Dungeons and Dragons 4

Published by stelabouras in Gaming, Internet, Misc, Videos

dungeons-and-dragons-4th-edition 

Pen and Paper Role Playing Games….Τι ωραία ασχολία που εκτός του ότι κάνει την φαντασία του καθενός να καλπάσει, μαζεύει την παρέα γύρω από το τραπέζι για ώρες ολόκληρες εδώ και αρκετά χρόνια…Μέχρι την 4η έκδοση του Dungeon and Dragons που οι δημιουργοί “Wizards of the Coast“, αποφάσισαν να προσθέσουν ένα πιο “web-based / social” τρόπο διεξαγωγής του συστήματος με έναν mini-client για την δημιουργία παιχνιδιών, κάτι σαν απλό mmorpg (δείτε τα αντίστοιχα videos και θα καταλάβετε).

Προφανώς κάτι τέτοιο δεν μπορεί να λέγεται πια pen and paper αλλά κάτι πιο υβριδικό (ελπίζω) και όχι τελείως προσανατολισμένο στην νέα τεχνολογία γιατί όσο να είναι, κάποια παιχνίδια δεν μπορούν να αλλάζουν τόσο εύκολα. Σύμφωνα με τους Wizards of the Coast πάντως, ο client και τα υπόλοιπα computer-based εργαλεία που εισαγάγει η τέταρτη έκδοση των κανόνων του “Dungeons & Dragons” είναι περισσότερο συνοδευτικά παρά απαραίτητα για την δημιουργία περιπετειών, γεγονός που καθησυχάζει τα πράγματα. Άλλωστε πολλοί είναι αυτοί που θα ωφεληθούν από τις νέες αυτές προσθήκες αφού έτσι θα είναι δυνατό να παίξουν ακόμη και remotely ένα D&D game (και μέσω Voip) χωρίς προβλήματα.

Άραγε τι είναι καλύτερο? Να αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής των pen and paper RPGs σε κάτι πλήρως computerized ή να μείνει ο ίδιος σε γενικές γραμμές?

Comments (1)

Yanna
June 12th, 2008 at 5:54 pm

Εγώ πάντως παίζω με την έκδοση 3.5 και δεν έχω δει την 4 ακόμα… Αλλά πιστεύω ότι καλύτερα θα ήταν να κρατηθεί το παιχνίδι στην παραδοσιακή του μορφή… τόσα computer games υπάρχουν, ας μείνει και ένα pen and paper!