Big Buck Bunny

Published by stelabouras in Multimedia, Software, Videos

poster_big 

Μετά την επιτυχία που είχε το project της Orange “Elephants Dream“, μια μικρή ομάδα απο 7 κορυφαίους 3D artists και προγραμματιστές από την κοινότητα του Blender, μαζεύτηκε για να δημιουργήσει το Big Buck Bunny.

Το Big Buck Bunny πρόκειται για μια μικρού μήκους 3D animation ταινία, που έχει υλοποιηθεί εξολοκλήρου στο 3D open-source program “Blender” με τις ευχές του Blender Foundation μέσα σε 7 μήνες (10/07-4/08) και παρουσιάζει μια μικρή ιστορία με πρωταγωνιστή ένα μεγαλόσωμο…κουνέλι!

Την ταινία μπορείτε να την δείτε παρακάτω, αλλά και να την κατεβάσετε από το website σε μεγαλύτερη ποιότητα (1080p)!

Τα γράφικα και το animation των χαρακτήρων είναι άψογα και η συνολική ποιότητα (για όσους δούν την 1080p έκδοση) είναι αντάξια πολλών επαγγελματικών studios!


Comments (6)

RooF
June 4th, 2008 at 3:04 am

Εκπληκτικό!!!

Thanos
June 4th, 2008 at 10:22 am

Εκτός του ότι χρησιμοποίησαν ελεύθερο λογισμικό για να κατασκευάσουν την ταινία, η ίδια η ταινία και όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για να την φτιάξουν (μοντέλα, υφές, μουσική, κτλ) είναι διαθέσιμα σε όλους υπό την άδεια χρήσης Creative Commons Attribution 3.0. Οπότε όσοι θέλουν να πειραματιστούν και πιάνει το χέρι τους στο blender, μπορούν μέχρι και να φτιάξουν ένα ρεμίξ της ταινίας ;)

zetas125
June 9th, 2008 at 5:36 pm

Εξαιρετική! Πάντως βλέπω ότι οι συντελεστές ήταν πάρα πολλοί παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ταινία μικρού μήκους. Φανταστείτε τι χρειάζεται για μια ταινία κανονικής διάρκειας!

ioarvanit
July 12th, 2008 at 10:15 am

Θέλω να σας ενημερώσω πως εδώ και μερικούς μήνες έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια δημιουργίας ελληνικών tutorials σε μορφή swf για το blender καθώς και για άλλα opensource προγράμματα στο http://www.klain.gr

Eizo SX2461W: από κοντά! at Wiggler
July 21st, 2008 at 4:53 pm

[...] Επομένως πορώ να την προτείνω άνετα σε gamers. Ωστόσο για hardcore gamers οι οθόνες με TN panel είναι πιο γρήγορες, αλλά με τα άπειρα μειονεκτήματα που έχουν. Μένει να τη δοκιμάσω με biosock και Crysis (όταν φτιάξω επιτέλους το νέο PC).  Επίσης οι ταινίες FullHD δείχνουν εντυπωσιακές. Όπως πχ η ταινία μικρου μήκους Big Buck Bunny. [...]

Vlc VS quicktime VS windows media player at Wiggler
February 11th, 2009 at 4:02 am

[...] Για το test χρησιμοποιήθηκε ένα 1080p H.264 video, το Big Buck Bunny (download here). Έβγαλα ένα screenshot από μία συγκεκριμένη σκηνή [...]