Μάθημα δημιουργίας εφαρμογών για iPhone σε ελληνικό πανεπιστήμιο!

Published by ispofacto in Coding

iphone

Σίγουρα δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανένας ότι όταν το Stanford (και το αντίστοιχο τμήμα του) βάζει στο πρόγραμμα σπουδών του μάθημα σχετικό με δημιουργία εφαρμογών για iPhone, ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της σημερινής αγοράς της πληροφορικής.

Έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός όμως ότι και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο αντίστοιχο τμήμα του (Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων) θα αρχίσει να προσφέρει μάθημα με τίτλο “Δημιουργία Εφαρμογών για iPhone/iPad/iPod”! Συγχαρητήρια λοιπόν στον καθηγητή που αποφάσισε να διδάξει το εν λόγω μάθημα και φυσικά εύχομαι να ακολουθήσουν και άλλες σχολές το παράδειγμα του!

Comments (14)

Birch
January 29th, 2011 at 2:50 pm

Είναι λυπηρό να χαιρόμαστε για πράγματα που θα έπρεπε να γίνονται από καιρό… Αν και το μάθημα θα έπρεπε να είναι “Δημιουργία Εφαρμογών για Smartphones” ή τουλάχιστον “Δημιουργία Εφαρμογών για iPhone/iPad/iPod/Android”.

Δεν είναι η Apple η μόνη εταιρία στην αγορά.

RemAliPasas
January 29th, 2011 at 3:36 pm

Συμφωνώ απόλυτα με Birch. Θα έπρεπε να περιλαμβάνει όλην την κατηγορία των Smartphone και όχι μόνο αυτά της Apple.

Ωστόσο, αν δεν υπάρχουν συμφέροντα πίσω από αυτό το μάθημα, πραγματικά η προσπάθεια είναι αξιέπαινη.

netfreak
January 29th, 2011 at 5:46 pm

Απ’ τον Reader σκεφτόμουν ακριβώς το ίδιο σχόλιο με τους προλαλησαντες.

Θετικότατο βήμα και μακάρι να βρεθούν καθηγητές που θα εκσυγχρονίσουν γενικότερα ορισμένες σχολές όπως π.χ. η προσπάθεια της Λίας για web development course στο Οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών.

orck
January 29th, 2011 at 7:10 pm

Ετσι, για εναν κοσμο proprietary πλασμενο.

Tweets that mention Μάθημα δημιουργίας εφαρμογών για iPhone σε ελληνικό πανεπιστήμιο! at Wiggler -- Topsy.com
January 29th, 2011 at 8:27 pm

[...] This post was mentioned on Twitter by Νίκος Αναγνώστου, ehealthgr, Stathis Haikalis, Nektar✩Sylligardakis, Theodore Labropoulos and others. Theodore Labropoulos said: RT @nikan_gr: Μάθημα δημιουργίας εφαρμογών για iPhone σε ελληνικό πανεπιστήμιο! http://ow.ly/3Mysn [...]

christoz
January 29th, 2011 at 9:53 pm

Για να κάνεις development iphone θα πρέπει να έχεις mac;

Petrakeas
January 29th, 2011 at 9:54 pm

Στο πανεπιστήμιο της Κρήτης (UOC) στο CSD χρησιμοποιούν android σε μαθήματα δικτύων πάντως.

Petrakeas
January 29th, 2011 at 9:59 pm

@christoz ναι!

christoz
January 29th, 2011 at 10:30 pm

Λογικά κάποια συμφωνία θα υπάρχει μεταξυ apple και ιδρύματος διαφορετικά θα συμβαίνει το φαινόμενο “Dear lads, sit comfortable and enjoy the slides”

christoz
January 29th, 2011 at 10:32 pm

Όπως και να έχει, καλή κίνηση, ο σπουδαστης μπορει να μάθει κάτι επίκαιρο και όχι του ’95 όπως η φουρνια μου κάποτε στο ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ

elias
January 31st, 2011 at 3:09 pm

καλή κίνηση να μαθαίνει κάποιος σε Πανεπιστήμιο συγκεκριμένες τεχνολογίες μιας συγκεκριμένης εταιριας? θα διαφωνήσω.

θα μπορούσε να είναι εργασία (άντε και 2 σεμινάρια) σε μάθημα software engineering ή μάθημα σε ΤΕΙ (από την άποψη ότι είναι πιο κοντά στην αγορά εργασίας).

αν θέλετε και μάθημα software engineering for mobile devices. αλλά το “δημιουργία εφαρμογών σε iphone” είναι απαράδεκτο.

Εμμανουήλ
February 5th, 2011 at 9:53 pm

Όντως απαράδεκτο.. κρίμα για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το είχα σε υπόληψη..

Με ποιά λογική ωθούν τους φοιτητές να γίνουν πεατες της Apple? Θα πρέπει να αγοράσουν όλοι MAC και θα βάλουν και στο Πανεπιστήμιο MAC? Τραγικό… Τι σχέση έχει με την εκαπαίδευση αυτό? Θα μου πείς εδώ έχουν Windows αντί για Linux στο Πανεπιστήμιο…

Αντί να διδάσκεται προγραμματισμός σε διάφορες γλώσσες σε διάφορες πλατφόρμες κάθεστε και προωθείται εταιρειών συμφέροντα.. Μπράβο στη Δημόσια εκπαίδευση! Γιατί δεν βάζετε και το logo της Apple απ’έξω?

MIKE
February 10th, 2011 at 9:32 am

μια χαρα κινηση ειναι μπραβο …..μερικοι μην κανετε την μαχη android-
apple σε γαβρος – βαζελος ελεος …..ξανα μπραβο γιαυτην την κινηση
…….

^^ΤnT^^
February 13th, 2011 at 6:41 pm

Από ότι καταλαβαίνω το μάθημα θα είναι επιλογής, όπως μπορείς να διαλέξεις vb.net (microsoft) θα μπορείς να διαλέξεις και αυτό. Δεν βλέπω που κρύβονται τα συμφέροντα και οι εταιρίες… δεν λέει πουθενά πως είναι υποχρεωτικό ! Σε ενδιαφέρει ; το παίρνεις ! simple as that…