10 Best …Adventure Games That Were Instant Classics ?

Published by ispofacto in Gaming

Phantasmagoria

Διαβάζοντας ένα άρθρο με τον ανωτέρω τίτλο στο site Gameranx, σίγουρα κάποιος θα περίμενε να δει κάποια κλασικά καθαρόαιμα adventures που έχουν μείνει στο genre ως τα πιο αντιπροσωπευτικά του είδους. Ξεκινώντας λοιπόν την ανάγνωση του άρθρου ο αρθρογράφος αναφέρει το King Quest που σίγουρα θεωρείται κλασική σειρά adventure. Στη συνέχεια αναφέρει τα Monkey Island, Myst, Grim Fandango, Machinarium, The 7th Guest, Phantasmagoria και Sam and Max. Όλα καλά μέχρι εδώ, αν και σίγουρα έχει παραλείψει κάποια πολύ καλύτερα κατά τη γνώμη μου, αλλά σαφώς ο καθένας έχει τη δική του άποψη για το τι είναι κλασικό!

Στη συνέχεια αναφέρει το… Far Cry 2 και το Uncharted 2 που δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει κάποιο παράλληλο …σύμπαν που να τα περιλαμβάνει στην κατηγορία των adventures! Εκτός φυσικά αν θεωρήσουμε ότι Syberia και Far Cry για παράδειγμα περιλαμβάνουν …περιπετειώδες σενάριο!  Νομίζω ότι ένα site που θεωρεί τον εαυτό του game portal πρέπει να γράφει με περισσότερη …προσοχή “Top 10 classic gaming” άρθρα, εκτός και αν έχει γίνει διεύρυνση του όρου adventure και δεν το έχω αντιληφθεί ακόμη!

Comments (4)

Tweets that mention 10 Best …Adventure Games That Were Instant Classics ? at Wiggler -- Topsy.com
January 6th, 2011 at 1:28 pm

[...] This post was mentioned on Twitter by Wiggler.gr. Wiggler.gr said: 10 Best …Adventure Games That Were Instant Classics ? http://bit.ly/frEH8v [...]

trib
January 6th, 2011 at 4:12 pm

είναι χαζό να κάτσουμε να γράψουμε λίστα adventures τα οποία ήταν και μπροστά από την εποχή τους αλλά και τα καλύτερα στο είδος τους. Πιστεύω όσοι ασχολήθηκαν με το κομμάτι adventure τα γνωρίζουν (εγώ ακόμα και του Pablo Coelio The Legend και Secrets Of Alamut τα θεωρώ κορυφαία).

Οπότε συμφωνώ με τα λεγόμενά σας και αναρωτιέμαι πως του ήρθε να εντάξει το Far Cry σε αυτή την κατηγορία…

makis
January 26th, 2011 at 10:40 pm

πάντως η εικόνα είναι απο το Phantasmagoria έτσι; καλά θυμάμαι νομίζω.

ispofacto
January 29th, 2011 at 2:53 pm

Ναι, καλά θυμάσαι! :)