Synergy: ένα ποντίκι-πληκτρολόγιο, πολλοί υπολογιστές

Published by Petrakeas in Software

synergy-plus-frontpage

Θα έχει τύχει να βρίσκεστε μπροστά σε πολλούς υπολογιστές και να πρέπει να πηγαίνετε από το ένα ποντίκι στο άλλο. Προσωπικά έχω το laptop μου (macbook) δίπλα στην οθόνη του σταθερού μου και δε θέλω να συνδέσω εξωτερικό mouse στο laptop αλλά προτιμώ να χρησιμοποιήσω το mouse του σταθερού και για τους 2.

Τη λύση δίνει το synergy. Η server έκδοση τρέχει στον υπολογιστή με το ποντίκι και το πληκτρολόγιο και οι client εκδόσεις στους υπολογιστές που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το ποντίκι και πληκτρολόγιο του server. Οι υπολογιστές μπορούν να είναι διαφορετικών λειτουργικών συστημάτων και επιτρέπεται η μεταφορά του clipboard μεταξύ τους (copy – paste). Με τη χρήση keyboard shortcuts ο έλεγχος μεταφέρεται στους διάφορους υπολογιστές. Μάλιστα μπορεί να γίνει ρύθμιση ώστε όταν το ποντίκι πάει στο άκρο μίας οθόνης να μεταπηδά σε κάποια άλλη!

Η ρύθμιση του synergy είναι αρκετά εύκολη και θα ξεχάσετε ότι τρέχει στο παρασκήνιο. Μάλιστα το lag είναι σχεδόν ανύπαρκτο ακόμα και αν η σύνδεση είναι wifi (αν τη φορτώσετε όμως θα παρουσιαστεί και lag! ). Καλό download!

Comments (5)

Panos
September 6th, 2010 at 10:23 am

Το synergy το χρησιμοποιώ πολύ καιρό σε μεικτό περιβάλλον mac os x, windows 7 και δουλεύει άψογα!

Για τους χρήστες Mac θα πρότεινα το SynergyKM, το οποίο εκτός του ότι έχει ότι και το απλό synergy, επιπρόσθετα προσφέρει ένα πολύ εύχρηστο preference pane, menu bar icons κλπ.

Ionas
September 6th, 2010 at 11:40 am

Χρησιμοποιούσα για χρόνια το Synergy μέχρι που με εκνεύρισε όταν τα πλήκτρα ctrl, alt, shift “κολλούσαν” από οθόνη σε οθόνη τουλάχιστον 1 φορά την ημέρα :)

Τότε έκανα switch στο Input Director (PC Only, Γκουγκλ ιτ) που σου δίνει και κάποια extra features όπως file transfer μέσω copy/paste.

Παρ’όλα αυτά βλέπω οτι το Synergy+ δεν υπάρχει πια και έχει κάνει merge με το παλιό synergy code οπότε ίσως έχει διορθωθέι το bug…

(θα πρότεινα να κάνεις update τα links ωστε να δείχνουν στο synergy-foss.org γιατί πολύς κόσμος θα χάσει το: “As of 2010-08-28 0:00:00 GMT, this project may now be found at http://synergy-foss.org/.“)

Καλό Χειμώνα :)

Petrakeas
September 6th, 2010 at 1:30 pm

@Panos και εγώ το ίδιο configuration έχω.Δεν ήξερα για το SynergyKM. Καλή φάση.Δε με χαλάει και η command line έκδοση γιατί έχω σώσει την εντολή σε ένα scriptάκι με όνομα synergy.command και το τρέχω από το quicksilver αν χρειάζεται!

@Ionas καμιά φορά κολλάνε και σε μένα, αλλά συνήθως καταφέρνω κάπως να το ξεκκολήσω! Τελευταία έχω την έκδοση από το Synergy project και όπως λες μπορεί να το έλυσαν το bug.

Έχω ήδη ένα link για synergy-foss, αλλά καλύτερα να τα αλλάξω όλα… Σωστός!

Όσο για το input director καλό αλλά το πλεονέκτημα του Synergy είναι ότι είναι cross platform!
Καλό χειμώνα!

nikos
September 6th, 2010 at 2:58 pm

Real men (or frustrated linuxades) do it w/ config files only! Total Control.

Petrakeas
September 6th, 2010 at 3:09 pm

xaaxa έτσι!