Αποχώρηση Ανδρέα Παρασκευά Τσουρινάκη από το PC Master

Published by ispofacto in General, Misc, Various

pcmaster

Πριν από 15 περίπου χρόνια όταν είχα ξεκινήσει να διαβάζω το PC Master, ο Αντρέας ήταν ο άνθρωπος που με μύησε στον μαγικό κόσμο των adventure games. Κάθε μήνα, τα reviews του ήταν απολαυστικά και ένας από τους λόγους που αγόραζα το περιοδικό ήταν και αυτός. Σίγουρα το παρεΐστικο κλίμα του περιοδικού με τους υπόλοιπους συντάκτες του (Κόντης, Πατρίκος, Κράτσας κτλ) και τα πάντα ενδιαφέροντα άρθρα του ήταν από μόνος του λόγος για να αγοράσεις το περιοδικό αλλά τα άρθρα του Αντρέα πάντα τα ξεχώριζα.

Πάνε κάποια χρόνια που σταμάτησα να το διαβάζω λόγω της επικράτησης πλέον της …ιντερνετικής up-to date ενημέρωσης. Τυχαία λοιπόν βρέθηκα στη σελίδα του περιοδικού και είδα ότι ο Αντρέας αποχωρεί από τη συντακτική ομάδα του περιοδικού. Νομίζω ότι σίγουρα κλείνει ένας μεγάλος κύκλος για το περιδικό. Εύχομαι λοιπόν καλή επιτυχία στο καινούριο ξεκίνημα του και νομίζω ότι οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον master των adventure games που με έκανε να τα αγαπήσω με τα υπέροχα reviews του!

Comments (15)

Harry
June 15th, 2010 at 7:53 pm

ξέρουμε τι θα κάνει στη συνέχει;

limgad
June 15th, 2010 at 11:01 pm

Τι;;;; Φεύγει ο advenτσουρινάκης; Ο κόσμος φτάνει στο τέλος του. Και τα ‘λεγε ο Λιακόπουλος…

Flareman
June 16th, 2010 at 5:10 am

Αν και η είδηση είναι από Απρίλη, δυο λόγια.

Δυστυχώς, το περιοδικό έχει χάσει το παλιό του πνεύμα εδώ και πολλά χρόνια. Χριστακόπουλος, Γιαγιάς, Κόντης, Κλαδής, Κουράφαλος, Φουρνιστάκης, Meftah, από τους νεώτερους οι αδερφοί Μπέλλοι και ο Νότης ο Χαλκίδης (στηρίζουμε την Πληροφορική Αθηνών!:D) ήταν μεγάλα κανόνια και ονόματα που κράτησαν το περιοδικό ψηλά για καιρό. Δυστυχώς επί αρχισυνταξίας Κράτσα το PC Master άρχισε να πέφτει, και όσο περνούσε ο καιρός όλο και περισσότερο. Το πνεύμα του περιοδικού άλλαξε, η αντιμετώπιση που είχε προς τους αναγνώστες, οι συνεχείς εκπτώσεις στο περιεχόμενο, οι αυξήσεις της τιμής – όλα αυτά το παρέσυραν και κάποια στιγμή όλοι εμείς οι παλιοί αναγνώστες εγκαταλείψαμε, άλλοι αργότερα και άλλοι νωρίτερα.

Ως προς το θέμα του ΑΠΤ, αντικειμενικά ήταν μεγάλη μορφή. Παράξενος απ’ όσο θυμάμαι και στον κόσμο του, αλλά όπως και να το κάνουμε, το όνομα Τσουρινάκης είναι συνυφασμένο με την ιστορία του PCM. Πολύ ωραία reviews, βαθμολογίες που αν και έντονα προσωπικές ήταν πάντα δικαιολογημένες, γέμιζε ωραία το περιοδικό..

Δεν ξέρω ποιο είναι το τακτικό του επάγγελμα πέρα από την αρθρογραφία, αλλά μακάρι να προκόψει ό,τι και να κάνει από δω και στο εξής.

nstasino
June 16th, 2010 at 12:21 pm

Απ’ό,τι θυμάμαι είναι μαθηματικός, αλλά δεν ξέρω αν το ασκούσε.
Γενικά, ήταν πολύ old school τύπος με αγνή αγάπη προς το άθλημα.
Και αυτός, όπως και το PCMaster ξεπεράστηκε από την εποχή του.Το απώγειο το έφτασε περίπου στο 1997-2000, κυρίως ως gaming περιοδικό, αλλά διάφοροι πειραματισμοί (όπως η δεκαπενθήμερη έκδοση ή οι πολλές αποχωρήσεις που συνέπεσαν) το έριξαν.
Τελικά, είνα θαύμα που επιβιώνει με τη σημερινή κατάσταση στον ειδικό Τύπο. Μπορεί να μην κατάφερε να ξεπεράσει το RAM, αλλά τουλάχιστον αυτό επιβιώνει.

Sugarenia
June 17th, 2010 at 5:05 pm

Από την άλλη, πάντα μου την έσπαγε ότι ο Τσουρινάκης δεν συγχώρεσε ποτέ σε κανένα adventure ότι δεν ήταν το Syberia.

Ώρες και φορές οι βαθμολογίες του σε παιχνίδια που κατά γενική ομολογία ήταν αριστουργήματα ήταν τραγικές.

Όπως και να ‘χει, είναι μορφή.

panathatube
June 21st, 2010 at 11:43 pm

Kακά τα ψέματα, πολλές φορές διαφωνούσα με τις βαθμολογίες του, όμως απολάμβανα να τον διαβάζω, και ήξερε σε βάθος τα adventures και τα RPGs. Noμίζω ότι το PCM έχει πάρει την κατηφόρα. Νομίζουν ότι με το να προσλαμβάνουν άπειρα παιδάκια (πιθανώς με μισθούς της πείνας) και να τα καίνε στη δουλειά είναι έξυπνοι. Κάνουν λάθος. Η διαφορά επί τα χείρω στην ποιότητα είναι εμφανής.

Admiral
June 22nd, 2010 at 6:17 pm

Οι ηλικίες των ατόμων που γράφουν reviews και θέματα στο περιοδικό είναι 36, 32, 32, 31, 30 και 30. Ναι μεν έχουμε παιδική ψυχή, αλλά όσο νά ‘ναι δε μας λες και παιδάκια :)

ispofacto
June 23rd, 2010 at 12:19 am

Wow, έχουμε official απάντηση από συντάκτη του PC Master! :)

Starks
June 24th, 2010 at 4:18 am

Καταρχάς να πω οτι ειμαι ναυτικός για να γίνει κατανοητό το παρακάτω σχόλιο. Τα περιοδικά έρχονται με αλληλογραφία στο καράβί, όποτε έρθουν τουλάχιστον. Οπότε πρίν απο 2 μέρες έπεσε στα χέρια μου το τεύχος απριλίου. Απο το editorial η ψυχρολουσία ήταν μεγάλη. Χωρίς να θέλω να προσβάλω κανένα συντάκτη το δισέλλιδο του Andventure & RPG Updates απλά το ξεφύλλισα, το Adventure SOS δεν το βρήκα, και το Dragon Age Review απλά δεν ήταν του Αντρέα. Επίσης είδα και το Drakensang στο Νο5…
Το τεύχος του Ιουνίου δεν το έχω ανοίξει ακόμη.
Αντρέα λείπεις. Ευχαριστώ πάντως για όλα τα χρόνια. Μάλλον μεγάλωσα και εγώ αρκετά για τέτοια περιοδικά, ήρθε η ώρα μου να δώσω την σειρά μου στην επόμενη γενιά.

Admiral
June 24th, 2010 at 7:24 pm

Το ιδιαίτερο δέσιμο των περισσότερων “παλιών” με τον Ανδρέα είναι απόλυτα κατανοητό (και εμείς με τα άρθρα του μεγαλώσαμε). To βρίσκω, όμως, λίγο άδικο να ξεγράφουμε τον οποιονδήποτε γράψει ένα adventure review απλά με το αιτιολογικό οτι “δεν είναι ο Ανδρέας”.

Βάλτε τον εαυτό σας στην ανάλογη θέση, να ξεκινάτε όλο όρεξη και πάθος σε μια καινούρια δουλειά και, πριν προλάβετε καν να δείξετε το οποιοδήποτε δείγμα γραφής, να σας απορρίτπουν δογματικά. Πώς θα αισθανόσασταν;

Θα ήθελα να δώσετε μια ευκαιρία στα παιδιά που έχουν αναλάβει αυτό το βαρύ φορτίο. Δεν επιδιώκουν να αντικαταστήσουν τον Ανδρέα στις καρδιές των αναγνωστών, αλλά να ξεκινήσουν να γράφουν το δικό τους κεφάλαιο και να αποδειχθούν άξιοι συνεχιστές της κληρονομιάς του.

foresterjack
July 3rd, 2010 at 12:15 am

Exw pathei sok. Kala einai dinaton? Den iparxei Pc Master xwris tsourinaki. Megali itta paidia. poli megali.

Βασιλης
July 11th, 2010 at 7:52 pm

Παιδια νομιζω πως μερικοι γινεστε λιγο αδικοι.O Τσουρινακης εφυγε απο το PC MASTER,ειναι τεραστια απωλεια φυσικα,αλλα απο την αλλη το περιοδικο εχει ανεβασει εμφανως την ποιοτητα του σε σχεση με 2-3 χρονια πριν.Εγω παντως που το διαβαζω απο το 2006 αυτο βλεπω.Η παρουσα ομαδα ειναι πολυ καλη,ακομη και οι δυο νεοτεροι συντακτες (ο τριτος ηταν και πιο παλια).

Κι εγω οταν ειδα οτι εφυγαν Χαλκιδης-Κηπουροπουλος-Κλαδης ειχα απογοητευτει,γιατι δε περιμενα οτι η νεα τριαδα θα τους αντικαταστουσε επαξια.Αλλα το καταφεραν και μπραβο τους.

Εχει ενδιαφεροντα αρθρα το περιοδικο και τα reviews ειναι καλογραμμενα,οχι τσαπατσουλιες.Αν δεν αλλαξει παλι συντακτες συντομα,η υλη του περιοδικου νομιζω θα γινει ακομη καλυτερη.

Γεια σου Admiral!

Achilleas
September 1st, 2010 at 11:54 am

Η κατηφόρα του PC Master συνεχίζεται…Καινούρια μείωση των σελίδων του στις 147 πλέον…Έφυγε ο Ανδρέας, μειώνουν την ύλη…Δεν θα ανανεώσω την συνδρομή μου…Κρίμα γιατί πλέον έχουν μείνει χωρίς ανταγωνισμό στον έντυπο τύπο και οι κινήσεις τους δείχνουν να μην σέβονται τους αναγνωστες τους! Η τιμή φυσικά σταθερά η ίδια! Από ότι είδα σε διαφήμιση και το PC MASTER Gold αλλάζει και θα δίνει απλά ένα παιχνίδι δώρο και η ύλη του θα αφορά μόνο αυτό το παιχνίδι. Τουλαχιστον ρίξαν την τιμή του στο μισό. Διαβάζω το PC Master από το 1997 περίπου, αλλά δεν θα υπαρξει συνέχεια… Κρίμα…

Admiral
September 4th, 2010 at 6:54 pm

Αχιλλέα δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Οι σελίδες που έφυγαν περιείχαν σχεδόν αποκλειστικά διαφημίσεις, είτε κανονικές είτε άλλων περιοδικων της εταιρείας. Αν έχεις τα δύο τελευταία τεύχη (250&251) μπορείς να κάνεις μία σύγκριση μεταξύ της ύλης για να δεις αν αφαιρέθηκε κάτι. Αναλυτικά:

Στήλες 250 251
Στήλες Άποψης 16 16
Μόνιμες στήλες 38 38
Hardware 21 23
Ειδικά Θέματα 40 24+ Ένθετο (8)
Reviews 18 26
Διάφορα (comics κλπ) 6 6
Εξώφυλλα 4 4
Σύνολο 143 145

Αν έχεις τα τεύχη μπορείς να κάνεις τη σύγκριση και μόνος σου. Όπως βλέπεις, λοιπόν, το νέο τεύχος έχει δύο σελίδες περισσότερη καθαρή ύλη από το προηγούμενο, παρά τη μείωση των σελίδων, και όχι λιγότερη όπως ανέφερες.

adveman
May 9th, 2013 at 3:05 pm

Ο Τσουρινάκης ηταν πάντα η κορυφή και η ψυχή του περιοδικού ΚΡΙΜΑ