Google Reader Fluid Icon – How to

Published by stelabouras in Software, Tech

greader 

Εγκαθιστώντας χθες την νέα έκδοση του Fluid.app και χρησιμοποιώντας τα καταπληκτικά icons που βρήκα από τους Carsonified, διαπίστωσα πως δεν υπάρχει κάτι ανάλογο για το Google Reader, οπότε παρακάτω ακολουθεί ο οδηγός και τα αρχεία που χρησιμοποίησα για να παράγω κάτι αντίστοιχο.

Αν πάλι δεν έχετε όρεξη να διαβάσετε τον οδηγό και θέλετε μόνο το .icns αρχείο για το Greader Fluid app τότε μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ (direct download).

Ορίστε λοιπόν μια απλή διαδικασία για το πως μπορείτε να αποκτήσετε ένα αρκετά καλό .icns εικονίδιο για την εφαρμογή της επιλογής σας, σε αυτή την περίπτωση τον Google Reader.

Ψάχνοντας λοιπόν ένα αντιπροσωπευτικό logo για τον Google Reader, αποφάσισα να ‘δανειστώ’ το logo από το header του Official Google Reader Blog που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Αφού καθάρισα αρκετά το border που είχε γύρω του με το Photoshop, έκανα import την εικόνα στο Illustrator και χρησιμοποίησα Live Trace (με λίγα χρώματα, για πιο comic style, εσείς αν θέλετε επιλέξτε περισσότερα χρώματα στην pallete) και Live Paint ώστε να γίνει η εικόνα διανυσματική.

Επιστρέφοντας πίσω στο Photoshop έκανα paste ως ‘Smart Object’ το αντικείμενο και αφού άλλαξα λίγο τις διαστάσεις του, το έσωσα ως PNG-24 που μπορείτε να βρείτε παρακάτω.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι απλά. Με το πρόγραμμα ‘img2icns’ έκανα drag’n’drop το PNG και το icns ήταν έτοιμο! Το μόνο που έμενε ήταν να συνδέσω το εικονίδιο από τα preferences του Google Reader Fluid App με την εφαρμογή και τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε παρακάτω.

Καλές δημιουργίες!

Comments (2)

George Tziralis
August 2nd, 2008 at 10:06 pm

ωραίο desktop wallpaper btw :)

George Tziralis
August 2nd, 2008 at 10:27 pm

α, δείχνει πολύ καλό το fluid.app, ελπίζω να μην κρασάρει επιτέλους η μνήμη με ανοιχτό το gmail. thnx for the tip. & ωραίο το icon, το desktop μου μόλις απέκτεισε κάτι stelabouras-made. btw, το fluid δείχνει να μην υποστηρίζει gdocs (κι το icon δεν μοιάζει τόσο relevant, δεν φτιάχνεις κ άλλο ένα γι αυτό; :)