Sin City Clone Film?

Published by ispofacto in Cinema

renaissance_poster 

Σίγουρα ασπρόμαυρες ταινίες έχουν βγει πολλές και συνεχίζουν να βγαίνουν ακόμα και σήμερα πολλές και μάλιστα συνήθως είναι αρκετά καλές, όπως το Good Night and Good Luck, The Notorious Bettie Page αλλά και το πρόσφατο The Good German. (τις προτείνω και τις τρεις ανεπιφύλακτα!) Μετά όμως την τεράστια επιτυχία του Sin City, που ήδη ετοιμάζονται συνέχειες του, πολλά film προσπάθησαν να μιμηθούν το βγαλμένο από τα κομιξ στυλ του, ντυμένο στα σπρόμαυρα, καθώς ήταν μια πολύ διαφορετική ασπρόμαυρη ταινία.

Μία από αυτές είναι και το γαλλικό Renaissance που τουλάχιστον απ’ότι φαίνεται από το trailer προχωράει ακόμα ένα βήμα παραπέρα καθώς πρόκειται μια μείξη ασπρόμαυρων κομιξ χαρακτήρων με πραγματικούς ηθοποιούς, κάτι δηλαδή σαν το Scanner Darkly σε ασπρόμαυρη έκδοση. Περισσότερες πληροφορίες για το film μπορείτε να βρείτε εδώ.

Comments (5)

entro
March 30th, 2007 at 10:19 am

Το Renaissance έχει πολύ ωραία ατμόσφαιρα.. αλλά συνολικά δεν με κράτησε όσο το Sin City.
Frank Miller rulez.

Commaz
March 30th, 2007 at 10:42 am

To Renaissance είναι καταπληκτικό! Κάπου προ καιρού το είχα αναφέρει και εγώ στο blog μου. Δεν είναι με αληθινούς ηθοποιούς ψηφιοποιημένους αλλά με την τεχνική του motion capture. Οι φωνές είναι από γνωστούς ηθοποιούς πάντως. Το προτείνω ανεπιφύλακτα γιατί το ατού του δεν είναι μόνο η ατμόσφαιρα κόμικ, όπως το Sin CIty, αλλά η εκπληκτική σκηνοθεσία του σαν να είναι πραγματική ταινία, κάνοντας χρήση τρισδιάστατης απεικόνισης! Το δε Παρίσι του μέλλοντος, απλά απίστευτο (δείτε τα extras και θα καταλάβετε…)!

ispofacto
March 30th, 2007 at 3:49 pm

Commaz, entro ελπίζω να βγουν και άλλες παρόμοιες προσπάθειες, λατρευώ πραγματικά, ασπρόμαυρες -φουτουριστικές και μη- noir καταστάσεις όσο τίποτα!

entro
March 30th, 2007 at 4:37 pm

Δεν ξέρω αν θεωρείται film noir ταινία (μάλλον όχι), αλλά μια από τις αγαπημένες μου είναι το Delicatessen (http://www.imdb.com/title/tt0101700/).

Γαλλική παραγωγή του 1991, με ένα ονειρικό sephia φίλτρο στη σκηνοθεσία (φωτογραφία) που με άφησε με το στόμα ανοιχτό.

ispofacto
March 30th, 2007 at 7:20 pm

Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον, θα το δω σίγουρα προσεχώς!