Δεν παίζει σχεδόν κανένα PS2 παιχνίδι στο ευρωπαϊκό PS3;

Published by ispofacto in Consoles, Gaming, Hardware, Software, Tech

eragon 

Ένα site όπως αναφέρει το Inquirer κατάφερε να πάρει στα χέρια του ένα PAL PS3. Όπως ήταν φυσικό λοιπόν ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ήταν να δοκιμάσει την συμβατότητα του με τίτλους του PS2. Ως γνωστόν, τα ευρωπαϊκά playstation 3 δεν θα έχουν hardware εξομοίωση του PS2 αλλά software emulation, καθώς η Sony για λόγους κόστους έβγαλε το chipάκι που ήταν υπεύθυνο για την εξομοίωση.

Τα αποτελέσματα από τις δοκιμές τους; Απογοητευτικά το λιγότερο! Ανάμεσα σε 12 τίτλους που τσέκαραν 1 μόνο δούλευε κανονικά, οι άλλοι δεν ξεκινούσαν καν. Ανάμεσα σε αυτούς τους τίτλους ήταν μάλιστα πάρα πολύ γνωστά παιχνίδια του PS2 όπως God of War, Final Fantasy, Metal Gear Solid, GTA και Okami. Το μόνο παιχνίδι που δούλευε ήταν το …Eragon! Καθώς όμως η έκδοση firmware του PS3 που πήραν στα χέρια τους ήταν 1.5 πιστεύουν ότι υπάρχει μια πιθανότητα να διορθωθεί η συμβατότητα με το αναμενόμενο update σε 1.6. Αν δεν διορθωθεί ούτε τότε μιλάμε για μεγάλη καταστροφή πάντως…!

Comments (3)

AlexScream
March 14th, 2007 at 4:05 pm

εγώ πάντως δεν πρόκειται να αγοράσω ps3 για να παίζω games προηγούμενης γενεάς..οπότε δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν θα παίζω ps2 games!

john
March 26th, 2007 at 8:29 pm

Τι chipaki είναι αυτό και πού μπορείς να το βρείς; Και το software emulation τί είναι;

Petrakeas
March 26th, 2007 at 9:07 pm

Aυτό το chipaki έχει μπει από τη Sony προκειμένου το PS3 να παίζει PS2 games. Δε νομίζω να μπορείς να το εγκαταστήσεις μετά στα ευρωπαϊκά PS3.
software emulation είναι εξομοίωση μέσω προγράμματος/λογισμικού. Δηλαδή, το ευρωπαϊκό PS3 θα εξομοιώνει το PS2 για να παίξει τα παιχνίδια του, μέσω προγράμματος και όχι με ειδικό chip (hardware emulation) όπως συμβαίνει με το αμερικάνικο PS3.