H Apple ρίχνει μήνυση στην …Νέα Υόρκη;

Published by ispofacto in General

apple_store1 

Η Apple είναι ιδιαίτερα γνωστή για τις συνεχείς βόλτες της στα δικαστήρια, σε συχνότητα εμφάνισης τουλάχιστον 2-3 φορές το μήνα μίας καινούρια μήνυσης. Γι’ αυτό άλλωστε έχει και οργανωμένη στρατιά δικηγόρων. Το αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι πάρα πολλές φορές που καταλήγει στα δικαστήρια γίνονται συμφωνίες μεταξύ των δύο μερών χωρίς  εμφάνιση στη δημοσιότητα των λόγων που ήρθαν σε συμφωνία (κοινώς πέφτει πολύ χρήμα).

Απ’ότι φαίνεται πάντως η εταιρεία πήρε αρκετό θάρρος από τις -αρκετές είναι αλήθεια- σχετικά καλές πορείες της στα δικαστήρια και αποφάσισε να κάνει μήνυση στην …Νέα Υόρκη! Ο λόγος που έγινε αυτό είναι γιατί σύμφωνα με την Apple ο δήμος χρησιμοποιεί για μία περιβαλλοντική του εκστρατεία logo που μοιάζει με αυτό της εταιρείας. Βγάζει μάλιστα και διάφορα προιόντα με αυτό το logo κάτι που πείραξε μάλλον την εταιρεία.

Σε έρευνα πάντως για το δίκιο ή όχι της εταιρείας 96 στους 100 ήταν ιδιαίτερα αρνητικοί με το όλο συμβάν. Το ποιος έχει δίκιο προφανώς θα το μάθουμε στα δικαστήρια. Αν δεν είναι πάλι …κρυφό το deal φυσικά!

Comments (1)

Titanas
April 8th, 2008 at 2:29 am

Κλασσικός λόγος και παράδειγμα για να πέσει μήνυση.. το λογότυπο μοιάζει, άρα οι καταναλωτές μπορείς να μπερδευτούν, η εταιρία να χάσει λεφτά κλπ.