And the winner is…

Published by Petrakeas in General, Hardware, Internet

lowres_Limited_Edition_usb8GBv3-winner

Ο διαγωνισμός του Wiggler για το πρώτο από τα 5 Χριστουγεννιάτικα φλασάκια Data Traveller 8GB στέφθηκε  με μεγάλη επιτυχία καθώς συγκέντρωσε 523 σχόλια! Θα θέλαμε πολύ το κριτήριο για το νικητή να είναι η πρωτοτυπία των σχολίων γιατί κάποια είχαν πολύ γέλιο (ΝΑΙ, τα διάβασα και τα 523!). Επίσης όσοι από σας προσπαθήσετε να “γλείψετε” το Wiggler έχω να σας πω ότι μας άρεσε .. αλλά η κρίση μας παρέμεινε αμερόληπτη! :P

Νικήτρια του διαγωνισμού είναι κάποια που ευχήθηκε να είναι τυχερή και η ευχή της μάλλον έπιασε. Νικήτρια είναι η Αναστασία η οποία θα ειδοποιηθεί και με email! Συγχαρητήρια λοιπόν Αναστασία. Οι υπόλοιποι μη στεναχωριέστε καθώς άλλα 4 φλασάκια ψάχνουν τους ιδιοκτήτες τους. Θα βγουν νέα post για να ξαναδηλώσετε συμμετοχή!

Εδώ να σημειώσω ότι κάποια comments κρίθηκαν λανθασμένα ως spam και δεν εμφανίστηκαν στο wiggler, αλλά τα λάβαμε υπ’ όψην στην κλήρωση. Αλλά ο διαγωνισμός είχε και ένα άλλο ενδιαφέρον σχετικά με τη λαμογιά των Ελλήνων! Λίγοι άφησαν διπλά comments με το ίδιο email και πολλαπλά comments από την ίδια IP. Μάλλον  νομίζατε ότι δεν μπορούμενα τα βρούμε έυκολα.. και είχατε δίκιο! Ωστόσο μερικά SQL queries κάνουν τη δουλειά!

Ας μιλήσουμε με νούμερα! 32 άτομα άφησαν πολλαπλά comments από την ίδια IP με διαφορετικά email. Τα συνολικά comments που έγιναν έτσι είναι 78 παρακαλώ! Δηλαδή 2,4 comments ανά άτομο! Ωστόσο μπορεί κάποιοι να έμπαιναν από Internet cafe, εταιρία ή να έχουν μεγάλη οικογένεια οπότε δεν τα ακυρώσαμε αλλά κάναμε έλεγχο του νικητή αν ανήκει σε αυτά τα 32 ύποπτα άτομα.. Ακολουθεί ένα από τα διάφροα SQl queries που μπήκαν στο οπλοστάσιο του Wiggler για το διαγωνισμό!

Το παρακάτω query επιστρέφει όλα τα πολλαπλά  comments που έγιναν από ίδια  IP, ανά IP
SELECT t1.comment_author_email,t1.* FROM `wp_comments` AS t1
RIGHT JOIN(
SELECT t2.comment_author_IP
FROM `wp_comments` AS t2
WHERE t2.comment_post_ID='6568'
AND t2.comment_author_email!=''
GROUP BY t2.comment_author_IP
HAVING  COUNT(t2.comment_author_IP) > 1
) AS t3
ON t1.comment_author_IP = t3.comment_author_IP
WHERE t1.comment_post_ID='6568'

Comments (9)

Tweets that mention And the winner is… at Wiggler -- Topsy.com
December 16th, 2010 at 4:26 pm

[...] This post was mentioned on Twitter by Wiggler.gr, grblogs. grblogs said: [wiggler] And the winner is…: Ο διαγωνισμός του Wiggler για το πρώτο από τα 5  Χριστουγεννιάτικα φλασάκια Data T… http://bit.ly/gt7Ubm [...]

Κώστας
December 16th, 2010 at 4:44 pm

Σχετικά με τη λαμογιά των Ελλήνων: Αυτοί που την έκαναν δεν υπολόγισαν ότι δεν πιάνει σε έλληνες και μάλιστα τσακάλια :)

Petrakeas
December 16th, 2010 at 5:56 pm

χαχα Προσπαθείς να αυξήσεις τις πιθανότητες για τον επόμενο διαγωνισμό με άλλους τρόπους εσύ.. :p
Πλάκα κάνω!

trib
December 17th, 2010 at 7:09 am

Όπως η Google έκανε διαφορετικο render για τον κάθε διαφημιζόμενο, έτσι και εσείς διαφορετικό logo για τον κάθε νικητή :) Το επόμενο με μεγαλύτερη φαντασία :P

Αναστασία, well done :)

gkagg
December 17th, 2010 at 9:13 am

Δεν συμφωνώ με τον τρόπο που έχει γραφτεί το scriptaki SQL διότι μπορεί να θέλουν καποια μέλη της οικογένειάς σου να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό αλλά να μην μπορόυν να βρίσκονται μπροστά σε υπολογιστή εντός του χρόνου διεξαγωγής του διαγωνισμού.Έτσι το αναθέτουν σε ένα άτομο. Αυτό λοιπόν γιατί να είναι λαμογια; Μήπως πρέπει να μπλοκάρονται μόνο τα 2πλα mail και όχι τα posts από την ίδια ip;

Φιλικά πάντα…

Petrakeas
December 17th, 2010 at 1:29 pm

@trib το google έκανε και διαφορετικό βίντεο! χαχα
@gkagg όπως γράφω και στο post, τα comments που έγιναν με την ίδια ip δεν ακυρώθηκαν, ούτε τα υπολογίσαμε ως ένα. Απλά, αφού βγει ο νικητής κοιτάμε αν έγιναν και άλλα comments από την ip του (με αυτό το script) και ανάλογα με τα στοιχεία τους αποφασίζουμε εμείς αν όντως πρόκειται για πολλά άτομα ή όχι. Αυτό φαίνεται με το μάτι, από τα email που έχει δώσει και τα ονόματα. Οπότε αν όντως άφησες σχόλιο πχ για αδερφό/αδερφή κλπ με ίδια ip μην ανησυχείς!

gkagg
December 17th, 2010 at 3:13 pm

thanx!

zetas125
December 18th, 2010 at 4:49 pm

Συγχαρητήρια στην Αναστασία.

Σωστά δεν ακυρώθηκαν τα σχόλια από την ίδια ip (NAT anyone?). Αλλά και πολύ σωστά αναφέρεις Petrakea ότι πρέπει να γίνει έλεγχος.

Κερδίστε τώρα 2 φλασάκια Kingston των 8GB at Wiggler
December 23rd, 2010 at 3:02 pm

[...] πως επιτρέπεται ένα σχόλιο για κάθε άτομο. Αν καταλάβουμε ότι πάτε να κάνετε “μαϊμουνιά” θα σας [...]