Street Fighter IV Arcade Version Preview

Published by ispofacto in Consoles, Gaming, Software

street-fighter-4 

Χωρίς αμφιβολία το Street Fighter και το Mortal Kombat είναι δύο παιχνίδια που έχουν αφήσει ιστορία στην κατηγορία τους. Και τα δύο γνώρισαν πάρα πολλές συνέχειες λόγω της μεγάλης εμπορικής επιτυχίας τους. Το Mortal Kombat κατάφερε να κάνει επιτυχημένη μετάβαση σε 3D, σε αντίθεση με το Street Fighter που παρόλο που έκανε κάποιες προσπάθειες με τρισδιάστατα γραφικά, δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένες, σε αντίθεση πάντα με τις δισδιάστατες υλοποιήσεις.

Ιδιαίτερα μάλιστα το Street Fighter 2, γνώρισε τόσες πολλές παραλλαγές όσες κανένα άλλο παιχνίδι στο είδος του. Ιδιαίτερη εντύπωση μου είχε προκαλέσει το γεγονός ότι το Street Fighter 3 παρόλο που ήταν ένα ιδιαίτερα αξιόλογο παιχνίδι δεν γνώρισε την επιτυχία αλλά και την δημοτικότητα του προκατόχου του. Αυτό και μόνο το γεγονός δείχνει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας συνέχειας της σειράς πρέπει να είναι πολύ προσεκτική ώστε να μην καταστρέψει τελείως το όνομα που έχει χτίσει.

Η τέταρτη υλοποίηση λοιπόν, φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα προσεκτικά υλοποιημένη καθώς δεν ακολούθησε την πλήρως τρισδιάστατη προοπτική. Ακολουθώντας δοκιμασμένες συνταγές του Street Fighter 2 με τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που μπορούν να δικαιολογήσουν μια μετάβαση στη σύγχρονη εποχή φαίνεται ότι η Capcom έφτιαξε μία αρκετά αξιόλογη συνέχεια. Αν θέλετε λοιπόν να διαβάσετε εντυπώσεις από την Arcade Version του παιχνιδιού δεν έχετε παρά να πάτε στην ανάλογη σελίδα στο 1up. Θετικό είναι πάντως το γεγονός ότι η Capcom δέχτηκε feedback απο όσους δοκίμασαν το παιχνίδι σε πιο early builds και διόρθωσε κακώς κείμενα.

Comments (1)

zetas125
June 9th, 2008 at 5:40 pm

Το 3 μπορεί να μην είχε την εμπορική επιτυχία του 2, αλλά σίγουρα πήγε την σειρά ένα βήμα μπροστά. Χαλαρά το καλύτερο της σειράς (τα Alpha είναι άλλη ιστορία).