Picasa 2 – The next victory of Google?

Published by stelabouras in Software, Tech

Χθες το βράδυ αποφάσισα να εγκαταστήσω μια απο τις τελευταίες εξαγορές της google, το Picasa 2 για το οποίο γίνεται πολύς λόγος τελευταία όσο αναφορά τις ευκολίες, τα εργαλεία και το interface που παρέχει, με την σφραγίδα της google τώρα πια.Για να πω την αλήθεια ήμουν αρκετά καχύποπτος πριν πάρω την απόφαση να το κατεβάσω αφού δεν ήθελα να προδώσω με τίποτα το παλίο, καλό αλλά μερικές φορές πολύ βαρύ acdsee που το θεωρούσα "βασιλιά" σε αυτή την κατηγορία [ image viewing,quick editing etc etc ]. Όταν όμως έτρεξα το Picasa 2 για πρώτη φορά όλα άλλαξαν..

Ας τα πάρουμε απο την αρχή όμως, το πρόγραμμα υποστηρίζει πολλές γλώσσες [ ναι ναι και τα ελληνικά! ] και το περιβάλλον του δεν είναι μόνο ελαφρύ και συμπαθητικό αλλά περιέχει όλες τις λειτουργίες σε εμφανή σημεία, χωρίς να μπερδεύει τον χρήστη με περιττά κλικ ώσπου να βρεί αυτό που ζητάει. Όταν το πρόγραμμα τρέξει για πρώτη φορά ρωτάει τον χρήστη αν θέλει να εξεταστεί όλο το σύστημά του για την εύρεση εικόνων [ προτείνεται ] ή μονο κάποιοι συγκεκριμένοι φάκελοι. Αφού γίνει όλο το scan [ το οποίο είναι γρήγορο και καθόλου ενοχλητικό ] το Picasa ταξινομεί τα αρχεία κατα μήνα και κατα φάκελο.

Κάποια καινοτομικά χαρακτηριστικά του Picasa είναι ο τρόπος απεικόνησης των photos σε slideshow χρησιμοποιώντας 3d acceleration! [ thnx petrakeas ] καθώς και η θεαματική λειτουργία της ‘Χρονολογικής Σειράς’ με την οποία οι εικόνες ταξινομούνται ανάλογα με τον μήνα μέσω ενος θεαματικού μενού. Να σημειώσουμε οτι στις δύο παραπάνω λειτουργίες μπορείτε να ορίζετε απο τις ρυθμίσεις του προγράμματος έναν φάκελο που το Picasa θα παίζει mp3 όσο εσείς θα απολαμβάνετε το slidshow emoticon

Τέλος εξίσου σημαντικά χαρακτηριστικά του νέου, κατά την γνώμη μου, ‘βασιλιά’ των image viewers είναι η βελτιωμένη μηχανή αναζήτηση με άμεση απεικόνιση των αποτελεσμάτων με την καταπληκτική δυνατότητα του δυναμικού περιορισμού στα αποτελέσματα βάσει ημερομηνίας μέσω ενός slider, η δημιουργία ‘κολάζ’ με όσες εικόνες εσείς επιλέξετε, η ευκολία στην αλλαγή μέγεθους των thumbnails και τόσα πολλά άλλα που πρέπει να έχετε την χαρά να τα ανακαλύψετε καθώς το πρόγραμμα είναι πραγματικό διαμάντι! emoticon

Μπορείτε να δείτε ένα αναλυτικό slideshow με screenshots απο το Picasa 2 εδώ !

Comments (2)

morpheous
February 15th, 2006 at 11:38 am

ediaferon akougete,
tha ithela gmt ena prog eikonwn na exei kati san tags kai na boreis na oriseis se polles eikones mazi ta tags afta..
px na dialksw tis eikones pou einai me thema tin thalassa px kai na tous valw tag thalassa, wste meta me ena aplo tag search na vriskw mono aftes pou aforoun tin thalassa! ksereis an to kanei afto?

p.s den kserw an eiste kairo online egw twra sas vrika! nice blog!

stelabouras
February 15th, 2006 at 12:06 pm

thnx gia ta kala sou logia! :)
eixa mpei sto spitaki kai mporw na pw oti ine apo ta kalitera pou exw dei! [ pezei na mpei kapoio link? :P ]

oso gia to picasa 2 nai ipostirizei TAGS! patas stin perioxi katw apo tin eikona, vazis tag i descriptions kai meta to search ginetai vasei autwn! to programma ine 8eiko! :)