iTunes auto update

Published by Petrakeas in Multimedia, Software

snap695

Μπορώ να γράψω ολόκληρο άρθρο για τους λόγους που απεχθάνομαι το iTunes και δεν το έχω κρύψει. Ένας βασικός ρόλος που το αντιπαθώ είναι το ότι δεν μπορεί να κάνει Monitor folders όπως κάνουν το 99% των άλλων audio players. Ωστόσο πρέπει αναγκαστικά να το χρησιμοποιήσω για να περάσω μουσική στο iPhone.

Ευτυχώς βρήκα το iTunes folder watch το οποίο ενημερώνει τη βιβλιοθήκη του iTunes με τα νέα κομμάτια που βάζετε στους φακέλους που κάνει monitor. Έχει ένα θέμα με τα duplicates.. αλλά προσπαθεί.  Το πρόγραμμα είναι μόνο για Windows. Παλιά είχα βρει ένα αντίστοιχο script για mac, αλλά δεν το βρίσκω τώρα.

Comments (7)

Jim
December 19th, 2011 at 9:53 pm

Το winamp δεν περνάει στο iphone? Εμένα πάντως το ipod το βλέπει και το λειτουργεί και μάλιστα υποδειγματικά. Έχω να ανοίξω itunes κάτι αιώνες.

Petrakeas
December 19th, 2011 at 9:55 pm

Χτυπάς εκεί που πονάει. :P Δυστυχώς το Winamp παίζει μόνο με iPod (δεν ξέρω μέχρι τι γενιάς.. )

Αντώνης
December 20th, 2011 at 9:31 am

Μπορεί να έχει πολλά άσχημα το iTunes στα Windows, αλλά την λειτουργία Watched Folder την απόκτησε από την έκδοση 9.0:

http://lifehacker.com/5356619/itunes-finally-adds-watched-folder-to-automatically-add-new-music

Για αυτή τη συγκεκριμένη δουλειά δεν χρειάζεσαι εξωτερικό εργαλείο, το κάνει μόνο του.

Petrakeas
December 20th, 2011 at 9:50 am

Αντώνη γνωρίζω το watch folder αλλά δεν κάνει αυτό που περιγράφω . Απλά κάνει move οποίο μουσικό αρχείο του βάλεις κ το κάνει import.
Εγώ θέλω να έχω τα αρχεία στους φακέλους μου κ το iTunes να τα βάζει στη βιβλιοθήκη του ΧΩΡΙΣ να τα σβηνει. Επίσης με τον τροπο που περιγράφω, η βιβλιοθήκη ενημερώνεται αν προσθέσεις κάποιο αρχείο οπουδήποτε μέσα σε αυτο το path

Αντώνης
December 20th, 2011 at 3:24 pm

@Petrakeas Πάσο, δεν κατάλαβα τη διαφορά.

Εγώ προσθέτω τραγούδια πάντα με drag & drop στο iTunes, δεν χρησιμοποιώ ποτέ το watched folder που προσφέρει. Για αυτό τον λόγω δεν έχω εμπειρία για το πως ακριβώς λειτουργεί στην πράξη αυτή η λειτουργία. Επίσης του έχω πει να τα αντιγράφει στην εσωτερική του βιβλιοθήκη και να τα οργανώνει αυτόματα. Εν ολίγοις, το αφήνω να κάνει μόνο του όλη τη βρωμοδουλειά της οργάνωσης.

Χωρίς να το έχω ψάξει, μου ήρθε η εξής ιδέα. Απ’ ό,τι θυμάμαι, έχει μία επιλογή στις ρυθμίσεις για να μην αντιγράφει/μετακινεί τα τραγούδια στην εσωτερική του βιβλιοθήκη. Αν την ενεργοποιήσεις και του πετάξεις μερικά κομμάτια στο watched folder, τι θα κάνει; Θα τα αφήσει εκεί που είναι, ή θα κάνει πάλι του κεφαλιού του;

Petrakeas
December 20th, 2011 at 3:32 pm

Αντώνη αν το έχεις ρυθμίσει έτσι, τότε όντως είσαι καλυμμένος.
Εγώ πάλι θέλω να τα έχω οργανωμένα με δικό μου τρόπο και απλά το iTunes να μπορεί να τα βλέπει (το έχω βάλει να μην τα κάνει copy εσωτερικά). Οπότε με αυτό τον τρόπο που περιγράφω, αν πχ προσθέσω μερικά κομμάτια σε κάποιο φάκλεο το iTunes θα ενημερωθεί χωρίς να χρειαστεί να τα σείρω μέσα του.

Petrakeas
December 20th, 2011 at 3:33 pm

και η απάντηση σε αυτό που ρώτησες (το τέσταρα) είναι ότι θα τα αντιγράψει εσωτερικά και θα τα σβήσει από το watched folder