Newslens Episode 16

Published by stelabouras in Podcast

Πετάξατε χαρταετό? Εμείς…όχι! Προτιμήσαμε τον σχολιασμό των τεχνολογικών νέων της βδομάδας που πέρασε…Ναι…είμαστε κολλημένοι a bit! Σε αυτό το επεισόδιο έχουμε και… guest star, που κάνει αισθητή την παρουσία του στην αρχή και στο κλείσιμο!

Καλή ακρόαση!

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

download-icon.pngDownload Newslens Episode 16 (Low) [28mb]
download-icon.pngDownload Newslens Episode 16 (High) [47mb]
download-icon.pngDownload Newslens Episode 16 (Ultra) [54mb]


Comments (16)

In the mind of KCorax :: Newslens Podcast Επεισόδειο 16 :: February :: 2007
February 20th, 2007 at 5:35 pm

[...] Καλή σας απόλαυση! Τη streamin έκδοση θα βρείτε στο Wiggler [...]

papo
February 20th, 2007 at 6:28 pm

stalaboura την ειπες την μαλακια σου παλι..για το garage band. απογοητευτικος εισαι ωρες ωρες!

KCorax
February 20th, 2007 at 6:51 pm

Γιατί τι είπαμε;

papo
February 20th, 2007 at 7:37 pm

απορώ τι ειναι χειρότερο να εισαι fanboy ή troll! πραγματικα δεν ξερω αν μερικοι …νομιζουν οτι γίνοντε cool με το να θαβουν politically correct μια εταιρια και τα προιοντα της..ενω την ιδια στιγμη τα εχουν σκασει αδρα για να εχουν ένα μηχανημα ..στο γραφειο τους..

δεν ξερω ποιο προγραμμα χρησιμοποιειτε στο mac για podcast αλλα …δεν ειδα αναφερει κανεις..κάτι άλλο καλύτερο…

τέσπα…παπαρια μέντολες που λέει και ο γεωργιου…

KCorax
February 20th, 2007 at 8:07 pm

Σχετικά με το πόσο κοστίζει ένα μηχάνημα με Win, το λαπτοπ στο οποίο κάνω την ηχογράφηση και επεξεργασία κόστισε στην εταιρεία που μου το αγόρασε 500£ . Αν δεν κάνω λάθος ένα mac έχει κόστος εισόδου στα 900+ . Το πραγματικά ακριβό είναι το λογισμικό (Visual Studio.net) το οποίο μας παρέχει η ms σαν φοιτητές που είμαστε.

Για την ηχογράφηση χρησιμοποιούμε το Audacity το οποίο είναι διαθέσιμο για Win, OSX, Linux και το οποίο δε μας έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. Για edit χρησιμοποιώ το Adobe Audition (win μόνο).

Αλλά όπως είπαμε και στο podcast υπάρχει το Logic/Soundtrack για mac το οποίο δεν συμπιέζει αμέσως όποιο αρχείο κάνεις import όπως κάνει το Gb. Πραγματικά δεν ξέρω αν η έλλειψη λογισμικού για αυτή τη δουλειά στηρίζει τη mac πλατφόρμα ή όχι. Γενικά σαν καταναλωτή δε με ενδιαφέρει γιατί υπάρχει ή όχι λογισμικό διαθεσιμο. Με ενδιαφέρει να απλώς να το έχω, και όταν κάθομαι σε mac πραγματικά αισθάνομαι ανάπηρος.

Όσο για το trolling πραγματικά έχω σιχαθεί τους χρήστες mac. Είναι πιο φανατικοί ακόμη και απο opensourceάδες. Δεν εχω ξεδιπλώσει ούτε κλάσμα της πολεμικής μου κατά της πλατφόρμας και ζορίζομαι για να δίνω μια ίση ευκαιρία σε αυτό που κατα τα άλλα θεωρώ μια πλατφόρμα-αναπηρία για διάφορους λόγους.

Όποτε η συζήτηση προχωρά έστω και μια γραμμή το κάνω καταλήγουμε σε αυτό http://www.wiggler.gr/2007/02/06/apple-ad-for-uac-windows-vista/ (δες τα σχόλια). Το παπάρια με μέντολες είναι ό,τι πιο κοντά ακούω σε επιχείρημα γενικότερα.

papo
February 20th, 2007 at 8:16 pm

φυσικα kcorax εισαι και πολυ εμπειρος programmer….και podcaster…ασε τα mac για τους αναπηρους…και παίξε με την VB. net

τσου ρε λακη!

KCorax
February 20th, 2007 at 8:22 pm

Με επιβεβαιώνεις . Για τους φαν πάντα όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα αρχίζει ο βήχας.

papo
February 20th, 2007 at 8:26 pm

ποιος βηχας ρε καημενε….τεσπα… τοσα ξερεις τόσα λες.

Petrakeas
February 20th, 2007 at 8:27 pm

Papo τι είναι αυτά που λες; Θάβουμε την apple?Σιγά ρε μην το έχουμε κ σκοπό του podcast…. Επίσης, το γεγονός ότι ο Στέλιος έχει Mac τι έχει να κάνει με την άσκηση κριτικής; Συγκεκριμένα για το garage band λέγαμε τη γνώμη μας.
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένα εύκολο πρόγραμμα για podcasting και δημιουργία μουσικής για απλή και γρήγορη χρήση. Ένας πιο απαιτητικός δε θα χρησιμοποιήσει το garageband για podcasting και σίγουρα όχι για δημιουργία μουσικής.
Δεν καταλαβαίνω γιατί αρπάζεσαι..

KCorax
February 20th, 2007 at 8:28 pm

Διαφώτισέ μας ρε φίλε με την λάμψη της γνώσης σου και απάντα στα επιχειρήματα. Αλλιώς ξεκίνα κι εσύ το McΒήχα (mac mac mac mac mac mac) .

papo
February 20th, 2007 at 8:30 pm

δεν θα καταλαβεις…γιατι χρησιμοποιείς VB .Net !

KCorax
February 20th, 2007 at 8:44 pm

Εκτός απο vb.net που είναι η βασική μου πλατφόρμα, διαβάζω και γράφω c, c++ (όχι boost ή mfc), java (όχι j2ee βιβλιοθήκες), c#, php, prolog (για την οποία έχω φτιάξει .net compiler) + sql (pl + t). Διαβάζω επίσης σχεδόν οποιαδήποτε προστακτική ή δηλωτική γλώσσα μπορείς να μου πετάξεις.

Μπορείς τώρα να εξηγήσεις τίποτα ή θα βήξεις και τέταρτη φορά ;

papo
February 20th, 2007 at 8:49 pm

οχι για πλακα το ειπα για να δω ποσο ποζερος εισαι!

spyros
February 20th, 2007 at 9:49 pm

εχω χασει κατι;

MARIA
February 22nd, 2007 at 11:50 am

PAPO δεν κόβεις τις παπαριές?! την έχεις δει και πολύ μεγαλος.Εγω αυτό που ακούω είναι ανθρώπους να το ”παλεύουνε ” το πράγμα ,να ψάχνουν , να ερευνούν και η παρουσία της guest star ήταν απολαυστική. χαλάρωσε λιγάκι ΜΕΓΑΛΕ !!

karpidis
March 9th, 2007 at 2:37 am

Αν και είμαι σίγουρος ξέρω πως το λέγατε χαριτολογώντας, το κόστος να αγοράσεις τη Ρωσία είναι μεγαλύτερο από ότι οποιαδήποτε άλλη χώρα… Είναι η χώρα με ΜΠΟΛΙΚΗ ενέργεια. Το αναφέρω γιατί ο κόσμος έχει ασυνείδητα πως η Ρωσία είναι φτωχή χώρα αλλά η αλήθεια είναι πως ο λαός είναι φτωχός η χώρα πλούσια…