FCKeditor: The text editor for Internet (updated)

Published by ispofacto in Internet

fredck.gifΜετά το Writely άρχισαν να ξεφυτρώνουν και άλλοι επίδοξοι ανταγωνιστές του! Ο FCKeditor είναι ένας open source HTML text editor κατι δηλαδή σαν το MS Word αλλά σε on-line μορφή. Είναι embedded editor, προορίζεται για αντικατάσταση του textarea και μπορείς να κατεβάσεις όλο το source ωστε να το ενσωματώσεις οπουδήποτε. Αν και παρέχει καλύτερο έλεγχο κειμένου απο το writely δεν έχει καμία δυνατότητα συνεργατικής κειμενογραφίας, δηλαδή να έχεις περισσότερα του ενός άτομα να πειράζουν το ίδιο κείμενο και να βλέπουν ο ένας τις αλλαγές του άλλου. Τώρα ποιο είναι καλύτερο νομίζω ότι μάλλον είναι θέμα γούστου καθώς οι περισσότεροι χρήστες απλά θα χρησιμοποιήσουν τις σχετικά απλές λειτουργίες που έχουν και προφανώς και οι 2 editors.

Comments (8)

KCorax
April 1st, 2006 at 5:02 pm

Tο FCK είναι embedded editor, προορίζεται για αντικατάσταση του textarea και μπορείς να κατεβάσεις όλο το source ωστε να το ενσωματώσεις οπουδήποτε, είναι δε πολύ αρχαιότερο του writely.
Αν και παρέχει καλύτερο έλεγχο κειμένου απο το writely δεν έχει καμία δυνατότητα συνεργατικής κειμενογραφίας, δλδ να έχεις περισσότερα του ενός άτομα να πειράζουν το ίδιο κείμενο και να βλέπουν ο ένας τις αλλαγές του άλλου.

ispofacto
April 1st, 2006 at 7:20 pm

corrected :)

stelabouras
April 1st, 2006 at 7:25 pm

antikatastasi tou textarea i tou htmlarea? :P pantws gia htmlarea protimw tinymce :P exw akousei oti kai to webeditpro ine kalo alla den ixa ora na to do akomi..

KCorax
April 4th, 2006 at 4:52 pm

Όλα τα σχετικά εργαλεία textarea replacements λέγονται. Είναι το legacy της web designer jargon που δεν μας αφήνει να προχωρήσουμε. Για το tinyMCE δεν ξέρεις πόση περιφρόνηση έχω. Αρχιτεκτονικά είναι σκόνη μπροστά στο FCK. Το webedit το έχω ακούσει αλλα δεν ασχολούμαι με τίποτε για το οποίο δεν θα βρω καλή community να με στηρίξει.
Το FCK το ενσωμάτωσα στο http://www.go-elearn.gr το οποίο επιμελήθηκα αντί του πυροβολημένου εργαλείου που είχε αρχικά το moodle σαν βασική πλατφόρμα και παίζει άψογα. Είναι δε προσεγμένο αρχιτεκτονικά και επιβλέψιμο/εποπτεύσιμο οπότε δεν ανησυχώ για τρύπες ασφαλείας .

KCorax
April 5th, 2006 at 1:41 pm

Ε άμα είμαι πυροβολημένος ο άνθρωπος…
Η σωστή διεύθυνση είναι http://www.goelearn.gr

cyber cazino
October 23rd, 2007 at 8:11 pm

cyber cazino…

Marlene afflicted monograph Heinrich:…

home refinance rate
February 25th, 2008 at 7:57 pm

home refinance rate…

Boeing wails contemplated,…

texas hold up
June 28th, 2008 at 10:26 am

texas hold up…

admiralty masonry blazing devilish Ionicizations …