Nostalgia: Amiga games

Published by stelabouras in Consoles, Gaming

amiga 

Amiga. Δεν πιστεύω πως η συγκεκριμένη λέξη χρειάζεται περαιτέρω περιγραφή, καθώς όλοι που ασχολούνται έστω και λίγο με την τεχνολογία γνωρίζουν τον ρόλο που έπαιξαν οι υπολογιστές της Amiga Corporation στην ιστορία των PCs γενικότερα.

Όσοι όμως πρόλαβαν τους Amiga την εποχή που μεσουρανούσαν, γνωρίζουν τι σημαίνει καλό gaming! Με τίτλους όπως Civilization, Lemmings, Dune, The secret of the Monkey Island, Worms, Settlers και πολλά ακόμη games που παίζονται ακόμα και σήμερα στην αυθεντική τους μορφή, η πλατφόρμα της Amiga είχε αποτελέσει τον παράδεισο του gaming για πολλούς.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια συλλογή από Youtube videos που δείχνουν μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια σε Amiga. Ποια από αυτά μπορείτε να θυμηθείτε ότι παίζατε;

Προσωπικά αισθάνομαι άτυχος που δεν πρόλαβα να παίξω σε αυθεντικό Amiga, παρόλα αυτά οι emulators μπόρεσαν να μεταφέρουν (ελπίζω) λίγη από την εμπειρία του Amiga gaming.

Hail Amiga!


Comments (3)

aris
July 5th, 2008 at 10:08 am

Καλά, φάγαμε πολές ώρες από τα νιάτα μας παίζοντας Pinball Dreams, Lemmings, Sim City, Speedball κι ένα σωρό άλλα.

Μη ξεχνάμε όμως και κάτι καταπληκτικές για την εποχή τους εφαρμογες όπως το Deluxe Paint, Art Department Professional, Imagine 3d, Sculpt Animate 3D, Real 3D, Professional Page, Scala.

Μου πήρε πολλά χρόνια να αφήσω την Αmiga πίσω μου κι άλλα τόσα μέχρι να έρθει το OS X να την αντικαταστήσει πλήρως. Χρόνια γεμάτα συμβιβασμό με τα windows κι ενός πολύ νέου Linux.

Agorafoviagr
July 5th, 2008 at 11:15 pm

To Cizilization το είχα παίξει σε υπολογιστή. Το Civilizatrion I και II που βγήκε μετά. Από παλιούς υπολογιστές, η πρώτη μου επαφή ήταν με έναν Amstrad 464 με ενσωματωμένο κασετόφωνο που είχε. Τότε ο ανταγωνιστής ήταν ο Commodore. Μιλάμε για το 1987 κοντά! Όπως θυμάμαι και το Atari που είχα και το συνέδεα με την τηλεόραση….Παλιά και όμορφα χρόνια!
Με αγάπη πάντα
Max

libertarian
July 8th, 2008 at 1:07 am

Amiga και τα μυαλά στο MIXER! ;-)

Ο πρώτος μου υπολογιστής ήταν η A500…. ακολούθησε A500+, A4000, A600HD, A1200, AmigaCD32, Amiga CDTV,
Τα έχω παίξει όλα αυτά τα παιχνίδια, μιλάμε για άπειρες ώρες διασκέδασης ;-)

Amigahellas.gr και AmigaHellas Magazine για τους πωρωμένους ;-)