεραν δωρεάν τις γνώσεις τους και λίγο από το χρόνο τους, μπλοκάρει το site προκειμένου να βγάλει αργότερα το δικό της site το οποίο προκύπτει από ανάθεση του έργου σε εταιρία. Με τέτοιες ενέργειες η Ελλάδα δεν μπορεί να μπει στην κοινωνία της πληροφορίας και δείχνει πόσο οπισθοδρομικοί πραγματικά είμαστε.

[posts για το staseis.gr στο wiggler]

Comments (8)

Tweets that mention m.oasth.gr : ο ΟΑΣΘ στα κινητά at Wiggler -- Topsy.com
June 10th, 2010 at 12:18 am

[...] This post was mentioned on Twitter by grblogs, S Dimitris. S Dimitris said: ΟΑΣΘ… for mobile http://bit.ly/936vS2 (cc @ Θεσσαλονικεις twitters) [...]

m.oasth.gr: ο ΟΑΣΘ στα κινητό σας | iPhone Hellas
June 10th, 2010 at 12:31 am

[...] [via wiggler.gr] [...]

hostolis
June 10th, 2010 at 2:48 am

Τους αλήτες ΡΕ.

Καλή τύχη με το staseis.gr παιδιά…

pesplout
June 10th, 2010 at 4:46 am

Συμφωνώ απόλυτα και μακάρι να δικαιωθείτε και να μην πάει χαμένη τόση δουλειά που κάνατε!

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι για λόγους αξιοπιστίας και ασφάλειας λογισμικού ανέθεσαν το έργο αυτό σε εταιρεία. Όσο καλό και να ναι το πρόγραμμα που φτιάξατε είναι αλλιώς αν έχει μια υπογραφή από μια έγκυρη εταιρεία, υπάρχει αν μη τι άλλο κάποιος να αναλάβει την ευθύνη για αυτό που έφτιαξε.

Petrakeas
June 10th, 2010 at 1:20 pm

@pesplout καλά έκανε και έδωσε το έργο σε εταιρία. Αλλά δεν υπήρχε λόγος να απαγορεύσει την ύπαρξη τρίτων site/εφαρμογών.

panic attacks
August 5th, 2013 at 11:01 pm

My family every time say that I am killing my time here at web, but I know I am
getting know-how every day by reading such good articles.

Pure Reiki Healing Master Course
May 16th, 2014 at 9:28 am

Reiki is considered as the best method for removing of your
stress. The Reiki practitioner’s only intention is to be a
pure vehicle of healing for the receptive client.
A Reiki practitioner does not need to understand the
human energy system in order to support it.